ΑρχικήinetGoogle-Apple: Το εργαλείο ανίχνευσης επαφών θα ενσωματωθεί σε ένα μόνο app ανά...

Google-Apple: Το εργαλείο ανίχνευσης επαφών θα ενσωματωθεί σε ένα μόνο app ανά χώρα

Google Apple

Η Apple Inc. και η Google ανέφεραν ότι το επερχόμενο εργαλείο ανίχνευσης επαφών, στα πλαίσια της καταπολέμησης του Covid-19, θα περιοριστεί σε μία μόνο «εφαρμογή δημόσιας υγείας» (εφαρμογή που έχουν δημιουργήσει οι αρχές δημόσιας υγείας) ανά χώρα, ώστε να εξασφαλιστεί ότι το εργαλείο θα χρησιμοποιηθεί από όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.

Οι δύο εταιρείες κυκλοφόρησαν, επίσης, κάποια app concepts και δείγμα κώδικα για να βοηθήσουν τους προγραμματιστές εφαρμογών να δημιουργήσουν προγράμματα χρησιμοποιώντας το iOS και Android εργαλείο ανίχνευσης επαφών. Σε δήλωσή τους τη Δευτέρα, η Apple και η Google ανέφεραν ότι θα εξακολουθήσουν να υποστηρίζουν χώρες που έχουν «επιλέξει μια περιφερειακή ή κρατική προσέγγιση».

Το σύστημα αυτό παρουσιάστηκε πρώτη φορά τον Απρίλιο και προσθέτει τεχνολογία στα λειτουργικά συστήματα smartphone iOS και Android, που ειδοποιεί τους χρήστες αν έχουν έρθει σε επαφή με ένα άτομο με Covid-19. Η πρώτη φάση θα ξεκινήσει δημόσια στα μέσα Μαΐου. Οι εφαρμογές δημόσιας υγείας θα πρέπει να ενσωματώσουν αυτό το εργαλείο. Στο μέλλον, η τεχνολογία θα ενσωματωθεί πιο βαθιά στα λειτουργικά συστήματα των Apple και Google για να εξαρτάται λιγότερο από εφαρμογές.

ανίχνευσης επαφών

Οι εκπρόσωποι των εταιρειών ανέφεραν, επίσης, γιατί αποφάσισαν να δημιουργήσουν το εργαλείο, γνωστό τώρα ως Exposure Notification. Είπαν ότι οι κυβερνήσεις προσπαθούσαν να δημιουργήσουν τις δικές τους εφαρμογές, αλλά απευθύνθηκαν στην Apple και τη Google για βοήθεια.

Οι εταιρείες τόνισαν, επίσης, ότι οι εφαρμογές που χρησιμοποιούν την τεχνολογία πρέπει να δημιουργούνται από τις αρχές δημόσιας υγείας, να ζητούν τη συγκατάθεση του χρήστη, να συλλέγουν μόνο τα απαραίτητα δεδομένα (και τίποτα περισσότερο) και να μην καταγράφουν την τοποθεσία ενός χρήστη.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS