Το Twitter αποκάλυψε ένα πρόβλημα που αφορά τον τρόπο με τον οποίο ο web browser του Mozilla Firefox αποθήκευε προσωρινά δεδομένα χρηστών που μοιράζονταν μέσω DMs (Direct Messages), ενώ οι λήψεις δεδομένων αποθηκεύονταν στην προσωρινή μνήμη του browser. Εάν οι χρήστες χρησιμοποιούν τον Firefox για να περιηγηθούν στην πλατφόρμα του Twitter, αρχεία πολυμέσων που έχουν μοιραστεί ιδιωτικά μέσω DMs ή λήψεις αρχείων δεδομένων από το Twitter μπορεί να έχουν αποθηκευτεί στην προσωρινή μνήμη του web browser. Αυτό σημαίνει ότι χάκερς μπορεί να έχουν κλέψει προσωπικά δεδομένα των χρηστών, χρησιμοποιώντας κακόβουλα εργαλεία που έχουν σχεδιαστεί για να περάσουν από την κρυφή μνήμη του Firefox, ενώ οποιοσδήποτε μπορεί να έχει αποκτήσει πρόσβαση στις προσωπικές τους πληροφορίες, σε περίπτωση που έχουν συνδεθεί στο Twitter από έναν κοινόχρηστο ή δημόσιο υπολογιστή.
Πιο συγκεκριμένα, το Twitter δήλωσε πως πρόσφατα πληροφορήθηκε ότι ο τρόπος με τον οποίο αποθηκεύονταν δεδομένα από το Mozilla Firefox μπορεί να έχει οδηγήσει στην μη έγκυρη αποθήκευση ευαίσθητων και εμπιστευτικών πληροφοριών στην προσωρινή μνήμη του browser. Αυτό σημαίνει ότι εάν οι χρήστες έχουν πρόσβαση στο Twitter από έναν κοινόχρηστο ή δημόσιο υπολογιστή μέσω του Mozilla Firefox και έχουν προβεί σε ενέργειες όπως η λήψη αρχείων δεδομένων του Twitter ή η αποστολή – λήψη πολυμέσων μέσω DMs, αυτές οι πληροφορίες ενδέχεται να έχουν αποθηκευτεί στην προσωρινή μνήμη του browser ακόμα και μετά την αποσύνδεση τους από το Twitter.
Το θετικό είναι ότι τα προσωπικά δεδομένα που αποθηκεύονται στην προσωρινή μνήμη του Firefox διαγράφονται αυτόματα μετά από 7 ημέρες. Οι χρήστες άλλων web browsers, όπως το Google Chrome και ο Safari, δεν επηρεάζονται από αυτό το ζήτημα σύμφωνα με το Twitter, το οποίο επεσήμανε ότι έχει κάνει μια αλλαγή στην πλατφόρμα του που θα εμποδίσει τον Firefox να αποθηκεύει προσωπικές πληροφορίες των χρηστών. Ο γίγαντας κοινωνικής δικτύωσης τονίζει επίσης ότι εάν οι χρήστες χρησιμοποιούν ή έχουν χρησιμοποιήσει κοινόχρηστο ή δημόσιο υπολογιστή για πρόσβαση στο Twitter, θα πρέπει να καθαρίζουν την προσωρινή μνήμη του browser πριν από την αποσύνδεση και να προσέχουν τις προσωπικές πληροφορίες που κατεβάζουν σε έναν υπολογιστή που χρησιμοποιούν και άλλα άτομα.
Για να καθαρίσουν οι χρήστες την προσωρινή μνήμη του Mozilla Firefox, πρέπει να κάνουν κλικ στο κουμπί μενού και να μεταβούν στην επιλογή Επιλογές> Απόρρητο & Ασφάλεια> Cookies και Δεδομένα ιστοτόπου> Διαγραφή δεδομένων. Εκεί θα πρέπει να κάνουν uncheck στην επιλογή “Cookies and Site Data” και να κάνουν check μόνο στο Cached Web Content και στη συνέχεια να κάνουν κλικ στο κουμπί Clear.
Τέλος, το Twitter, απευθύνθηκε στους χρήστες του λέγοντας πως λυπάται για αυτό το συμβάν, ενώ τόνισε πως η ομάδα του αναγνωρίζει και εκτιμά την εμπιστοσύνη που της έχουν οι χρήστες και δεσμεύεται να κερδίζει αυτή την εμπιστοσύνη κάθε μέρα.