ΑρχικήsecurityΗ Synoptek υπέφερε από επίθεση ransomware

Η Synoptek υπέφερε από επίθεση ransomware

Το τέλος του 2019 έφερε επίσης προβλήματα σε αρκετές επιχειρήσεις όσον αφορά την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Πριν από το τέλος του έτους, μια άλλη επίθεση ransomware επηρέασε τον πάροχο υπηρεσιών πληροφορικής Synoptek.

Synoptek

Η Synoptek αντιμετώπισε μια κυβερνοεπίθεση

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπηρεσία διαχείρισης cloud και παροχής υπηρεσιών πληροφορικής Synoptek που εδρεύει στην Καλιφόρνια έπεσε θύμα hacking. Η εταιρεία που εξυπηρετεί πάνω από χίλιους πελάτες υπέστη επιθέσεις στον κυβερνοχώρο γύρω από τα Χριστούγεννα. Κατά συνέπεια, προκάλεσε διακοπή σε διάφορες λειτουργίες.

Τα νέα σχετικά με τις διακοπές της υπηρεσίας Synoptek εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο, αφού οι άνθρωποι άρχισαν να το συζητούν στο Reddit. Ωστόσο, η εταιρεία επιβεβαίωσε το περιστατικό ασφαλείας σε ένα tweet στις 27 Δεκεμβρίου 2019 και το ονόμαζαν ” credential compromise”.

Όπως αποκαλύφθηκε, το περιστατικό έλαβε χώρα στις 23 Δεκεμβρίου 2019, δύο ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα. Σε ένα μεταγενέστερο tweet ενημέρωσης, θέλησαν να έρθουν σε επικοινωνία με τους πελάτες που επλήγησαν από το περιστατικό. Δεν αποκάλυψαν τεχνικές λεπτομέρειες σχετικά με το περιστατικό, το πώς συνέβη και την έκταση της επίθεσης.

Παρόλα αυτά, οι κυβερνητικοί επίσημοι υπάλληλοι έφτασαν πιο γρήγορα στους πελάτες από αυτή την άποψη. Το κράτος της Καλιφόρνιας και το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ προειδοποίησαν τους χρήστες σχετικά με την επιθέση στην Synoptek.

Σύμφωνα με τον Brian Krebs, η Synoptek έγινε θύμα μιας επίθεσης ransomware. Σύμφωνα με τις πηγές της εταιρείας, η Synoptek υπέστη επίθεση από Sodinokibi ή rEvil, ένα νέο κακόβουλο λογισμικό που στοχεύει ενεργά την επιχειρηματική κοινότητα. Ακόμα και στο Reddit, διάφοροι χρήστες επιβεβαίωσαν το περιστατικό ως επίθεση ransomware. Μερικοί εξ αυτών έπεσαν επίσης θύματα του ransomware. Ο Krebs αποκάλυψε επίσης την καταβολή λύτρων. Σύμφωνα με τις πηγές, η Synoptek κατέβαλε τα ζητούμενα λύτρα για να λάβει τα κλειδιά αποκρυπτογράφησης.

Νωρίτερα, το Sodinokibi επηρέασε επίσης την εταιρία PerCSoft. Παρ ‘όλα αυτά, παρέμεινε ασαφές αν η εταιρεία πλήρωσε τα λύτρα για να ανακτήσει τα δεδομένα ή όχι, αφού απλώς ανέφεραν ότι ήλθε σε επαφή με κάποια εταιρεία λογισμικού για ανάκτηση δεδομένων.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS