ΑρχικήinetΤο Πεντάγωνο θα επανεξετάσει την βραβεύση της Microsoft μετά την ένσταση της...

Το Πεντάγωνο θα επανεξετάσει την βραβεύση της Microsoft μετά την ένσταση της Amazon

Το υπουργείο Άμυνας δήλωσε την Πέμπτη ότι θα επανεκτιμήσει τη σύναψη σύμβασης cloud computing ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Microsoft μετά από διαρκή διαμαρτυρία της Amazon, η οποία είχε υποστηρίξει ότι έχασε τη συμφωνία λόγω πιθανής παρέμβασης του Προέδρου Trump.

Σε ένα νομικό έγγραφο που υποβλήθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο, το Υπουργείο Δικαιοσύνης ζήτησε την επανεξέταση αφού η Amazon υποστήριξε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο ότι οι προσφορές και οι τιμές της είχαν εκτιμηθεί εσφαλμένα από το Πεντάγωνο. Το Defense Department ζήτησε 120 ημέρες για επανεκτίμηση του βραβείου. Η δικαστής της υπόθεσης, Patricia E. Campbell-Smith, αναμένεται να επιτρέψει την επαναξιολόγηση να προχωρήσει, αν και δεν έχει ακόμη λάβει επίσημη απόφαση.

Η επανεξέταση είναι πολύ σημαντική απόφαση στην υπόθεση της τεράστιας σύμβασης, η οποία είναι γνωστή ως Joint Enterprise Defense Infrastructure, ή JEDI, η οποία θεωρήθηκε ως βραβείο για τις τεχνολογικές εταιρείες.

Η Amazon, η γιγαντιαία εταιρεία του cloud computing, είχε θεωρηθεί ευρέως ως η νικήτρια της σύμβασης πριν απονεμηθεί στη Microsoft τον Οκτώβριο. Η Amazon έπειτα πίεζε για να ανατρέψει την απόφαση, υποστηρίζοντας ότι ο Πρόεδρος Trump παρενέβη λόγω της διαμάχης του με τον Jeff Bezos, τον ιδρυτή της Amazon και τον ιδιοκτήτη του The Washington Post.

Amazon

Ο Doug Stone, εκπρόσωπος της Amazon, δήλωσε την περασμένη Πέμπτη ότι η εταιρεία ήταν “ευχαριστημένη που το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ αναγνώρισε «σημαντικά και θεμιτά» ζητήματα που επηρέασαν την απόφαση ανάθεσης της JEDI και ότι είναι αναγκαία η λήψη διορθωτικών μέτρων ». Πρόσθεσε ότι η Amazon προσβλέπει σε δράση “που απομονώνει πλήρως την επαναξιολόγηση από την πολιτική επιρροή και διορθώνει τα πολλά ζητήματα που επηρεάζουν την αρχική λήψη του βραβείου”.

Ωστόσο, η απόφαση δεν αποτελεί πλήρη νίκη για την Amazon.  Το υπουργείο Δικαιοσύνης δήλωσε σε ένα δικαστήριο ότι η εταιρεία θα αντιταχθεί στην πρόταση για επανεξέταση της ανάθεσης της σύμβασης. Η κίνηση βασίστηκε στο ζήτημα της τιμολόγησης, και όχι αν ο κ. Trump παρενέβη στη διαδικασία.

“Πιστεύουμε ότι το Υπουργείο Άμυνας έλαβε τη σωστή απόφαση κατά την ανάθεση της σύμβασης”, δήλωσε ο Frank X. Shaw, εκπρόσωπος της Microsoft, προσθέτοντας ότι η εταιρεία παραμένει σίγουρη ότι η πρότασή της “είναι η σωστή επιλογή για το Υπουργείο Άμυνας”.

Η ταχεία αλλαγή θέσης του Πενταγώνου εγείρει το ερώτημα εάν βρήκε ξαφνικά την αξία στις αντιρρήσεις της Amazon ή αν οι υπάλληλοι φοβούνται ότι η δικαστική ενέργεια θα υπονοούσε ότι ο κ. Trump παρενέβη στην επιλογή.

Ωστόσο, ένας υπάλληλος του Υπουργείου Άμυνας, δήλωσε ανεπίσημα ότι η κατάθεση θα αναγκάσει την Amazon να αποδείξει τους ισχυρισμούς περί προκατάληψης του κ. Trump – μια δύσκολη νομικά πρόκληση.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS