ΑρχικήinetCloud computing: SaaS ή IaaS; Ποιο αναπτύσσεται γρηγορότερα;

Cloud computing: SaaS ή IaaS; Ποιο αναπτύσσεται γρηγορότερα;

Cloud

Τα τελευταία χρόνια η cloud τεχνολογία έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλής και χρησιμοποιείται από εταιρείες διαφόρων τομέων. Οι ειδικοί προβλέπουν αύξηση 17% στην παγκόσμια αγορά cloud υπηρεσιών, το 2020. Συγκεκριμένα, οι αναλυτές της Gartner πιστεύουν ότι οι δαπάνες για επενδύσεις σε αυτές τις υπηρεσίες θα φτάσουν τα 266,4 δισεκατομμύρια δολάρια (από 227,8 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019).

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Gartner, Sid Nag, σήμερα επικρατεί το cloud computing. Αυτό σημαίνει ότι οι εταιρείες επενδύουν περισσότερο σε αυτές τις υπηρεσίες και ξοδεύουν περισσότερα χρήματα. Ταυτόχρονα, όμως, αυξάνονται και οι προσδοκίες των αγοραστών (εταιρειών) σε σχέση με αυτά που μπορεί να τους προσφέρει το cloud.

Σύμφωνα με τις αναλύσεις της Gartner, το software-as-a-service (SaaS) θα συνεχίσει να καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς: το SaaS προβλέπεται να φθάσει τα 116 δισεκατομμύρια δολάρια το επόμενο έτος. Το 2019, οι δαπάνες ήταν 99,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το δεύτερο μεγαλύτερο μερίδιο καταλαμβάνει το infrastructure-as-a-service (IaaS), το οποίο θα φτάσει τα 50 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το IaaS θα παρουσιάσει τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης, ως αποτέλεσμα της «ενοποίησης» των κέντρων δεδομένων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, το cloud computing βρίσκεται στη λίστα με τους τοπ τρεις τομείς, στους οποίους θα επενδύσουν οι εταιρείες την επόμενη χρονιά.

Η Gartner έκανε την εξής δήλωση: “Καθώς οι οργανισμοί βασίζονται όλο και πιο συχνά σε αυτή την τεχνολογία, οι IT ομάδες σπεύδουν να «αγκαλιάσουν» τις cloud εφαρμογές και να μεταφέρουν σε αυτές τα υπάρχοντα ψηφιακά στοιχεία τους”.

Ωστόσο, όσο αυξάνεται η χρήση του cloud, τόσες περισσότερες εταιρείες θα αρχίσουν να προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες και έτσι ο ανταγωνισμός θα αυξηθεί. Οι πελάτες μπορεί να χρειάζονται βοήθεια για να επιλέξουν μεταξύ διαφορετικών προμηθευτών και εφαρμογών.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS