ΑρχικήinetΟι υποδομές είναι πιο σημαντικές από ποτέ για τα edge computing και...

Οι υποδομές είναι πιο σημαντικές από ποτέ για τα edge computing και hybrid cloud

υποδομές

Με τον πολλαπλασιασμό του cloud computing, οι οργανισμοί και οι εταιρείες στο τομέα του IT, μπορεί να θεωρήσουν ότι οι φυσικές υποδομές δεν ενδιαφέρουν πλέον κανέναν. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει. Στην πραγματικότητα, μια άλλη αυξανόμενη τάση, το edge computing συμβάλλει στην επαναφορά της φυσικής υποδομής.

Ενώ η ανάπτυξη του public cloud συνεχίζεται, μετατρέπεται σε ένα βασικό μέρος ενός νέου hybrid cloud οικοσυστήματος.

Ένα άλλο βασικό κομμάτι αυτού του συστήματος είναι το edge computing, η σημασία του οποίου αυξάνεται όλο και περισσότερο, λόγω τεχνολογιών  όπως το Internet of Things (IoT) και η τεχνητή νοημοσύνη (AI). Αυτές οι νέες καινοτομίες στην τεχνολογία, απαιτούν πρακτικά άμεση επεξεργασία των δεδομένων.

Η απάντηση σε αυτές τις ανάγκες είναι η υποδομή, η οποία όμως πρέπει να γίνεται με διαφορετικό τρόπο. Η προμήθεια και η ανάπτυξη υποδομών – όπως ένα παραδοσιακό κέντρο δεδομένων – μπορεί να διαρκέσει μήνες ή και χρόνια, κάτι που δεν θα μπορούσε να ικανοποιήσει τη μεγάλη ζήτηση της φύσης του IoT και την ανάγκη για γρήγορη και αποτελεσματική δρομολόγηση εφαρμογών και υπηρεσιών.

Αυτή η περίοδος, που συνήθως απαιτεί τρεις με τέσσερις μήνες, πρέπει να μειωθεί σε λίγες μέρες και η μόνη υποδομή που μπορεί να αναπτυχθεί σε αυτό το διάστημα είναι ένα έξυπνο, συμπυκνωμένο κέντρο δεδομένων μικρού μεγέθους, εξοπλισμένο με όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Οι συσκευές αυτού του είδους, δεν απαιτούν την πολυπλοκότητα ή την υψηλή εξειδικευμένη αρχιτεκτονική και το σχεδιασμό των παραδοσιακών κέντρων δεδομένων.

Οι εμπειρογνώμονες φαίνεται να συμφωνούν ότι αυτός ο τύπος υποδομής θα γίνει πιο δημοφιλής. Τα αρθρωτά κέντρα υποδομής ή μικροϋπολογιστών διαθέτουν την απαραίτητη θέση στο νέο οικοσύστημα των κέντρων δεδομένων, που απαιτείται για την εκτέλεση των εφαρμογών και των ψηφιακών υπηρεσιών του μέλλοντος.

Καθώς η τεχνολογία της πληροφορικής γίνεται ολοένα και πιο ευνοϊκή, οι εταίροι έχουν αναλάβει έναν πιο συμβουλευτικό ρόλο προς τους πελάτες. Μέρος αυτού του ρόλου θα πρέπει να είναι ο τρόπος δομής των κέντρων δεδομένων τους.

Ενώ το cloud έχει καταστεί ζωτικό μέρος των προσφορών πολλών εταίρων, πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξουν την αξία ενός ολοκληρωμένου, υβριδικού περιβάλλοντος cloud που θα μπορούσε να ενσωματώσει στο cloud – τόσο δημόσιες όσο και ιδιωτικές – παραδοσιακές υποδομές πληροφορικής και το edge.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS