Παρασκευή, 10 Απριλίου, 06:45
Αρχική security Παραβίαση στη T-Mobile επηρεάζει πελάτες προπληρωμένων υπηρεσιών

Παραβίαση στη T-Mobile επηρεάζει πελάτες προπληρωμένων υπηρεσιών

T-Mobile

Η πασίγνωστη εταιρεία T-Mobile, αποκάλυψε πρόσφατα μια παραβίαση ασφαλείας στο σύστημά της, η οποία επηρέασε ένα μικρό αριθμό πελατών των προπληρωμένων υπηρεσιών της.

Όπως δήλωσε η εταιρεία: “Θέλουμε να σας ενημερώσουμε για ένα περιστατικό που πρόσφατα εντοπίσαμε και διορθώσαμε άμεσα, το οποίο επηρέασε μερικά από τα προσωπικά σας στοιχεία.

Η ομάδα ασφαλείας της εταιρείας, ανακάλυψε και διέκοψε την κακόβουλη και μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε ορισμένες πληροφορίες, σε κάποιους wireless λογαριασμούς της T-Mobile. Το αναφέραμε αμέσως στις αρχές. Κανένα από τα οικονομικά σας στοιχεία (συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων πιστωτικής κάρτας) ή οι αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης δεν διακυβεύτηκαν και δεν υπήρχαν παραβιάσεις κωδικών πρόσβασης.”

Τα δεδομένα που διέρρευσαν περιλαμβάνουν το όνομα και τη διεύθυνση χρέωσης, τον αριθμό τηλεφώνου, τον αριθμό λογαριασμού, το χρεωστικό επιτόκιο και λειτουργίες, όπως εάν ο πελάτης έχει προσθέσει δυνατότητα για διεθνείς κλήσεις.

Δεν διέρρευσαν οικονομικές πληροφορίες, αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης και κωδικοί πρόσβασης.

- Advertisement -

Η T-Mobile επιβεβαίωσε ότι είχε λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να μπλοκάρει τους επιτιθέμενους και αμέσως ενημέρωσε τις αρχές για την παραβίαση.

Η εταιρεία ειδοποιεί όσους πελάτες έχουν επηρεαστεί από το συμβάν, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ωστόσο όσοι χρήστες το επιθυμούν μπορούν να επικοινωνήσουν και με την Εξυπηρέτηση πελατών για να λάβουν επιπλέον πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό.

Η εταιρεία προτρέπει τους πελάτες να αλλάξουν άμεσα τον κωδικό PIN / passcode τους, είτε ανήκουν σε αυτούς που επηρεάστηκαν είτε όχι.

Επίσης συμβουλεύει τους πελάτες να είναι προσεκτικοί και επιφυλακτικοί με τα μηνύματα που λαμβάνουν, καθώς μπορεί να γίνει κάποια απόπειρα phishing, με σκοπό την κλοπή οικονομικών δεδομένων.

Μια άλλη πρόταση για τους πελάτες της T-Mobile είναι να παρακολουθούν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς για οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα και να υποβάλλουν αναφορά στην τράπεζα αν εντοπίσουν κάτι τέτοιο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

loopfs: Θα μπορούσε να είναι το νέο σύστημα αρχείων του Linux;

Το Linux υποστηρίζει αρκετά συστήματα αρχείων, όπως EXT4, F2FS, Btrfs και XFS. Αυτά τα συστήματα επαρκούν όταν...

Έρευνα: Οι έφηβοι προτιμούν τα iPhones από τα κινητά Samsung

Σύμφωνα με έρευνα που διεξάγεται κάθε έξι μήνες με στόχο να καταγράψει τις συνήθειες των εφήβων, oι νέοι δεν επιλέγουν κινητά Samsung....

Bill Gates: Τα σχολεία ανοίγουν το φθινόπωρο και η οικονομία καταστρέφεται

Ο Bill Gates πιστεύει ότι τα σχολεία θα μπορέσουν να ανοίξουν το φθινόπωρο, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Becky Quick στο CNBC.

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ: Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις από το σπίτι για παιδιά 4-12 ετών και όλη την οικογένεια

Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις για παιδιά και οικογένειες, στις οποίες μπορούν συμμετάσχουν από το σπίτι, προσφέρει το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου...

Microsoft: Κυκλοφόρησε τις ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Office

Η Microsoft κυκλοφόρησε τις non-security ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Microsoft Office, οι οποίες περιλαμβάνουν διορθώσεις για σφάλματα καθώς και βελτιώσεις...

To νέο Cheetah mode της Τesla προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις

Το νέο Cheetah mode στο μοντέλο Tesla S ωθεί το ηλεκτρικό αυτοκίνητο από 0 στα 100 χλμ / ώρα γρηγορότερα από ότι...

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση!

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση- Το Tails, είναι ένα live λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο...

Windows 10 λειτουργία βοηθά στη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps

Τα Windows 10 θα διευκολύνουν τη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps, παρουσιάζοντάς τα μαζεμένα σε μια λίστα.

Cloudflare: Σταματά να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google!

Η Cloudflare ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google και θα μεταβεί σε έναν νέο πάροχο εντοπισμού bot που...

Το Google Stadia Pro προσφέρεται δωρεάν για δύο μήνες! Ώρα για video games!

Η κατάσταση που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα λόγω κορωνοϊού, είναι μια από τις πιο δύσκολες καταστάσεις των...