ΑρχικήinetΝέος κώδικας Linux αυξάνει την ταχύτητα μεταφοράς στο σύστημα αρχείων FAT

Νέος κώδικας Linux αυξάνει την ταχύτητα μεταφοράς στο σύστημα αρχείων FAT

Χθες, ο Linus Torvalds κυκλοφόρησε τον Linux kernel 5.7-rc1 μετά το κλείσιμο του παραθύρου συγχώνευσης. Αλλά μέρες πριν, ο OGAWA Hirofumi, προγραμματιστής kernel, έστειλε μια ενημερωμένη έκδοση κώδικα για τη βελτίωση της ταχύτητας μεταφοράς αρχείων στο σύστημα αρχείων FAT.

Linux

Ο κώδικας επιδιόρθωσης (patch code) στοχεύει στην ενίσχυση της απόδοσης του κώδικα αρχείων FAT για το Linux. Αν δεν γνωρίζετε, το readahead είναι μια κλήση συστήματος του Linux kernel που προεγκαθιστά τα δεδομένα και τα φορτώνει στην προσωρινή μνήμη σελίδας. Με αυτόν τον τρόπο, η μεταφορά αρχείων επιταχύνεται καθώς τα δεδομένα διαβάζονται από τη φυσική μνήμη και όχι από το δίσκο.

Νωρίτερα, αναφέραμε την κυκλοφορία βελτιώσεων στον floppy driver και τον driver κώδικα exfAT (μοντέρνα αντικατάσταση του FAT) για τον Linux kernel 5.7. Αυτή τη φορά, ο πυρήνας του Linux προσθέτει νέο και βελτιωμένο κώδικα στο παλιό σύστημα αρχείων FAT16 / FAT32.

Οι περισσότερες σύγχρονες συσκευές υποστηρίζουν εκτεταμένο FAT (exFAT), αλλά μερικές εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το FAT, για παράδειγμα, ψηφιακές κάμερες ή κατατμήσεις EFI. Αλλά το τρέχον readahead για καταχωρήσεις FAT έχει κάποια ελαττώματα που μειώνουν την ταχύτητα μεταφοράς αρχείων.

Ως εκ τούτου, ο νέος κώδικας καθιστά το FAT readahead σε διευθετήσιμο μέγεθος και ενημερώνει το παράθυρο readahead πριν εξαντληθεί. Επιπλέον, οι νέες αλλαγές αποφεύγουν επίσης τα μικρού μεγέθους request I/O για τη βελτίωση της συνολικής απόδοσης μεταφοράς αρχείων.

Για να το αποδείξει πρακτικά, o Hyeongseok Kim έκανε review και εξέτασε την ενημερωμένη έκδοση κώδικα σε έναν αργό USB 2TB σκληρό δίσκο. Και τα αποτελέσματα έδειξαν μείωση του χρόνου μεταφοράς αρχείων από τα 383.18 δευτερόλεπτα στα 51.03 δευτερόλεπτα.

Μπορείτε να δείτε τον κώδικα patch εδώ. Παρόλο που είναι πολύ αργά για να συμπεριληφθεί στο Linux 5.7, ελπίζουμε ότι θα έρθει στον kernel 5.8.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS