ΑρχικήinetΗ πανδημία πιθανώς να διαρκέσει 18 μήνες. Καταστροφή για την οικονομία

Η πανδημία πιθανώς να διαρκέσει 18 μήνες. Καταστροφή για την οικονομία

Σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο που δημοσίευσε η Αμερική, η πανδημία του κορωνοϊού είναι πολύ πιθανό να διαρκέσει μέχρι και 18 μήνες. Αυτό το σενάριο θα είχε πολύ αρνητικές συνέπειες για τις μεγάλες βιομηχανίες, τις ιδιωτικές επιχειρήσεις αλλά και τους καταναλωτές.

Όπως αναφέρθηκε από τη New York Times, ένα σχέδιο 100 σελίδων της αμερικανικής κυβέρνησης που διέρρευσε, αναφέρει τακτικές για την καταπολέμηση του κορωναϊού. Επίσης, προειδοποιεί τους υπεύθυνους ότι η επιδημία θα μπορούσε να κάνει την παρουσία της αισθητή “σε πολλαπλά πεδία” για μια περίοδο 18 μηνών. Η έκθεση ανέφερε επίσης ότι η πανδημία θα βλάψει και το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης του έθνους.

εμβόλιο covid-19

Νόμος περί αμυντικής παραγωγής

Όπως αναφέρει η έκθεση, ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump, θα μπορούσε επίσης να εφαρμόσει τον νόμο Defense Production Act του 1950, ο οποίος επιτρέπει στον Πρόεδρο να αναγκάσει την αμερικανική βιομηχανία να ενισχύσει την παραγωγή κρίσιμου εξοπλισμού και προμηθειών. Τέτοιος εξοπλισμός θα μπορούσε να είναι προστατευτικά εργαλεία, μάσκες και αναπνευστήρες για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.

Ο Donald Trump δήλωσε στις 17 Μαρτίου, ότι προς το παρόν η κυβέρνησή του δεν έχει σκεφτεί να εφαρμόσει τον νόμο περί αμυντικής παραγωγής. Ωστόσο κατέστησε σαφές, ότι σε περίπτωση που τα πράγματα χειροτερέψουν θα προχωρήσει σε άμεση εφαρμογή του εν λόγω νόμου.

Η New York Times δεν προχώρησε σε δημοσίευση ολόκληρου του σχεδίου καθώς έχει εμπιστευτικό χαρακτήρα. Η αναφορά δηλώνει επίσης ότι οι περισσότερες από τις στρατηγικές του σχεδίου της κυβέρνησης έχουν ήδη εφαρμοστεί, όπως το κλείσιμο των σχολείων και η ακύρωση συγκεντρώσεων και εκδηλώσεων.

Άλλες στρατηγικές που αναφέρονται στο σχέδιο της κυβέρνησης, είναι η παροχή χρημάτων στα κράτη για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις αντιμετώπισης της πανδημίας και η διανομή ιατρικού εξοπλισμού από το Strategic National Stockpile.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS