ΑρχικήUpdatesKDE 20.04: Κυκλοφόρησε με αρκετές βελτιώσεις στις εφαρμογές

KDE 20.04: Κυκλοφόρησε με αρκετές βελτιώσεις στις εφαρμογές

KDE 20.04: Κυκλοφόρησε με αρκετές βελτιώσεις στις εφαρμογές

Σύντομα, η κοινότητα του KDE κυκλοφόρησε το πρώτο KDE app bundle για το 2020. Το νέο KDE bundle 20.04, έρχεται με ορισμένες KDE-βασισμένες εφαρμογές όπως: Okular, Dolphin, Lokalize, KMail, Konsole, Elisa, Gwenview, Yakuake, Kdenlive, KDE Connect, Spectacle και Krita. Εκτός από τις εφαρμογές αυτές, το πρώτο bundle του 2020 έρχεται και με αρκετές νέες δυνατότητες και βιβλιοθήκες.

Kdenlive video editor

Το Kdenlive, ο πιο γνωστός video editor, ενημερώθηκε και πλέον παρέχει πολλές βελτιώσεις στην ταχύτητα, οι οποίες οδηγούν σε καλύτερη ανάλυση των εικόνων σε μικρότερο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, η νέα έκδοση του Kdenlive επιτρέπει στους χρήστες να ορίζουν ratings όπως και να προσθέσουν color tags σε κάθε video clip.

Εκτός από όσα αναφέραμε παραπάνω, η νέα έκδοση του Kdenlive, επίσης, περιλαμβάνει αρκετές βελτιώσεις και Bug fixes, οι όποιες καθιστούν την εφαρμογή ως πιο «σταθερή». Προβλήματα όπως broken motion tracker, DVD wizard crash, and timeline dialogs πλέον έχουν διορθωθεί.

Elisa Music Player

Μια άλλη εφαρμογή η οποία ενημερώθηκε στην τελευταία έκδοση του KDE, είναι το Elisa music player. Πλέον, στην εφαρμογή υπάρχει παράθυρο “Now playing”, το οποίο εμφανίζει λεπτομέρειες για το κομμάτι που τρέχει αυτή τη στιγμή. Εκτός από αυτό, στην εφαρμογή βρήκε θέση και το λεγόμενο “shuffle mode”, το οποίο επιλέγει και τρέχει τυχαία τραγούδια από την λίστα τραγουδιών.

KDE 20.04: Κυκλοφόρησε με αρκετές βελτιώσεις στις εφαρμογές

Η διαχείριση του Elisa έχει βελτιωθεί αρκετά. Πλέον, οι χρήστες μπορούν να κλείσουν το παράθυρο της εφαρμογής, ενώ αυτή θα συνεχίσει να τρέχει κανονικά. Έτσι, οι χρήστες μπορούν να δουλεύουν στα υπόλοιπα παράθυρα, χωρίς να βλέπουν το παράθυρο της Elisa στο background.

Okular Document Viewer

Με την εφαρμογή Okular, οι χρήστες μπορούν να ανοίξουν αρχεία με κατάληξη pdf,doc κ.α. Η τελευταία έκδοση της εφαρμογής, περιέχει πολλές βελτιώσεις στη διαχείριση του προγράμματος. Ανεξάρτητα αν χρησιμοποιούν ποντίκι, touchpad ή touchscreen, οι χρήστες πλέον χρησιμοποιούν την εφαρμογή με μεγαλύτερη ευκολία.

Dolphin File Manager

Το Dolphin, είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα αρχείων, το οποίο τώρα έρχεται με νέα δυνατότητα η οποία του επιτρέπει να συνεργάζεται με άλλα συστήματα όπως Samba ή SSH servers. Πλέον, οι χρήστες μπορούν να συνδέσουν τα αρχεία του Linux με το Windows samba, το οποίο είναι προσβάσιμο με το πρωτόκολλο WS-Discovery.

KDE 20.04: Κυκλοφόρησε με αρκετές βελτιώσεις στις εφαρμογές

Χρησιμοποιώντας την ίδια δυνατότητα, οι χρήστες μπορούν να βλέπουν βίντεο τα οποία είναι αποθηκευμένα στα άλλα συστήματα αρχείων, καθώς και να τα κάνουν stream στο cloud, χρησιμοποιώντας το Elisa player.

Εκτός από όσα μόλις αναφέραμε, στο KDE υπάρχουν και πολλές νέες δυνατότητες. Μια από αυτές, επιτρέπει στους χρήστες να αναζητούν αρχεία χρησιμοποιώντας όχι μόνο τα ονόματα των αρχείων, αλλά και με διάφορα tags. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις υπόλοιπες αλλαγές, μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη σελίδα του KDE.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS