Κυριακή, 5 Απριλίου, 07:11
Αρχική inet Google Stadia: Ποια τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία της νέας υπηρεσίας;

Google Stadia: Ποια τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία της νέας υπηρεσίας;

StadiaΗ Google Stadia, η νέα streaming game υπηρεσία της εταιρείας, κυκλοφορεί σήμερα και δείχνει πώς θα είναι το μέλλον του gaming, το οποίο δεν θα βασίζεται στις ακριβές κονσόλες, αλλά στο cloud. Θα καταφέρει, όμως, η Google να επικρατήσει;

Το Sony PlayStation δίνει τη δυνατότητα στους gamers να κάνουν streaming σε υπολογιστές και σε PS4, ενώ το Microsoft Project xCloud (δοκιμή beta) επιτρέπει το streaming σε συσκευές Android. Η ευρεία κυκλοφορία του θα γίνει μέσα στο 2020.

Από την άλλη μεριά, η υπηρεσία Stadia της Google λειτουργεί σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης Chrome, σε επιλεγμένα τηλέφωνα Pixel Android και στο Chromecast Ultra της Google. Πληρώνετε 9.99 δολάρια το μήνα για να τρέξετε τα παιχνίδια στο cloud και, στη συνέχεια, κάνετε streaming σε όποια συσκευή θέλετε να παίξετε.

Να σημειώσουμε ότι πρέπει να αγοράσετε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Οι αρχικές επιλογές είναι 22. Πολλά από αυτά είναι παλιά, ωστόσο περιλαμβάνονται κάποια πολύ δημοφιλή παιχνίδια, όπως το “Red Dead Redemption 2” και το “Destiny 2”.

Αν δώσετε $129, παίρνετε το Google Stadia controller, ένα Chromecast Ultra για την τηλεόρασή σας και τρεις μήνες Stadia Pro, με το οποίο κάνετε streaming σε 4K και μπορείτε να παίζετε δωρεάν.

Δείτε παρακάτω τα θετικά και αρνητικά στοιχεία της νέας υπηρεσίας Stadia:

Ποια είναι τα θετικά στοιχεία;

Μια δοκιμή έδειξε ότι η υπηρεσία Stadia προσφέρει υψηλή ανάλυση και εξαιρετικά γραφικά.

Από τη στιγμή που θα εγκαταστήσετε την εφαρμογή και θα βάλετε ένα όνομα χρήστη, θα είστε σε θέση να αγοράζετε παιχνίδια. Δεν είναι πολύ φθηνά, αν και υπάρχουν κάποιες εκπτώσεις, αν επιλέξετε τη συνδρομή Stadia Pro. Διατίθεται και μια δωρεάν έκδοση, η οποία όμως προσφέρει streaming έως και 1080p αντί για 4K. Επιπλέον, δεν περιλαμβάνει δωρεάν παιχνίδια ή εκπτώσεις.

Ένα από τα θετικά της υπηρεσίας Stadia είναι ότι μέσα σε δευτερόλεπτα μπορεί κανείς να ξεκινήσει να παίζει είτε σε ένα Pixel τηλέφωνο, είτε σε ένα laptop είτε στην τηλεόραση (σύμφωνα με δοκιμές). Δεν χρειάστηκε χρόνος για ενημερώσεις παιχνιδιών, όπως συμβαίνει με το PS4. Γιατί; Γιατί όλα γίνονται στο cloud της Google. Οπότε οι χρήστες μπορούν να παίξουν ανά πάσα στιγμή. Τα παιχνίδια είναι εκεί.

Ωστόσο, από τη στιγμή που πρόκειται για streaming, το ενδεχόμενο πτώσης της ποιότητας κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ή και το ενδεχόμενο μιας απροσδόκητης διακοπής είναι πολύ πιθανά. Αυτό δεν συμβαίνει συχνά σε ένα Xbox ή ένα PS4.

Όσον αφορά στο controller, οι δοκιμές έδειξαν ότι είναι αρκετά βολικό (ακόμα και αν το κρατάτε πολλές ώρες) και η μπαταρία του έχει μεγάλη διάρκεια. Επίσης, η σύνδεσή του στις διάφορες συσκευές είναι πολύ εύκολη. Σύμφωνα με τη Google, σύντομα θα λειτουργεί και ασύρματα.

Stadia

Το λογισμικό Stadia είναι επίσης καλό. Οι gamers μπορούν να δουν μια λίστα που δείχνει αν οι φίλοι τους είναι συνδεδεμένοι και μια λίστα με τους ανθρώπους με τους οποίους είχαν παίξει πρόσφατα.

Ποια είναι τα αρνητικά στοιχεία;

Υπάρχουν και κάποιες ανησυχίες σχετικά με την υπηρεσία Stadia. Όπως είπαμε και παραπάνω, η υπηρεσία προσφέρει προς το παρόν 22 παιχνίδια. Σύντομα θα υπάρχουν και άλλες επιλογές. Ωστόσο, δεν μπορούμε να ξέρουμε αν η Google θα συνεχίσει να προσελκύει εκδότες για την κυκλοφορία νέων παιχνιδιών στη Stadia. Αυτό σε μεγάλο βαθμό θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των χρηστών της υπηρεσίας.

Ακόμα, οι χρήστες δεν έχουν κανένα φυσικό αντίγραφο του παιχνιδιού. Αυτό σημαίνει ότι αν η Google αποφασίσει να τερματίσει την υπηρεσία Stadia ή αν ο χρήστης ακυρώσει τη συνδρομή του, χάνει τα πάντα.

Επιπλέον, δεν υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας group, επομένως δεν μπορείτε να επιλέξετε κάποιους φίλους σας για να παίξετε μαζί. Προς το παρόν, μπορείτε να παίξετε με άλλα άγνωστα άτομα αλλά όχι να φτιάξετε ένα δικό σας group. Επίσης, αν η υπηρεσία Stadia δεν προσελκύσει πολλούς gamers δεν θα μπορείτε να παίξετε παιχνίδια που χρειάζονται και άλλα άτομα.

Ένα άλλο αρνητικό στοιχείο είναι ότι για να παίξετε παιχνίδια σε κινητό αυτή τη στιγμή πρέπει να έχετε ένα από τα παρακάτω μοντέλα: Pixel 2, Pixel 3, Pixel 3a ή Pixel 4. Μελλοντικά, η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη σε iPhone και άλλες συσκευές Android. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή, η εφαρμογή Stadia για iPhone και άλλα τηλέφωνα Android επιτρέπει μόνο τη διαχείριση και αγορά παιχνιδιών. Το θετικό είναι ότι μπορείτε να παίξετε στο Chrome στους περισσότερους υπολογιστές ή σε ένα Chromecast Ultra στην τηλεόρασή σας.

Επιπλέον, δεδομένου ότι πρόκειται για streaming, πρέπει να έχετε πολύ καλή σύνδεση στο διαδίκτυο ώστε να μπορείτε να παίξετε σε 4K.

Η υπηρεσία Google Stadia δίνει μια εικόνα του πώς θα είναι το gaming στο μέλλον. Ωστόσο, είναι πολύ νωρίς για να ξέρουμε πώς θα πάει όλο αυτό. Το μόνο που μένει είναι να δούμε την ανταπόκριση του κόσμου και πώς η Google θα διορθώσει τα προβληματάκια που αναφέρθηκαν παραπάνω και θα ενισχύσει τη νέα της υπηρεσία.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

Απομακρυσμένη εργασία: Πώς μπορούν να “επιβιώσουν” οι επιχειρήσεις;

Η απομακρυσμένη εργασία είναι μία πολιτική που ακολουθούν επιχειρήσεις όλων των μεγεθών ενόψει της πανδημίας του Κορωνοϊού. Τις τελευταίες εβδομάδες έχει σημειωθεί...

Samsung: Δωρεά αξίας $ 29 εκατομμυρίων για την μάχη ενάντια στον κορωνοϊό

Η Samsung Electronics προχώρησε σε μια δωρεά αξίας $ 29 εκατομμυρίων σε κυβερνήσεις και κοινότητες που έχουν...

Με παρακολουθεί το αφεντικό μου όσο εργάζομαι από το σπίτι;

Με παρακολουθεί το αφεντικό μου όσο εργάζομαι από το σπίτι; Έχετε αναρωτηθεί αν αυτές τις μέρες -λόγω πανδημίας η πλειοψηφία εργάζεται από...

Επιθέσεις Ransomware και DDoS: Οι κυβερνοεγκληματίες εντείνουν τις δραστηριότητές τους εν μέσω του κορωνοϊού

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου χρησιμοποιούν τις ανησυχίες γύρω από την επιδημία του κορωνοϊού σε μια προσπάθεια μεγιστοποίησης του αντίκτυπου των επιθέσεων...

Ερευνητές προτείνουν μέθοδο παρακολούθησης του κορωνοϊού μέσω των smartphone

Καθώς ο COVID-19 συνεχίζει να εξαπλώνεται, οι ερευνητικές ομάδες σε ολόκληρο τον κόσμο χρησιμοποιούν το χρόνο και τις δεξιότητές τους για να...

Το μήνυμα της Zoom προς τους πελάτες της για τα θέματα ασφαλείας

Μετά την πρόσφατη ανακάλυψη των κενών ασφαλείας στην εφαρμογή Zoom, η εταιρεία δημοσίευσε μία επίσημη απάντηση προς...

Cache: Κρυμμένα αρχεία στην προσωρινή μνήμη επιβραδύνουν το Google Chrome

Το Google Chrome ανήκει στην κατηγορία των πιο δημοφιλών browsers και χρησιμοποιείται από μεγάλο ποσοστό χρηστών. Ωστόσο, έχει ένα σημαντικό αρνητικό χαρακτηριστικό...

Πώς να συνδέσω και να ρυθμίσω ακουστικά στο Windows 10 PC;

Τα ακουστικά είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο επικοινωνίας, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, που οι περισσότεροι εργαζόμαστε από...

APT Hackers χρησιμοποιούν το Crimson RAT εναντίον Ινδικών τραπεζών

Σύμφωνα με ερευνητές ασφαλείας στον κυβερνοχώρο, μία νέα καμπάνια APT, χρησιμοποιεί το Crimson RAT και επιτίθεται σε...

ProtonMail: Κυκλοφόρησε νέα εφαρμογή για να συνδέεστε τοπικά

ProtonMail - Κυκλοφόρησε νέα εφαρμογή για να συνδέεστε τοπικά: Οι επιθέσεις στο διαδίκτυο αυξάνονται καθημερινά και η...