ΑρχικήsecurityΑπόφαση της νέας χρονιάς: Όχι άλλα κουίζ στα social media

Απόφαση της νέας χρονιάς: Όχι άλλα κουίζ στα social media

Μεταξύ των αποφάσεων σας για το νέο έτος θα πρέπει να είναι και ένα πιο τεχνολογικά ασφαλές 2020!

Ένα από τα πράγματα που έχω παρατηρήσει πρόσφατα ότι είναι πολλοί οι άνθρωποι που συμμετέχουν σε παιχνίδια και κουίζ στα social media, ειδικά στο Facebook. Μπορεί να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι γνωρίζετε πολλούς από τους ανθρώπους που φαίνεστε πιο ενεργά σε αυτά τα κουίζ και προωθώντας τους σε άλλους είναι επίσης άνθρωποι που φαίνεται να βάζουν κάπως τακτικές ειδοποιήσεις ότι ο λογαριασμός των social media έχει χακαριστεί. Μήπως σας αυτό ακούγεται οικείο; Θα έπρεπε.

social media

Οι ειδικοί προειδοποιούν εδώ και χρόνια ότι η συμμετοχή σε αυτά τα social media παιχνίδια θα μπορούσε να εκθέσει την ταυτότητά σας στους hacker. Αν και συχνά φαίνονται αθώα και πολλά πιθανότατα είναι, αρκετά από αυτά δεν είναι.

Οι hacker έχουν γίνει πολύ καλοί στο να δημιουργούν κουίζ που σας εξαπατούν να δίνουν μακριά προσωπικά στοιχεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κλέψουν την ταυτότητά σας. Με την πάροδο του χρόνου, εάν συμμετέχετε σε αρκετά από αυτά τα κουίζ και τα παιχνίδια, είναι πολύ πιθανό να αποκαλύψετε πολλές, αν όχι όλες, τις απαντήσεις στις ερωτήσεις σας σχετικά με την ασφάλεια του λογαριασμού σας. Οι hacker είναι ειδικοί στη σύνταξη αυτών των δεδομένων από πολλαπλές καταχωρίσεις, ακόμη και από πολλές πλατφόρμες, προκειμένου να συγκεντρώσουν αρκετά στοιχεία για να γίνουν εσείς και να αποκτήσουν πρόσβαση στους λογαριασμούς σας στο διαδίκτυο.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν χακαρισμένους λογαριασμούς ως αποτέλεσμα ενός ενιαίου γεγονότος, αν και αυτό μπορεί να συμβεί. Πολλές φορές, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το ίδιο όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης σε πολλούς ιστότοπους. Ένας από αυτούς τους ιστότοπους γίνεται hacked και ο hacker έχει πρόσβαση στον κωδικό πρόσβασής σας. Στη συνέχεια, το εισάγουν σε πολλούς δημοφιλείς ιστότοπους, όπως το Facebook, το Instagram και άλλοι, και στη συνέχεια ανακαλύψτε εάν έχουν πρόσβαση σε στοιχεία σύνδεσης ή αν χρειάζονται απαντήσεις στις ερωτήσεις ασφαλείας σας. Αν το κάνετε και έχετε συμμετάσχει σε online παιχνίδια και κουίζ, έχουν τις συχνές απαντήσεις σας και μπορούν να χακάρουν τον λογαριασμό σας.

Ο απλούστερος τρόπος για να προστατεύσετε τον εαυτό σας είναι απλά να μην παίξετε αυτά τα παιχνίδια ή να κάνετε αυτά τα κουίζ. Επίσης, δεν πρέπει ποτέ να εξουσιοδοτείτε άλλους ιστότοπους να έχουν πρόσβαση στο προφίλ των social media σας. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε έναν μοναδικό και ισχυρό κωδικό πρόσβασης σε κάθε υπηρεσία. Θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων σε κάθε υπηρεσία που τον υποστηρίζει.

Πολλοί ειδικοί προτείνουν επίσης τη χρήση ψεύτικων απαντήσεων σε ερωτήματα ασφαλείας. Αν το όνομα του πρώτου παιδιού σας είναι ο Παναγιώτης, απαντήστε Γιώργος στην ερώτηση ασφαλείας. Εάν το όνομα της μητέρας σας είναι Ασπασία, χρησιμοποιήστε το Μαρία. Ναι, είναι περισσότερες οι πληροφορίες που πρέπει να θυμάστε, αλλά είναι πολύ σημαντικό για να μην βρεθείτε εξαπατημένοι από τους hacker.

Κάντε την απόφαση της χρονιάς, να περιηγηθείτε με μεγαλύτερη ασφάλεια στο διαδίκτυο. Καλή χρονιά!

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS