ΑρχικήsecurityGeneral Electric: Hackers απέκτησαν δεδομένα υπαλλήλων χακάροντας εταιρεία-συνεργάτη

General Electric: Hackers απέκτησαν δεδομένα υπαλλήλων χακάροντας εταιρεία-συνεργάτη

General Electric

Μια από τις κορυφαίες τεχνολογικές εταιρείες, η ​​General Electric (GE), αποκάλυψε ότι διέρρευσαν στοιχεία ταυτότητας τωρινών και πρώην υπαλλήλων καθώς και άλλων ατόμων, λόγω ενός περιστατικού ασφαλείας που συνέβη σε έναν συνεργάτη της εταιρείας.

Η ​​General Electric είναι μια πολυεθνική που δραστηριοποιείται σε διάφορους τεχνολογικούς τομείς. Οι δραστηριότητές της σχετίζονται με την αεροπορία, την ενέργεια, την υγειονομική περίθαλψη και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Σύμφωνα με την κατάταξη Fortune 500, είναι μια από τις αμερικανικές εταιρείες με τα περισσότερα έσοδα (βρίσκεται στην 21η θέση).

Η General Electric έχει πελάτες σε περισσότερες από 180 χώρες και απασχολεί πάνω από 280.000 υπαλλήλους.

Ποια στοιχεία εκτέθηκαν;

Σύμφωνα με την ειδοποίηση της General Electric, η παραβίαση οφείλεται στην Canon Business Process Services (Canon), έναν συνεργάτη της GE. Το Φεβρουάριο, κάποιοι hackers παραβίασαν το λογαριασμό email ενός υπαλλήλου της Canon και απέκτησαν πρόσβαση στα συστήματα.

“Στις 28 Φεβρουαρίου 2020 μάθαμε ότι η Canon είχε διαπιστώσει ότι, μεταξύ 3 – 14 Φεβρουαρίου 2020, ένας μη εξουσιοδοτημένος χρήστης είχε πρόσβαση σε ένα λογαριασμό email που περιείχε έγγραφα ορισμένων εργαζομένων της ​​General Electric, πρώην υπαλλήλων και κάποιων άλλων ατόμων (δικαιούχων παροχών), που διατηρούνται στα συστήματα της Canon”, λέει η ειδοποίηση.

Η ​​General Electric επιβεβαίωσε ότι οι προσωπικές πληροφορίες, που εκτέθηκαν, ανήκουν σε τωρινούς και πρώην υπαλλήλους της GE. Επίσης, επηρεάστηκαν “δικαιούχοι που δικαιούνται παροχές που συνδέονται με τις υπηρεσίες της Canon”.

Οι πληροφορίες που εκτέθηκαν, περιλαμβάνουν:

[…] έντυπα άμεσης κατάθεσης, άδειες οδήγησης, διαβατήρια, πιστοποιητικά γέννησης, πιστοποιητικά γάμου, πιστοποιητικά θανάτου, ιατρικές πληροφορίες, φορολογικά έντυπα, άλλα έγγραφα. Αυτά τα έγγραφα περιλαμβάνουν διευθύνσεις, αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης, αριθμούς αδειών οδήγησης, αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών, αριθμούς διαβατηρίων, ημερομηνίες γέννησης και άλλες πληροφορίες.

Τα συστήματα της General Electric δεν παραβιάστηκαν

Σύμφωνα με την ανακοίνωση περί παραβίασης των δεδομένων, τα συστήματα της ​​General Electric δεν επηρεάστηκαν από το περιστατικό παραβίασης της Canon.

Προς αποζημίωση των ατόμων που επηρεάστηκαν, η Canon έκανε την εξής ανακοίνωση: “Η Canon προσφέρει υπηρεσίες προστασίας ταυτότητας και credit monitoring υπηρεσίες για δύο χρόνια χωρίς κόστος, σε όλα τα άτομα που έχουν επηρεαστεί”.

Τα άτομα αυτά λαμβάνουν επιστολές για το περιστατικό παραβίασης από τη ​​General Electric.

Η GE έχει επίσης δημιουργήσει μια τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης.

Ωστόσο, η εταιρεία δεν ανέφερε τον αριθμό των ατόμων που έχουν επηρεαστεί.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS