ΑρχικήsecurityHacker στοχεύουν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας εν μέσω πανδημίας

Hacker στοχεύουν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας εν μέσω πανδημίας

Υγείας

Όπως αναφέρει το Reuters, Hacker προσπάθησαν να επιτεθούν στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας νωρίτερα αυτό το μήνα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφάλειας Πληροφοριών του ΠΟΥ, Flavio Aggio, η ταυτότητα των hacker δεν έγινε γνωστή και η προσπάθειά τους ήταν ανεπιτυχής. Ωστόσο τόνισε ότι οι απόπειρες hacking εναντίον του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας έχουν αυξηθεί πολύ, από τη στιγμή που ο οργανισμός άρχισε να μάχεται ενάντια στον κορωνοϊό.  

Πρώτος επεσήμανε την απόπειρα εισβολής στα συστήματα του ΠΟΥ, ο Alexander Urbelis, εμπειρογνώμονας στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και δικηγόρος στο Blackstone Law Group με έδρα τη Νέα Υόρκη, που παρακολουθεί την παράνομη δραστηριότητα στο διαδίκτυο.

Ο Urbelis ανέφερε ότι άρχισε να παρακολουθεί την ομάδα των hacker στις 13 Μαρτίου, όταν παρατήρησε ότι δημιούργησαν ένα κακόβουλο site το οποίο μιμούνταν το σύστημα εσωτερικών email του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Ο εμπειρογνώμονας δήλωσε ότι δεν ήξερε ποιος ήταν υπεύθυνος, αλλά δύο άλλες πηγές δήλωσαν ότι υποψιάζονται μια κορυφαία ομάδα hacker γνωστή ως DarkHotel, η οποία πραγματοποιεί επιχειρήσεις ηλεκτρονικής κατασκοπείας από το 2007.

Όταν ρωτήθηκε από το Reuters για το περιστατικό, ο Aggio επιβεβαίωσε ότι ο ιστότοπος που εντοπίστηκε από τον Urbelis, χρησιμοποιήθηκε σε μια προσπάθεια κλοπής κωδικών πρόσβασης πολλών υπαλλήλων.

Σε μία δημοσίευσή του την προηγούμενη εβδομάδα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε ότι hackers παριστάνουν ότι είναι ο οργανισμός, για να κλέψουν χρήματα και ευαίσθητες πληροφορίες από το κοινό.

Ωστόσο και κυβερνητικοί αξιωματούχοι σε περιοχές όπως η Βρετανία και οι ΗΠΑ έχουν παρατηρήσει αύξηση στις απόπειρες επιθέσεων από τότε που ξεκίνησε η πανδημία του κορωνοϊού.

Προς το παρόν, τα κίνητρα της επίθεσης στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας δεν έχουν γίνει γνωστά, ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Οι εταιρείες Cybersecurity, συμπεριλαμβανομένου του Bitdefender της Ρουμανίας και του Kaspersky με έδρα τη Μόσχα, ανέφεραν ότι έχουν εντοπίσει πολλές από τις επιχειρήσεις του DarkHotel στην Ανατολική Ασία – μια περιοχή που έχει επηρεαστεί ιδιαίτερα από τον κοροναϊό. Ειδικοί στόχοι περιλάμβαναν κυβερνητικούς υπαλλήλους και στελέχη επιχειρήσεων σε μέρη όπως η Κίνα, η Βόρεια Κορέα, η Ιαπωνία και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS