ΑρχικήinetJeff Bezos: Έτοιμος να αναλάβει δράση κατά της κλιματικής αλλαγής!

Jeff Bezos: Έτοιμος να αναλάβει δράση κατά της κλιματικής αλλαγής!

Jeff Bezos AmazonΟ δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Amazon και της Washington Post, Jeff Bezos, ανακοίνωσε στο Instagram το σχέδιο “Bezos Earth Fund”, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2020. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Jeff Bezos κατόπιν παρακλήσεων και πιέσεων που δέχθηκε από τους εργαζόμενους της Amazon, να ασχοληθεί πιο ενεργά με το ζήτημα της προστασίας του περιβάλλοντος. Πρόκειται για ένα ζήτημα μείζονος σημασίας, καθώς το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής συνεχώς επιδεινώνεται και επομένως είναι αναγκαία η άμεση κινητοποίηση και συνεργασία φορέων από όλο τον κόσμο. Έτσι ο Bezos πρόκειται να προσφέρει ένα ποσό ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να συμβάλλει στην “εκκίνηση” της εν λόγω δράσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσό των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων αντιπροσωπεύει μόλις το 8% της συνολικής περιουσίας του Bezos, η οποία εκτιμάται γύρω στα 130 δισεκατομμύρια δολάρια, τοποθετώντας τον Bezos πρώτο στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη.

Η πρωτοβουλία αυτή του Bezos αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες φιλανθρωπικές δεσμεύσεις που έχουν σημειωθεί έως τώρα, σύμφωνα με το Chronicle of Philanthropy, ακολουθώντας την χρηματοδότηση ύψους 36 δισεκατομμυρίων δολαρίων που κατέβαλε ο Warren Buffet το 2006 καθώς και αυτή των 16,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την Helen Walton, την τελευταία σύζυγο του ιδρυτή της Walmart, Sam Walton, το 2007.Warren Buffet Helen Walton, Sam Walton-Walmart

Επιπλέον, ο Bezos δεσμεύθηκε ότι θα έχει σταματήσει τη χρήση άνθρακα μέχρι το 2040, δέκα δηλαδή χρόνια πριν την προθεσμία που έθεσε η συμφωνία των Παρισίων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Παράλληλα, έκανε λόγο για 100.000 ηλεκτρικά φορτηγά μεταφορών μέχρι το 2024. Ο Bezos τόνισε ότι χρειάζεται συλλογική δράση και συνεργασία από μεγάλες εταιρείες, μικρές εταιρείες, εθνικά κράτη, παγκόσμιες οργανώσεις και ιδιώτες, ενώ συγχρόνως θα πρέπει να περιοριστεί η κατανάλωση ορυκτών καυσίμων για την αντιμετώπιση του προβλήματος της κλιματικής αλλαγής, η οποία είναι η μεγαλύτερη απειλή με την οποία καλείται να έρθει αντιμέτωπος ο πλανήτης μας. Τέλος, εξέφρασε την επιθυμία του να συνεργαστεί με άλλους και να αξιοποιήσουν κάθε δυνατό μέσο για να καταπολεμηθούν οι καταστροφικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS