ΑρχικήinetΤο Facebook ετοιμάζει νέο λειτουργικό σύστημα. Θα το εμπιστευτείτε;

Το Facebook ετοιμάζει νέο λειτουργικό σύστημα. Θα το εμπιστευτείτε;

Παρά τα πρόσφατα σκάνδαλα της ιδιωτικής ζωής και την κακή χρήση των δεδομένων των χρηστών, το Facebook φαίνεται να μην εγκαταλείπει τις φιλοδοξίες του.

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της The Information, η εταιρεία αναπτύσσει τώρα το δικό της λειτουργικό σύστημα για τη μείωση της εξάρτησης από το Android της Google. Η ανάπτυξη καθοδηγείται από τον Mark Lucovsky – πρώην υπάλληλο της Microsoft και συν-δημιουργό του λειτουργικού συστήματος των Windows NT.

Facebook

Ενώ η έκθεση παρέχει περιορισμένες πληροφορίες σχετικά με το πώς σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το νέο λειτουργικό σύστημα, το Facebook επισημαίνει ότι οι συσκευές Oculus και Portal του Facebook τρέχουν σε μια τροποποιημένη έκδοση του Android. Αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το νέο λειτουργικό της σύστημα θα αντικαταστήσει το Android σε όλες τις VR και έξυπνες συσκευές της εταιρείας.

Ο Andrew Bosworth, επικεφαλής του hardware του Facebook, είπε επίσης στην The Information ότι η εταιρεία «θέλει να διασφαλίσει ότι η επόμενη γενιά θα έχει χώρο για εμάς. Δεν πιστεύουμε ότι μπορούμε να εμπιστευτούμε την αγορά ή τους ανταγωνιστές. Έτσι θα το κάνουμε οι ίδιοι.» Μαζί με τις προαναφερθείσες συσκευές Oculus και Portal, το Facebook εργάζεται επίσης πάνω σε AR γυαλιά. Ο Bosworth αποκαλύπτει ότι αυτά τα γυαλιά, με την κωδική ονομασία “Orion”, θα μπορούσαν να κυκλοφορήσουν το 2023. Είναι ενδιαφέρον ότι η Apple αναμένεται επίσης να κυκλοφορήσει το δικό της ζευγάρι γυαλιά AR. Το Facebook φέρεται να εργάζεται επίσης σε μια διεπαφή ελέγχου εγκεφάλου για τα γυαλιά του, η οποία θα μπορούσε να επιτρέψει στους χρήστες να τα ελέγχουν με τις σκέψεις τους.

Η έκθεση δείχνει επίσης ότι το Facebook ελπίζει να ακολουθήσει παρόμοια προσέγγιση με την Apple πάνω στο κομμάτι του hardware.

Αλήθεια, εσείς θα εμπιστευόσασταν ένα λειτουργικό σύστημα από το Facebook;

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS