Παρασκευή, 5 Ιουνίου, 13:29
Αρχική security Περιστατικό ασφαλείας εκθέτει προσωπικά δεδομένα 6.500 λογιστών στην Σιγκαπούρη

Περιστατικό ασφαλείας εκθέτει προσωπικά δεδομένα 6.500 λογιστών στην Σιγκαπούρη

Ένας φάκελος που περιείχε προσωπικά δεδομένα από 6.541 λογιστές στη Σιγκαπούρη είχε «ακούσια» αποσταλεί σε πολλαπλές οργανώσεις, σε ένα περιστατικό ασφαλείας που αποκαλύφθηκε μόνο μήνες μετά την πραγματοποίηση ανασκόπησης. Το περιστατικό εξέθεσε προσωπικά στοιχεία, όπως ονόματα, εθνικό αναγνωριστικό αριθμό, ημερομηνία γέννησης και πληροφορίες για την απασχόληση.

Το περιστατικό συνέβη υπό την εποπτεία της Επιτροπής Λογιστικής της Σιγκαπούρης (SAC), ενός θεσμικού οργάνου στο Υπουργείο Οικονομικών, που δήλωσε  την Παρασκευή ότι 41 άτομα σε 22 οργανώσεις είχαν λάβει τον φάκελο που περιείχε τα προσωπικά δεδομένα.

Οι λεπτομέρειες αποστέλλονταν σε πολλαπλά μηνύματα email μεταξύ 12 Ιουνίου και 22 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους στις 22 οργανώσεις, οι οποίες περιλάμβαναν 21 Διαπιστευμένους Οργανισμούς Εκπαίδευσης (Accredited Training Organisations) και έναν πωλητή. Το email στάλθηκε για να τους ενημερώσει για «διοικητικά θέματα», δήλωσε η SAC.

δεδομένα

Το email στάλθηκε σε νέους Διαπιστευμένους Οργανισμούς Εκπαίδευσης για να τους ενημερώσει για διάφορα διοικητικά ζητήματα όπως τα λογότυπα που πρέπει να χρησιμοποιηθούν. Υπάρχουν περισσότερες από 300 τέτοιες οργανώσεις στη χώρα.

Τα ενδιαφερόμενα άτομα ήταν παλιοί και υφιστάμενοι υποψήφιοι στο πρόγραμμα πιστοποίησης λογιστών της Σιγκαπούρης, καθώς και το προσωπικό των οργανισμών και άλλα στελέχη που συμμετέχουν στη διαχείριση του συστήματος προσόντων πριν από τις 17 Μαΐου 2019.

Η SAC δήλωσε ότι αποκάλυψε το περιστατικό στις 7 Νοεμβρίου μετά την εφαρμογή ενός “νέου φίλτρου προστασίας δεδομένων”, ως μέρος των συστάσεων της Επιτροπής Ελέγχου Ασφάλειας Δεδομένων του Δημοσίου. Τέσσερις μέρες αργότερα, στις 11 Νοεμβρίου, η Επιτροπή επικοινώνησε με τις 22 οργανώσεις που έλαβαν το φάκελο “να ζητήσουν να διαγράψουν τον φάκελο δεδομένων” καθώς και να βεβαιώσουν εάν ο φάκελος είχε διαβιβαστεί σε άλλα συμβαλλόμενα μέρη.

Μέχρι σήμερα, και οι 22 εταιρείες δήλωσαν ότι είχαν διαγράψει τον φάκελο, συμπεριλαμβανομένων τυχόν διαβιβαζόμενων δεδομένων. Η SAC, ωστόσο, δεν αποκάλυψε εάν και πόσοι άλλα μέρη είχαν λάβει ή είχαν πρόσβαση στα δεδομένα.

Είπε ότι όλα τα θιγόμενα άτομα ενημερώθηκαν, στις 22 Νοεμβρίου, για την “ακούσια αποκάλυψη”. Προσέθεσε ότι είχε ειδοποιήσει την Επιτροπή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων σχετικά με το περιστατικό.

“Η SAC λαμβάνει σοβαρά υπόψη αυτό το Περιστατικό και εκφράζει βαθύτατα τη λύπη του για το λάθος αυτό. Η SAC θα δημιουργήσει μια ομάδα για να αναθεωρήσει το συμβάν και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες συστάσεις”, δήλωσε, προσθέτοντας ότι αυτή η ομάδα θα αποτελείται από μέλη του διοικητικού συμβουλίου της SAC καθώς και το Γραφείο Έξυπνων Εθνών και Ψηφιακής Κυβέρνησης και το Τμήμα Δημόσιας Υπηρεσίας.

Η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης δήλωσε τον Ιούλιο ότι οι υπηρεσίες της θα εγκαινιάσουν αρκετά νέα «τεχνικά μέτρα» για υπάρχοντα και νέα συστήματα, όπως αυτόματη ανίχνευση email που περιέχει ευαίσθητα δεδομένα και ισχυρότερη κρυπτογράφηση αρχείων. Αυτά αποτελούσαν μέρος των “ενδιάμεσων” συστάσεων που κρίθηκαν αναγκαίες μετά την αναθεώρηση της υποδομής και των πολιτικών του δημόσιου τομέα στον τομέα του κυβερνοχώρου, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από σειρά παραβιάσεων δεδομένων στις οποίες συμμετείχαν κυβερνητικές οντότητες.

Μια επιτροπή που συγκροτήθηκε για να αξιολογήσει τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει τα δεδομένα των πολιτών τόνισαν την ανάγκη ενίσχυσης του καθεστώτος ασφάλειας των δεδομένων του τομέα εν μέσω αυξανόμενων απειλών. Πρόσθεσε ότι τα κυβερνητικά συστήματα ήταν όλο και πιο περίπλοκα και υπήρχε αυξανόμενη ζήτηση για τη χρήση δεδομένων για τη διευκόλυνση των ψηφιακών υπηρεσιών για το κοινό.

Ωστόσο, η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης υποστήριξε ότι ο δημόσιος τομέας πρέπει να αποκλειστεί από τον νόμο για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων της χώρας λόγω των «θεμελιωδών διαφορών» όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας των οργανώσεων αυτών, πράγμα που απαιτούσε μια «διαφορετική προσέγγιση» στην προστασία των προσωπικών δεδομένων σε σύγκριση με τον ιδιωτικό τομέα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

LIVE NEWS

Κίνα και Ιράν προσπάθησαν να χακάρουν τις εκστρατείες Biden και Trump

Η Κίνα και το Ιράν προσπάθησαν να χακάρουν τις προεκλογικές εκστρατείες τόσο του Biden όσο και του Trump.

Gaia-X: η νέα πλατφόρμα cloud computing της Ευρώπης

Φαίνεται ότι η Ευρώπη αποφάσισε να απαλλαγεί από την Αμερική σε ότι αφορά τις υπηρεσίες cloud computing, δημιουργώντας το «Gaia-X».

CPA Canada: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει 329,000 άτομα

Ο οργανισμός Chartered Professional Accountants of Canada (CPA) αποκάλυψε ότι το site CPA Canada παραβιάστηκε από hackers,...

Η τεχνολογία με τον τρόπο που έχει σχεδιαστεί διαιωνίζει τον ρατσισμό

Σήμερα οι Ηνωμένες Πολιτείες καταρρέουν κάτω από το βάρος δύο πανδημιών: τον COVID -19 και την αστυνομική βαρβαρότητα. Και οι δύο προκαλούν...

Tycoon ransomware: Σε κίνδυνο Windows και Linux υπολογιστές!

Ένα νέο ransomware, που ανακαλύφθηκε πρόσφατα, στοχεύει συστήματα Windows και Linux. Το ransomware ονομάζεται Tycoon και είναι...

Τα νέα iPad Pro της Apple με σύνδεση 5G, A14X τσιπ και Mini-LED οθόνη!

Η Apple πρόκειται να κυκλοφορήσει νέα μοντέλα iPad Pro με το Α14Χ τσιπ, σύνδεση 5G, και οθόνη Mini-LED στο πρώτο μισό του...

Cisco: Σφάλματα σε IOS router επιτρέπουν πλήρη παραβίαση συστημάτων

Η Cisco αποκάλυψε τέσσερα κρίσιμα σφάλματα ασφαλείας που επηρεάζουν τον εξοπλισμό των router που χρησιμοποιούν τα IOS XE και IOS λογισμικά της....

Linux Greenie: Κυκλοφόρησε η έκδοση 20.04 με νέο desktop

Το Greenie Linux, είναι ένα λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο ubuntu, το οποίο κατασκευάστηκε ειδικά για χρήστες που...

Zoom: Σφάλματα επιτρέπουν την παραβίαση συστημάτων συμμετεχόντων!

Ερευνητές ασφαλείας από την Cisco Talos ανακάλυψαν δύο σφάλματα στη δημοφιλή εφαρμογή τηλεδιάσκεψης Zoom, τα οποία μπορούν να επιτρέψουν σε έναν κακόβουλο...

Η ανίχνευση του “Incognito mode” δεν έχει διορθωθεί ακόμη από τον Chrome

Τα website εξακολουθούν να είναι σε θέση να εντοπίζουν πότε ένας επισκέπτης χρησιμοποιεί τη λειτουργία Incognito mode του Chrome, παρά τις προσπάθειες...