ΑρχικήsecurityΠεριστατικό ασφαλείας εκθέτει προσωπικά δεδομένα 6.500 λογιστών στην Σιγκαπούρη

Περιστατικό ασφαλείας εκθέτει προσωπικά δεδομένα 6.500 λογιστών στην Σιγκαπούρη

Ένας φάκελος που περιείχε προσωπικά δεδομένα από 6.541 λογιστές στη Σιγκαπούρη είχε «ακούσια» αποσταλεί σε πολλαπλές οργανώσεις, σε ένα περιστατικό ασφαλείας που αποκαλύφθηκε μόνο μήνες μετά την πραγματοποίηση ανασκόπησης. Το περιστατικό εξέθεσε προσωπικά στοιχεία, όπως ονόματα, εθνικό αναγνωριστικό αριθμό, ημερομηνία γέννησης και πληροφορίες για την απασχόληση.

Το περιστατικό συνέβη υπό την εποπτεία της Επιτροπής Λογιστικής της Σιγκαπούρης (SAC), ενός θεσμικού οργάνου στο Υπουργείο Οικονομικών, που δήλωσε  την Παρασκευή ότι 41 άτομα σε 22 οργανώσεις είχαν λάβει τον φάκελο που περιείχε τα προσωπικά δεδομένα.

Οι λεπτομέρειες αποστέλλονταν σε πολλαπλά μηνύματα email μεταξύ 12 Ιουνίου και 22 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους στις 22 οργανώσεις, οι οποίες περιλάμβαναν 21 Διαπιστευμένους Οργανισμούς Εκπαίδευσης (Accredited Training Organisations) και έναν πωλητή. Το email στάλθηκε για να τους ενημερώσει για «διοικητικά θέματα», δήλωσε η SAC.

δεδομένα

Το email στάλθηκε σε νέους Διαπιστευμένους Οργανισμούς Εκπαίδευσης για να τους ενημερώσει για διάφορα διοικητικά ζητήματα όπως τα λογότυπα που πρέπει να χρησιμοποιηθούν. Υπάρχουν περισσότερες από 300 τέτοιες οργανώσεις στη χώρα.

Τα ενδιαφερόμενα άτομα ήταν παλιοί και υφιστάμενοι υποψήφιοι στο πρόγραμμα πιστοποίησης λογιστών της Σιγκαπούρης, καθώς και το προσωπικό των οργανισμών και άλλα στελέχη που συμμετέχουν στη διαχείριση του συστήματος προσόντων πριν από τις 17 Μαΐου 2019.

Η SAC δήλωσε ότι αποκάλυψε το περιστατικό στις 7 Νοεμβρίου μετά την εφαρμογή ενός “νέου φίλτρου προστασίας δεδομένων”, ως μέρος των συστάσεων της Επιτροπής Ελέγχου Ασφάλειας Δεδομένων του Δημοσίου. Τέσσερις μέρες αργότερα, στις 11 Νοεμβρίου, η Επιτροπή επικοινώνησε με τις 22 οργανώσεις που έλαβαν το φάκελο “να ζητήσουν να διαγράψουν τον φάκελο δεδομένων” καθώς και να βεβαιώσουν εάν ο φάκελος είχε διαβιβαστεί σε άλλα συμβαλλόμενα μέρη.

Μέχρι σήμερα, και οι 22 εταιρείες δήλωσαν ότι είχαν διαγράψει τον φάκελο, συμπεριλαμβανομένων τυχόν διαβιβαζόμενων δεδομένων. Η SAC, ωστόσο, δεν αποκάλυψε εάν και πόσοι άλλα μέρη είχαν λάβει ή είχαν πρόσβαση στα δεδομένα.

Είπε ότι όλα τα θιγόμενα άτομα ενημερώθηκαν, στις 22 Νοεμβρίου, για την “ακούσια αποκάλυψη”. Προσέθεσε ότι είχε ειδοποιήσει την Επιτροπή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων σχετικά με το περιστατικό.

“Η SAC λαμβάνει σοβαρά υπόψη αυτό το Περιστατικό και εκφράζει βαθύτατα τη λύπη του για το λάθος αυτό. Η SAC θα δημιουργήσει μια ομάδα για να αναθεωρήσει το συμβάν και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες συστάσεις”, δήλωσε, προσθέτοντας ότι αυτή η ομάδα θα αποτελείται από μέλη του διοικητικού συμβουλίου της SAC καθώς και το Γραφείο Έξυπνων Εθνών και Ψηφιακής Κυβέρνησης και το Τμήμα Δημόσιας Υπηρεσίας.

Η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης δήλωσε τον Ιούλιο ότι οι υπηρεσίες της θα εγκαινιάσουν αρκετά νέα «τεχνικά μέτρα» για υπάρχοντα και νέα συστήματα, όπως αυτόματη ανίχνευση email που περιέχει ευαίσθητα δεδομένα και ισχυρότερη κρυπτογράφηση αρχείων. Αυτά αποτελούσαν μέρος των “ενδιάμεσων” συστάσεων που κρίθηκαν αναγκαίες μετά την αναθεώρηση της υποδομής και των πολιτικών του δημόσιου τομέα στον τομέα του κυβερνοχώρου, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από σειρά παραβιάσεων δεδομένων στις οποίες συμμετείχαν κυβερνητικές οντότητες.

Μια επιτροπή που συγκροτήθηκε για να αξιολογήσει τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει τα δεδομένα των πολιτών τόνισαν την ανάγκη ενίσχυσης του καθεστώτος ασφάλειας των δεδομένων του τομέα εν μέσω αυξανόμενων απειλών. Πρόσθεσε ότι τα κυβερνητικά συστήματα ήταν όλο και πιο περίπλοκα και υπήρχε αυξανόμενη ζήτηση για τη χρήση δεδομένων για τη διευκόλυνση των ψηφιακών υπηρεσιών για το κοινό.

Ωστόσο, η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης υποστήριξε ότι ο δημόσιος τομέας πρέπει να αποκλειστεί από τον νόμο για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων της χώρας λόγω των «θεμελιωδών διαφορών» όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας των οργανώσεων αυτών, πράγμα που απαιτούσε μια «διαφορετική προσέγγιση» στην προστασία των προσωπικών δεδομένων σε σύγκριση με τον ιδιωτικό τομέα.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS