ΑρχικήsecurityΕπίθεση στα email δημόσιων υπηρεσιών στην πόλη του Σαν Μάρκος

Επίθεση στα email δημόσιων υπηρεσιών στην πόλη του Σαν Μάρκος

Σαν Μάρκος

Την περασμένη εβδομάδα ένας κυβερνοεγκληματίας, κατάφερε να βγάλει εκτός λειτουργίας το σύστημα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιούν οι υπάλληλοι της πόλης του Σαν Μάρκος, καθιστώντας αδύνατο να επικοινωνήσουν με το κοινό.

Την Παρασκευή οι υπάλληλοι κατάλαβαν ότι κάτι δεν πάει καλά και ειδοποίησαν τον δήμαρχο, ο οποίος επιβεβαίωσε το πρόβλημα και αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο του hacking.

Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, ορισμένες από τις δημόσιες υπηρεσίες της πόλης παρουσίασαν καθυστερήσεις στην ανταπόκρισή τους στο κοινό, όμως όπως δήλωσε ο δήμαρχος οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης δεν επηρεάστηκαν.

Η επίθεση ανάγκασε κάποιους κατοίκους να πάνε ως το δημαρχείο για να διευθετήσουν υποθέσεις, που κανονικά μπορούσαν να λυθούν μέσω email.

“Όταν στέλνονται μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δεν τα λαμβάνουμε και δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε σε αυτά. Δεν είμαστε σε θέση να στείλουμε email και γνωρίζετε ότι οι περισσότερες επιχειρηματικές δραστηριότητες του κόσμου γίνονται μέσω email στις μέρες μας, οπότε δημιουργείται ένα παραγωγικό πρόβλημα”, δήλωσε ο δήμαρχος Jack Griffin.

Οι ειδικοί σε θέματα ασφαλείας στο διαδίκτυο της πόλης, με τη βοήθεια εξωτερικών εμπειρογνωμόνων, απενεργοποίησαν εντελώς το σύστημα για να αποτρέψουν τη διάδοση της ζημίας.

Εργασίες όπως η επεξεργασία των αδειών οικοδομής, η γραφειοκρατία του δημοτικού συμβουλίου, οι οικονομικές και λογιστικές υποθέσεις επηρεάζονται. Οι αξιωματούχοι της πόλης δήλωσαν ότι το σύστημα θα αποκατασταθεί σύντομα και ότι τα αρχεία της κυβέρνησης είναι “Ασφαλή και δεν έχουν επηρεαστεί“.

Τέτοιου είδους επιθέσεις δεν είναι σπάνιες, σύμφωνα με τοπικό εμπειρογνώμονα.

“Δυστυχώς, είναι πολύ συνηθισμένο”, δήλωσε ο ειδικός ασφαλείας Jacob Doiron. “Μόνο το 2018, σημειώθηκαν πάνω από 10 δισεκατομμύρια επιθέσεις ransomware. Κάθε επίθεση στόχευε μια ενιαία συσκευή ή ένα ολόκληρο δίκτυο.”

Η πόλη του Σαν Μάρκος ελπίζει να αποκατασταθεί το πρόβλημα στις υπηρεσίες email για εσωτερικές επικοινωνίες σε λίγες μέρες, αλλά όχι πριν γίνει ένας ενδελεχής έλεγχος ασφαλείας στο σύστημα.

Η επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας δεν επηρεάστηκε επειδή οι κλήσεις έκτακτης ανάγκης πραγματοποιούνται από ένα ξεχωριστό σύστημα αποστολής, σύμφωνα με τον Griffin. Και το Τμήμα της επαρχίας του Σαν Ντιέγκο, το οποίο χειρίζεται την επιβολή του νόμου για τον Σαν Μάρκο, έχει επίσης το δικό του σύστημα αποστολής.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS