ΑρχικήsecurityΜην χρησιμοποιείτε τον κωδικό Google σας σε άλλες εφαρμογές

Μην χρησιμοποιείτε τον κωδικό Google σας σε άλλες εφαρμογές

κωδικό

Σχεδόν κάθε χρήστης Android smartphone, διαθέτει ένα λογαριασμό Google ο οποίος είναι συνδεδεμένος και με άλλες υπηρεσίες της εταιρείας, όπως το YouTube, το Gmail, το Docs κ.α. Επίσης ο ίδιος λογαριασμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σύνδεση σε εφαρμογές τρίτων. Και παρόλο που η Google προειδοποιεί τους χρήστες της να μην χρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό πρόσβασης σε αυτές τις εφαρμογές, πολλοί είναι εκείνοι που συνεχίζουν και το κάνουν.

«Δεν θα πρέπει να επαναχρησιμοποιήσετε τον κωδικό πρόσβασης του Google Λογαριασμού σας σε εφαρμογές τρίτων», αναφέρουν οι νέοι όροι παροχής υπηρεσιών του YouTube.

Οι περισσότεροι χρήστες έχουν λογαριασμούς σε διάφορες εφαρμογές και υπηρεσίες και σίγουρα δεν τους είναι πάντα εύκολο να θυμόνται πολλούς διαφορετικούς κωδικούς πρόσβασης.

Σύμφωνα με μια μελέτη της Microsoft, ένας χρήστης έχει 25 διαφορετικούς λογαριασμούς κατά μέσο όρο, αλλά μόνο 6.5 διαφορετικούς κωδικούς πρόσβασης, το οποίο σημαίνει ότι ο ίδιος κωδικός χρησιμοποιείται σε τουλάχιστον 4 λογαριασμούς.

Η Google παρέχει επαλήθευση δύο παραγόντων (two-factor verification), η οποία απαιτεί όχι μόνο τον κωδικό πρόσβασης, αλλά και ένα ειδικό κλειδί επαλήθευσης για την πρόσβαση σε ένα λογαριασμό. Έτσι ένας hacker, ακόμα κι αν υποκλέψει τον κωδικό ενός χρήστη δεν θα μπορέσει να μπει στο λογαριασμό του.

Το πρόβλημα έγκειται στο ότι αυτή η επιλογή δεν χρησιμοποιείται στην περισσότερες περιπτώσεις. Και, ακόμη και αν χρησιμοποιείται, η ίδια επαλήθευση σε δύο βήματα μπορεί να μην ισχύει για εφαρμογές τρίτων.

Συνεπώς, εάν ένας hacker κλέψει έναν κωδικό πρόσβασης από μια λιγότερο ασφαλή εφαρμογή, θα αποκτήσει πρόσβαση σε πολλούς λογαριασμούς, καθώς ο κωδικός πρόσβασης σε αυτούς θα είναι κοινός.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι στην πλειοψηφία τους, οι online χρήστες νιώθουν συχνά καταβεβλημένοι και μπερδεμένοι από τις ειδήσεις που τους βομβαρδίζουν συνεχώς σχετικά με τα διάφορα ζητήματα ασφαλείας, τα οποία δε φαίνεται να διαφέρουν πολύ μεταξύ τους, μία κατάσταση γνωστή ως Security Fatigue. Αυτό συχνά έχει σαν αποτέλεσμα να μην ενδιαφέρονται τόσο για το αν επαναχρησιμοποιούν τους κωδικούς τους.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS