ΑρχικήsecurityWireless δίκτυα:Απειλούνται από κλοπή δεδομένων,cyber intrusion,hacking

Wireless δίκτυα:Απειλούνται από κλοπή δεδομένων,cyber intrusion,hacking

Το internet και πολλά άλλα δίκτυα στον κόσμο μετατρέπονται σταδιακά σε wireless δίκτυα. Το νεότερο και πιο σύγχρονο ασύρματο δίκτυο είναι το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Καθώς όμως αυτή η τεχνολογία εξαπλώθηκε, άρχισαν να επιδεινώνονται και οι απειλές.

Ορισμένες από τις πιο επικίνδυνες απειλές για ένα δίκτυο είναι η κλοπή δεδομένων, το cyber intrusion, το hacking και η καμουφλαρισμένη κατασκοπεία. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να διατηρήσετε το δίκτυό σας ασφαλές από τυχόν εισερχόμενους ή εξερχόμενους κινδύνους δεδομένων.

wireless

Στο άρθρο αυτό, θα δούμε πως αυτές οι απειλές δικτύου μπορούν να είναι επικίνδυνες για την επιχείρησή σας και πώς να τις ξεπεράσετε με επαγγελματικές και ακριβείς μετρήσεις ασφάλειας δικτύων.

ΚΛΟΠΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Μια από τις χειρότερες απώλειες ενός wireless δικτύου. Η κλοπή δεδομένων είναι στην πραγματικότητα σαν να κλάπηκαν τα επίσημα έγγραφα και μυστικά της εταιρείας και χρησιμοποιούνται για παράνομο σκοπό. Ορισμένες από τις κορυφαίες εταιρείες στον κόσμο έχουν αντιμετωπίσει αυτή την απώλεια λόγω έλλειψης ελέγχων ασφάλειας και ευάλωτων διοικήσεων ασφαλείας. Η πλειοψηφία των φημισμένων εταιρειών παγκοσμίως επικεντρώνεται στο να καταστήσουν τα δεδομένα τους ασφαλή και υγιή από επιθέσεις.

CYBER INTRUSION

Πρόκειται για τις ενέργειες που γίνονται μετά από μια επίθεση hacking και αποσκοπούν στην διείσδυση στα δίκτυα οργανισμών για παράνομους σκοπούς. Φυσικά, από αυτές τις ενέργειες κινδυνεύουν τόσο μεγάλες επιχειρήσεις, όσο και χρήστες. Περισσότερα από είκοσι εκατομμύρια στοιχεία χρηστών είτε κλάπηκαν είτε παρακολουθήθηκαν παράνομα.

wireless

HACKING

Οι hackers επιτίθενται κατά κύριο λόγο σε ευάλωτα δίκτυα επειδή είναι εύκολο να εισέλθουν σε αυτά. Το μεγαλύτερο έργο που επιτελείται με την ασφάλεια στα wireless δίκτυα είναι ότι προωθούν το ethical hacking. Έτσι, οι ειδικοί μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτές τις επιθέσεις.

ΚΑΜΟΥΦΛΑΡΙΣΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ

Σε αυτήν την περίπτωση ένα software ή ένα malware είναι εγκατεστημένο σε ένα σύστημα και μετά χάρη σε αυτό το κακόβουλο λογισμικό, όλες οι δραστηριότητες του συστήματος παρακολουθούνται απομακρυσμένα. Αυτό γίνεται ως παράνομη κλοπή δεδομένων. Τα wireless δίκτυα πρέπει να είναι ασφαλή για να αποφευχθεί η αυτόματη εγκατάσταση malware.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS