ΑρχικήsecurityΗ ανησυχία για την κλοπή ταυτότητας μεγαλώνει στην Αμερική

Η ανησυχία για την κλοπή ταυτότητας μεγαλώνει στην Αμερική

Όπως αποκαλύπτει μια αναφορά από την Atlas VPN, ένας στους τρεις Αμερικανούς ανησυχεί για κλοπή ταυτότητας, ενώ μόνο ένα 20% του πληθυσμού ανησυχεί μήπως πέσει θύμα δολοφονίας. Το 72% δήλωσε ότι ανησυχεί για την απώλεια προσωπικών πληροφοριών από κακόβουλους παράγοντες.

Είκοσι πέντε τοις εκατό των συμμετεχόντων δήλωσε ότι ανησυχεί ότι μπορεί να πέσει θύμα εγκλήματος μίσους και το 29% να αντιμετωπίσει τρομοκρατικές επιθέσεις. Αν συγκρίνουμε τους αριθμούς αυτούς με το πόσο ανησυχούν οι πολίτες σχετικά με τη διαδικτυακή τους ασφάλεια, βλέπουμε ότι υπάρχει μια σημαντική διαφορά.

Σύμφωνα με την Atlas VPN, οι φόβοι αυτοί μπορεί να ενισχύονται από το γεγονός ότι τα στατιστικά στοιχεία έδειξαν ότι 7,9 δισεκατομμύρια ατομικά αρχεία εκτέθηκαν το 2019, μια αύξηση 33% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. “Το 2019 ήταν επίσης η χρονιά που κάποιος στις ΗΠΑ έπεφτε θύμα κλοπής ταυτότητας κάθε 2 δευτερόλεπτα. Οι υπηρεσίες υγείας, οι έμποροι λιανικής πώλησης και οι δημόσιες οντότητες υπέφεραν περισσότερο”, αναφέρει η έκθεση.

Η έκθεση παραθέτει στοιχεία από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας που διαπίστωσε ότι οι χρήστες κινητής τηλεφωνίας ανησυχούν περισσότερο για την κλοπή ταυτότητας, αν και οι λόγοι για τους οποίους ανησυχούν δεν αντιστοιχούν απαραίτητα στο είδος της απάτης ID που συμβαίνει στην πραγματικότητα.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η κλοπή ταυτότητας, ακολουθούμενη από την κλοπή κωδικών πρόσβασης, το να μην γνωρίζουν για ποιο λόγο χρησιμοποιούνται τα προσωπικά τους δεδομένα, το να πωλούνται οι προσωπικές πληροφορίες από προμηθευτές τρίτων και η παρακολούθηση της τοποθεσίας τους.

Φυσικά αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο δεν είναι οι απλοί χρήστες αλλά οι εταιρείες και οι οργανισμοί, καθώς αυτοί επιφέρουν μεγαλύτερο κέρδος στους εγκληματίες.

Οι κακόβουλοι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις πληροφορίες κάποιου ατόμου ώστε να διαπράξουν απάτες. Οι απάτες μέσω πιστωτικών καρτών αυξήθηκαν κατά 88% πέρυσι, σύμφωνα με την έκθεση, που σημαίνει ότι οι περισσότεροι κυβερνοεγκληματίες επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν προσωπικά στοιχεία που έχουν κλαπεί σε παραβιάσεις δεδομένων, να τα πουλήσουν στο dark web και να έχουν εύκολο και γρήγορο κέρδος.

“Οι hacker βρίσκουν νέους τρόπους για να ξεπεράσουν τα σημερινά μέτρα ασφάλειας. Κάθε εταιρεία πρέπει να βρίσκεται συνεχώς σε επιφυλακή και να περιμένει μια σοβαρή επίθεση αργά ή γρήγορα”, δήλωσε η COO της Atlas VPN, Rachel Welch.

“Πιστεύω ότι ο αριθμός των περιπτώσεων κλοπής ταυτότητας που σχετίζονται με πιστωτικές κάρτες θα συνεχίσει να αυξάνεται. Σήμερα, σχεδόν όποιος ξέρει πώς να αποκτήσει πρόσβαση στο Dark Web, μπορεί να παραγγείλει εξοπλισμό που απαιτείται για τη δημιουργία ψεύτικων πιστωτικών καρτών. Σε γενικές γραμμές η ζημιά από κυβερνοεγκλήματα θα φτάσει περίπου τα 6 τρισεκατομμύρια ​​δολάρια μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους”, δήλωσε η Welch.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS