ΑρχικήsecurityRansomware: Αύξηση των cyber attacks παρά τα βήματα ασφαλείας

Ransomware: Αύξηση των cyber attacks παρά τα βήματα ασφαλείας

Ένα malware είναι ένα special software έτοιμο να εισέλθει σε μη εξουσιοδοτημένο σύστημα υπολογιστή για να το βλάψει. Αυτά τα malware που απαιτούν χρήματα μετά την επίθεση είναι γνωστά ως ransomware.

Ransomware

Μερικά ransomwares είναι σε θέση να κρυπτογραφήσουν όλα τα αρχεία που είναι αποθηκευμένα στο σκληρό δίσκο. Συνήθως, το κλειδί κρυπτογράφησης δεν μπορεί να σπάσει χωρίς να πληρώσει το θύμα τα λύτρα. Μερικοί από αυτούς χρησιμοποιούν ένα πρόγραμμα για να κλειδώσουν το σύστημα του χρήστη ώστε να του ζητήσουν να πληρώσει τα λύτρα μέσω των εμφανιζόμενων μηνυμάτων.

Συνήθως, οι επιθέσεις από ιούς συμβαίνουν όταν ο χρήστης κάνει κλικ σε σύνδεσμο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ηλεκτρονικού phising.

Ο αριθμός των cyberattacks αυξήθηκε σε 156 τον Οκτώβριο από 127 που ήταν τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με το Bangladesh E-government Computer Incident Response Team, ή αλλιώς CIRT, η οποία διαχειρίζεται το cyber security σε κυβερνητικά δίκτυα και σε σχετικές υποδομές. Το Bangladesh κατέγραψε έως και 151 cyber attacks σε οκτώ μήνες – από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο.

Ransomware

Τουλάχιστον το 32,9% των επιθέσεων σχεδιάστηκε για την κλοπή πληροφοριών. Η ομάδα χαρακτήρισε το 18,2% τέτοιων περιστατικών ως «ευάλωτων», που σημαίνει ότι τα θύματα θα μπορούσαν να έχουν υποστεί ζημιά. Το 16,7% των επιθέσεων ταξινομήθηκαν ως malicious code και το 9,6% περιλαμβάνει καταχρηστικό περιεχόμενο, απάτη, ασφάλεια πληροφοριών, προσπάθεια εισβολής και διαθεσιμότητα.

Ο Arif, ένας υπάλληλος στο Data Recovery Station, δήλωσε ότι συναντά έξι περιστατικά την ημέρα, όπου το ransomware καταστρέφει τα δεδομένα ενός υπολογιστή. Νωρίτερα, ήταν περίπου δύο περιστατικά την ημέρα.

Ο Barkatullah, μέλος της ομάδας CIRT και διευθυντής του Συμβουλίου Υπολογιστών του Μπαγκλαντές, μοιράστηκε τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για την αποτροπή μιας επίθεσης ransomware. “Έχουμε δημιουργήσει αισθητήρες πληροφορικής στα σημαντικά σημεία της χώρας εξ ονόματος της κυβέρνησης και παρακολουθούμε τα σημεία όλο το εικοσιτετράωρο”.

Ransomware

Περίπου 157 cyberattacks τον Οκτώβριο παρεμποδίστηκαν, σύμφωνα με τον ίδιο. Για παράδειγμα, επιχειρήθηκε επίθεση στην Agrani Bank την ημέρα του Durga Puja, η οποία ελέγχθηκε.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS