ΑρχικήsecurityΠαραβίαση στη T-Mobile επηρεάζει πελάτες προπληρωμένων υπηρεσιών

Παραβίαση στη T-Mobile επηρεάζει πελάτες προπληρωμένων υπηρεσιών

T-Mobile

Η πασίγνωστη εταιρεία T-Mobile, αποκάλυψε πρόσφατα μια παραβίαση ασφαλείας στο σύστημά της, η οποία επηρέασε ένα μικρό αριθμό πελατών των προπληρωμένων υπηρεσιών της.

Όπως δήλωσε η εταιρεία: “Θέλουμε να σας ενημερώσουμε για ένα περιστατικό που πρόσφατα εντοπίσαμε και διορθώσαμε άμεσα, το οποίο επηρέασε μερικά από τα προσωπικά σας στοιχεία.

Η ομάδα ασφαλείας της εταιρείας, ανακάλυψε και διέκοψε την κακόβουλη και μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε ορισμένες πληροφορίες, σε κάποιους wireless λογαριασμούς της T-Mobile. Το αναφέραμε αμέσως στις αρχές. Κανένα από τα οικονομικά σας στοιχεία (συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων πιστωτικής κάρτας) ή οι αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης δεν διακυβεύτηκαν και δεν υπήρχαν παραβιάσεις κωδικών πρόσβασης.”

Τα δεδομένα που διέρρευσαν περιλαμβάνουν το όνομα και τη διεύθυνση χρέωσης, τον αριθμό τηλεφώνου, τον αριθμό λογαριασμού, το χρεωστικό επιτόκιο και λειτουργίες, όπως εάν ο πελάτης έχει προσθέσει δυνατότητα για διεθνείς κλήσεις.

Δεν διέρρευσαν οικονομικές πληροφορίες, αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης και κωδικοί πρόσβασης.

Η T-Mobile επιβεβαίωσε ότι είχε λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να μπλοκάρει τους επιτιθέμενους και αμέσως ενημέρωσε τις αρχές για την παραβίαση.

Η εταιρεία ειδοποιεί όσους πελάτες έχουν επηρεαστεί από το συμβάν, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ωστόσο όσοι χρήστες το επιθυμούν μπορούν να επικοινωνήσουν και με την Εξυπηρέτηση πελατών για να λάβουν επιπλέον πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό.

Η εταιρεία προτρέπει τους πελάτες να αλλάξουν άμεσα τον κωδικό PIN / passcode τους, είτε ανήκουν σε αυτούς που επηρεάστηκαν είτε όχι.

Επίσης συμβουλεύει τους πελάτες να είναι προσεκτικοί και επιφυλακτικοί με τα μηνύματα που λαμβάνουν, καθώς μπορεί να γίνει κάποια απόπειρα phishing, με σκοπό την κλοπή οικονομικών δεδομένων.

Μια άλλη πρόταση για τους πελάτες της T-Mobile είναι να παρακολουθούν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς για οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα και να υποβάλλουν αναφορά στην τράπεζα αν εντοπίσουν κάτι τέτοιο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS