ΑρχικήinetΕλεύθερη πρόσβαση στο cloud σε κβαντικούς υπολογιστές της D-Wave

Ελεύθερη πρόσβαση στο cloud σε κβαντικούς υπολογιστές της D-Wave

Wave

Η καναδική εταιρία κβαντικής πληροφορικής D-Wave, ανακοίνωσε σήμερα ότι δίνει ελεύθερη πρόσβαση στα άτομα που ασχολούνται με οποιονδήποτε τρόπο με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, στην υπηρεσία Leap 2 quantum cloud computing. Η προσφορά δεν περιορίζεται μόνο σε όσους κάνουν έρευνες για φάρμακα, αλλά απευθύνεται γενικότερα σε όποιον προσπαθεί να αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό, όπως αυτούς που ασχολούνται με τη μοντελοποίηση της εξάπλωσης του ιού ή τα νέα διαγνωστικά.

Ένα από τα θετικά που κάνει το πρόγραμμα της D-Wave να ξεχωρίζει είναι ότι έχει καταφέρει να προσελκύσει έναν σημαντικό αριθμό συνεργατών, που δουλεύουν πάνω σε άλλα projects. Στη λίστα συνεργατών συμπεριλαμβάνονται οι Volkswagen, DENSO, Jülich Supercomputing Centre, MDR, Menten AI, Sigma-i Tohoku University,  Ludwig Maximilian University και OTI Lumionics. Οι συνεργάτες αυτοί μπορούν να παρέχουν τις γνώσεις τους σε ομάδες που χρησιμοποιούν το Leap 2 για την ανάπτυξη λύσεων ενάντια στην κρίση του Covid-19.

Το όλο εγχείρημα ξεκίνησε να μπαίνει σε εφαρμογή πριν από μιάμιση εβδομάδα, όπως δήλωσε ο Alan Baratz, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Τόνισε ότι οι ομάδες που εργάζονται με το Leap 2 θα λάβουν μια εμπορική άδεια, οπότε δεν υπάρχει λόγος να μετατρέψουν σε ανοιχτού κώδικα τις λύσεις τους. Επιπλέον δεν θα έχουν το όριο του ενός λεπτού το μήνα, το οποίο είναι συνήθως ο τυπικός περιορισμός για τη χρήση της υπηρεσίας cloud της D-Wave.

“Όταν ξεκινήσαμε το Leap 2 στις 26 Φεβρουαρίου με την υπηρεσία υβριδικών λύσεων, ξεκινήσαμε μια κβαντική υπολογιστική ικανότητα που τώρα είναι σε θέση να λύσει αρκετά προβλήματα – μεγάλης κλίμακας – όπως προβλήματα που αφορούν την παραγωγή στον πραγματικό κόσμο”, ανέφερε ο Baratz. “Αν μη τι άλλο, θα μπορούσε να είναι ένα ακόμα εργαλείο που θα αποδειχτεί χρήσιμο για όσους εργάζονται για να προσπαθήσουν να βρουν λύσεις για την πανδημία. Και θα πρέπει να το διαθέσουμε.”

Όπως αναφέρει ο ίδιος δεν μπορούν να πουν με βεβαιότητα ότι οι ομάδες που θα αποκτήσουν πρόσβαση στα συστήματά τους, θα βρουν λύσεις που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν. “Αλλά αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι θα ήταν αμέλεια αν δεν διαθέταμε αυτό το εργαλείο δωρεάν”.

Το Leap είναι προς το παρόν διαθέσιμο στις Η.Π.Α., τον Καναδά, την Ιαπωνία και 32 χώρες στην Ευρώπη. Αυτές είναι επίσης οι περιοχές όπου οι εταίροι της D-Wave είναι ενεργοί και όπου οι ερευνητές θα μπορούν να χρησιμοποιούν ελεύθερα τα συστήματά της.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS