Πέμπτη, 28 Μαΐου, 22:04
Αρχική inet KDE 20.04: Κυκλοφόρησε με αρκετές βελτιώσεις στις εφαρμογές

KDE 20.04: Κυκλοφόρησε με αρκετές βελτιώσεις στις εφαρμογές

KDE 20.04: Κυκλοφόρησε με αρκετές βελτιώσεις στις εφαρμογές

Σύντομα, η κοινότητα του KDE κυκλοφόρησε το πρώτο KDE app bundle για το 2020. Το νέο KDE bundle 20.04, έρχεται με ορισμένες KDE-βασισμένες εφαρμογές όπως: Okular, Dolphin, Lokalize, KMail, Konsole, Elisa, Gwenview, Yakuake, Kdenlive, KDE Connect, Spectacle και Krita. Εκτός από τις εφαρμογές αυτές, το πρώτο bundle του 2020 έρχεται και με αρκετές νέες δυνατότητες και βιβλιοθήκες.

Kdenlive video editor

Το Kdenlive, ο πιο γνωστός video editor, ενημερώθηκε και πλέον παρέχει πολλές βελτιώσεις στην ταχύτητα, οι οποίες οδηγούν σε καλύτερη ανάλυση των εικόνων σε μικρότερο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, η νέα έκδοση του Kdenlive επιτρέπει στους χρήστες να ορίζουν ratings όπως και να προσθέσουν color tags σε κάθε video clip.

Εκτός από όσα αναφέραμε παραπάνω, η νέα έκδοση του Kdenlive, επίσης, περιλαμβάνει αρκετές βελτιώσεις και Bug fixes, οι όποιες καθιστούν την εφαρμογή ως πιο «σταθερή». Προβλήματα όπως broken motion tracker, DVD wizard crash, and timeline dialogs πλέον έχουν διορθωθεί.

Elisa Music Player

Μια άλλη εφαρμογή η οποία ενημερώθηκε στην τελευταία έκδοση του KDE, είναι το Elisa music player. Πλέον, στην εφαρμογή υπάρχει παράθυρο “Now playing”, το οποίο εμφανίζει λεπτομέρειες για το κομμάτι που τρέχει αυτή τη στιγμή. Εκτός από αυτό, στην εφαρμογή βρήκε θέση και το λεγόμενο “shuffle mode”, το οποίο επιλέγει και τρέχει τυχαία τραγούδια από την λίστα τραγουδιών.

KDE 20.04: Κυκλοφόρησε με αρκετές βελτιώσεις στις εφαρμογές

Η διαχείριση του Elisa έχει βελτιωθεί αρκετά. Πλέον, οι χρήστες μπορούν να κλείσουν το παράθυρο της εφαρμογής, ενώ αυτή θα συνεχίσει να τρέχει κανονικά. Έτσι, οι χρήστες μπορούν να δουλεύουν στα υπόλοιπα παράθυρα, χωρίς να βλέπουν το παράθυρο της Elisa στο background.

Okular Document Viewer

Με την εφαρμογή Okular, οι χρήστες μπορούν να ανοίξουν αρχεία με κατάληξη pdf,doc κ.α. Η τελευταία έκδοση της εφαρμογής, περιέχει πολλές βελτιώσεις στη διαχείριση του προγράμματος. Ανεξάρτητα αν χρησιμοποιούν ποντίκι, touchpad ή touchscreen, οι χρήστες πλέον χρησιμοποιούν την εφαρμογή με μεγαλύτερη ευκολία.

Dolphin File Manager

Το Dolphin, είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα αρχείων, το οποίο τώρα έρχεται με νέα δυνατότητα η οποία του επιτρέπει να συνεργάζεται με άλλα συστήματα όπως Samba ή SSH servers. Πλέον, οι χρήστες μπορούν να συνδέσουν τα αρχεία του Linux με το Windows samba, το οποίο είναι προσβάσιμο με το πρωτόκολλο WS-Discovery.

KDE 20.04: Κυκλοφόρησε με αρκετές βελτιώσεις στις εφαρμογές

Χρησιμοποιώντας την ίδια δυνατότητα, οι χρήστες μπορούν να βλέπουν βίντεο τα οποία είναι αποθηκευμένα στα άλλα συστήματα αρχείων, καθώς και να τα κάνουν stream στο cloud, χρησιμοποιώντας το Elisa player.

Εκτός από όσα μόλις αναφέραμε, στο KDE υπάρχουν και πολλές νέες δυνατότητες. Μια από αυτές, επιτρέπει στους χρήστες να αναζητούν αρχεία χρησιμοποιώντας όχι μόνο τα ονόματα των αρχείων, αλλά και με διάφορα tags. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις υπόλοιπες αλλαγές, μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη σελίδα του KDE.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

LIVE NEWS

Οι αναβαθμίσεις και τα νέα χαρακτηριστικά των Windows 10 2004!

Από σήμερα ξεκίνησε η κυκλοφορία της νέας ενημερωμένης έκδοσης των Windows 10, γνωστή ως "Windows 10 2004" ή "Windows 10 May 2020",...

Ποιες είναι οι αγαπημένες γλώσσες προγραμματισμού για το 2020;

Το Stack Overflow, ένα από τα μεγαλύτερα sites για programming Q&A, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα από το Developer...

Η γερμανική κυβέρνηση προτρέπει τους χρήστες του iOS να διορθώσουν τα κρίσιμα ελαττώματα της εφαρμογής Mail

Η γερμανική ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφάλειας στον κυβερνοχώρο προέτρεψε σήμερα τους χρήστες iOS να εγκαταστήσουν αμέσως τις ενημερώσεις ασφαλείας iOS και iPadOS που...

Instagram: Ενίσχυση εισοδήματος δημιουργών με διαφημίσεις στο IGTV

To Instagram φέρνει διαφημίσεις και στο IGTV, με το 55% των εσόδων να διατίθεται στους δημιουργούς. Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης έκανε την...

Τα Windows 10 2004 συνοδεύονται από υποστήριξη Wi-Fi 6 και WPA3

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι τα Windows 10, έκδοση 2004 συνοδεύονται από υποστήριξη Wi-Fi 6 και WPA3 για gigabit ταχύτητες και καλύτερη απόδοση,...

Το CoreOS Container Linux της Red Hat φτάνει στο τέλος του

Όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα από τον Benjamin Gilbert, τεχνικό του Fedora CoreOS, η υποστήριξη του CoreOS Container Linux,...

Ο Donald Trump απειλεί να κλείσει τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης

Όπως δήλωσε σε ένα πρόσφατο tweet του, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump, σκοπεύει να αλλάξει τον...

Αγωγή στη Google για τις πρακτικές παρακολούθησης χρηστών

Η Google δέχτηκε μια αγωγή από τον γενικό εισαγγελέα της Αριζόνα, Mark Brnovich, σχετικά με τις πρακτικές...

Michigan State University: Δέχτηκε ransomware επίθεση!

Οι hackers που βρίσκονται πίσω από το NetWalker ransomware, γνωστό και ως Mailto, ανακοίνωσαν ότι έχουν μολύνει...

Linux Kodachi: Κυκλοφόρησε η έκδοση v7.0 με πολλές νέες εφαρμογές

Πρόσφατα, κυκλοφόρησε η νέα έκδοση του Linux Kodachi. Αν και δεν είναι αρκετά γνωστό, το λειτουργικό αυτό...