ΑρχικήbusinessAirbnb: Διαθέτει $ 250 εκατομμύρια σε οικοδεσπότες της λόγω Κοροναϊού

Airbnb: Διαθέτει $ 250 εκατομμύρια σε οικοδεσπότες της λόγω Κοροναϊού

Η Airbnb ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει συνολικά $ 250 εκατομμύρια, σε μία προσπάθεια να στηρίξει τους οικοδεσπότες της σε όλο τον κόσμο, οι επισκέπτες των οποίων ακύρωσαν τις κρατήσεις τους εξαιτίας της πανδημίας του Κοροναϊού COVID-19. Αυτό σημαίνει ότι αν ένας επισκέπτης ακυρώσει το check-in για μία κράτηση στο διάστημα μεταξύ 14 Μαρτίου και 31 Μαΐου επικαλούμενος κάποιον λόγο που σχετίζεται με τον COVID-19, η Airbnb θα καταβάλλει στον οικοδεσπότη το 25% του ποσού που κανονικά θα λάμβανε βάσει της πολιτικής ακύρωσης. Η Airbnb αναφέρει ότι αυτή η πολιτική θα ισχύει για όλες τις ακυρώσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Με αυτόν τον τρόπο, η εταιρεία αποζημιώνει τους οικοδεσπότες της, οι οποίοι ενδέχεται να αισθάνονται “απροστάτευτοι” από την πολιτική της που επιτρέπει στους επισκέπτες να ακυρώσουν τις κρατήσεις τους και να λάβουν πλήρη επιστροφή των χρημάτων τους. Συγκεκριμένα, αυτή η πολιτική επιτρέπει στους επισκέπτες που πραγματοποίησαν κράτηση στις 14 Μαρτίου ή πριν από τις 14 Μαρτίου να ξεκινήσουν οποιαδήποτε στιγμή πριν από τις 31 Μαΐου να ακυρώνουν και να λαμβάνουν επιστροφή των χρημάτων τους ή κάποια ταξιδιωτική πίστωση.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Airbnb, Brian Chesky, ανέφερε σε επιστολή του ότι η εταιρεία θεώρησε πρέπον να επιτρέψει στους επισκέπτες της να ακυρώσουν τις κρατήσεις τους και να λάβουν πλήρη επιστροφή των χρημάτων τους, συμπεριλαμβανομένων των τελών, τονίζοντας πως δεν πρόκειται για επιχειρηματική απόφαση, αλλά για μία κίνηση που αποσκοπεί στην προστασία της δημόσιας υγείας. Ο Chesky επεσήμανε επίσης πως ενώ η εταιρεία έπραξε σωστά δίνοντας προτεραιότητα στην υγεία και την ασφάλεια, βρίσκεται σε άβολη θέση, δεδομένου ότι προέβη σε αυτή την κίνηση χωρίς να ρωτήσει τους επισκέπτες. Σημείωσε ακόμη ότι η εταιρεία λαμβάνει υπόψη τα σχόλια των επισκεπτών και προσπαθεί να γίνεται συνεχώς καλύτερη για την εξυπηρέτησή τους.

Πέρα από αυτό, η Airbnb δημιουργεί ένα ταμείο ύψους $ 10 εκατομμυρίων για τους οικοδεσπότες της. Οι υπάλληλοι της εταιρείας συνέβαλαν στο πρώτο $ 1 εκατομμύριο και οι ιδρυτές της Airbnb, Joe Gebbia, Brian Chesky και Nate Blecharczyk, παρέχουν προσωπικά τα άλλα $ 9 εκατομμύρια. Αρχίζοντας τον Απρίλιο, οι οικοδεσπότες μπορούν να υποβάλουν αίτηση για επιχορηγήσεις μέχρι $ 5.000. Τέλος, οι επισκέπτες που θέλουν να δείξουν την υποστήριξη τους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, σύντομα μπορούν να πραγματοποιήσουν πληρωμές απευθείας προς τους οικοδεσπότες.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS