Τρίτη, 26 Μαΐου, 03:26
Αρχική inet Το Πεντάγωνο θα επανεξετάσει την βραβεύση της Microsoft μετά την ένσταση της...

Το Πεντάγωνο θα επανεξετάσει την βραβεύση της Microsoft μετά την ένσταση της Amazon

Το υπουργείο Άμυνας δήλωσε την Πέμπτη ότι θα επανεκτιμήσει τη σύναψη σύμβασης cloud computing ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Microsoft μετά από διαρκή διαμαρτυρία της Amazon, η οποία είχε υποστηρίξει ότι έχασε τη συμφωνία λόγω πιθανής παρέμβασης του Προέδρου Trump.

Σε ένα νομικό έγγραφο που υποβλήθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο, το Υπουργείο Δικαιοσύνης ζήτησε την επανεξέταση αφού η Amazon υποστήριξε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο ότι οι προσφορές και οι τιμές της είχαν εκτιμηθεί εσφαλμένα από το Πεντάγωνο. Το Defense Department ζήτησε 120 ημέρες για επανεκτίμηση του βραβείου. Η δικαστής της υπόθεσης, Patricia E. Campbell-Smith, αναμένεται να επιτρέψει την επαναξιολόγηση να προχωρήσει, αν και δεν έχει ακόμη λάβει επίσημη απόφαση.

Microsoft Amazon

Η επανεξέταση είναι πολύ σημαντική απόφαση στην υπόθεση της τεράστιας σύμβασης, η οποία είναι γνωστή ως Joint Enterprise Defense Infrastructure, ή JEDI, η οποία θεωρήθηκε ως βραβείο για τις τεχνολογικές εταιρείες.

Η Amazon, η γιγαντιαία εταιρεία του cloud computing, είχε θεωρηθεί ευρέως ως η νικήτρια της σύμβασης πριν απονεμηθεί στη Microsoft τον Οκτώβριο. Η Amazon έπειτα πίεζε για να ανατρέψει την απόφαση, υποστηρίζοντας ότι ο Πρόεδρος Trump παρενέβη λόγω της διαμάχης του με τον Jeff Bezos, τον ιδρυτή της Amazon και τον ιδιοκτήτη του The Washington Post.

Ο Doug Stone, εκπρόσωπος της Amazon, δήλωσε την περασμένη Πέμπτη ότι η εταιρεία ήταν “ευχαριστημένη που το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ αναγνώρισε «σημαντικά και θεμιτά» ζητήματα που επηρέασαν την απόφαση ανάθεσης της JEDI και ότι είναι αναγκαία η λήψη διορθωτικών μέτρων ». Πρόσθεσε ότι η Amazon προσβλέπει σε δράση “που απομονώνει πλήρως την επαναξιολόγηση από την πολιτική επιρροή και διορθώνει τα πολλά ζητήματα που επηρεάζουν την αρχική λήψη του βραβείου”.

Ωστόσο, η απόφαση δεν αποτελεί πλήρη νίκη για την Amazon.  Το υπουργείο Δικαιοσύνης δήλωσε σε ένα δικαστήριο ότι η εταιρεία θα αντιταχθεί στην πρόταση για επανεξέταση της ανάθεσης της σύμβασης. Η κίνηση βασίστηκε στο ζήτημα της τιμολόγησης, και όχι αν ο κ. Trump παρενέβη στη διαδικασία.

“Πιστεύουμε ότι το Υπουργείο Άμυνας έλαβε τη σωστή απόφαση κατά την ανάθεση της σύμβασης”, δήλωσε ο Frank X. Shaw, εκπρόσωπος της Microsoft, προσθέτοντας ότι η εταιρεία παραμένει σίγουρη ότι η πρότασή της “είναι η σωστή επιλογή για το Υπουργείο Άμυνας”.

Η ταχεία αλλαγή θέσης του Πενταγώνου εγείρει το ερώτημα εάν βρήκε ξαφνικά την αξία στις αντιρρήσεις της Amazon ή αν οι υπάλληλοι φοβούνται ότι η δικαστική ενέργεια θα υπονοούσε ότι ο κ. Trump παρενέβη στην επιλογή.

Ωστόσο, ένας υπάλληλος του Υπουργείου Άμυνας, δήλωσε ανεπίσημα ότι η κατάθεση θα αναγκάσει την Amazon να αποδείξει τους ισχυρισμούς περί προκατάληψης του κ. Trump – μια δύσκολη νομικά πρόκληση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

LIVE NEWS

Bill Gates: Νέα θεωρία συνωμοσίας για το εμβόλιο του COVID-19

Νέα θεωρία συνωμοσίας θέλει τον Bill Gates να σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το εμβόλιο, που θα κατασκευαστεί για την καταπολέμηση του COVID-19, για...

Power Glove: Μετατράπηκε σε χειριστήριο modular synth!

Power Glove: μετατράπηκε σε χειριστήριο modular synth: O Sam Battle, βρήκε τον τρόπο να μετατρέψει το γάντι της Nintendo, σε «τηλεχειριστήριο» μουσικής,...

PowerToys: Κυκλοφόρησε η έκδοση 0.18 με δύο νέα εργαλεία

Στο συνέδριο Microsoft Build 2020, η Microsoft ανακοίνωσε τα PowerToys 0.18, τα οποία περιέχουν δύο νέα εργαλεία,...

Mozilla, Twitter και Reddit: Απαραίτητη η προστασία του ιστορικού αναζήτησης και περιήγησης των χρηστών

Μια ομάδα επτά εταιρειών Internet δεσμεύεται να υπερασπιστεί το απόρρητο των χρηστών της αυτή την εβδομάδα, όταν η Βουλή των Αντιπροσώπων των...

Το eBay port σαρώνει τα PC για προγράμματα remote access

Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπο eBay.com, θα τρέχει ένα script που εκτελεί σάρωση τοπικής θύρας του υπολογιστή σας για να εντοπίσει εφαρμογές απομακρυσμένης...

Παραβίαση σε τράπεζα οδήγησε σε διαρροή στοιχείων καρτών πελατών

Οι hackers πίσω από το Maze ransomware δημοσίευσαν δεδομένα καρτών πληρωμής που έκλεψαν από την Τράπεζα της...

Κυκλοφόρησε νέο Unc0ver jailbreak: Επηρεάζει την έκδοση iOS 13.5!

Μια ομάδα από hackers, ερευνητές ασφαλείας και μηχανικούς, η Unc0ver, κυκλοφόρησε ένα νέο jailbreak package για iOS...

Hacker πουλά τις βάσεις δεδομένων των Ledger, Trezor και KeepKey

Ο hacker που παραβίασε το φόρουμ Ethereum.org φέρεται να πουλά τις βάσεις δεδομένων για τα τρία πιο δημοφιλή hard wallets κρυπτογράφησης -...

Πλατφόρμα εκπαίδευσης EduCBA: Επαναφέραμε τα password σας

Ο διαδικτυακός ιστότοπος εκπαίδευσης EduCBA άρχισε να ενημερώνει τους πελάτες ότι επανέφεραν τους κωδικούς πρόσβασης μετά από παραβίαση δεδομένων.

Επιχειρήσεις: “Work From Home” ή “Work From Anywhere”;

Στην εποχή μας, στα περισσότερα επαγγέλματα οι εργαζόμενοι περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους σε ένα γραφείο, μπροστά από έναν υπολογιστή....