ΑρχικήsecurityGoogle Advanced Protection: προστασία και από malware για χρήστες υψηλού κινδύνου

Google Advanced Protection: προστασία και από malware για χρήστες υψηλού κινδύνου

Το πρόγραμμα Advanced Protection της Google, το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2017, δημιουργήθηκε με σκοπό την προστασία των χρηστών από κακόβουλες εφαρμογές, επιθέσεις phishing και γενικά από κακόβουλους παράγοντες.

Το πρόγραμμα παρέχει υψηλό επίπεδο προστασίας για χρήστες υψηλού κινδύνου όπως πολιτικοί, δημοσιογράφοι, ακτιβιστές, ηγέτες επιχειρήσεων και άλλοι.

Advanced Protection Program (APP)

Το υψηλό επίπεδο προστασίας του προγράμματος οφείλεται σε πρακτικές όπως περιορισμός της πρόσβασης στα δεδομένα του χρήστη, παρεμπόδιση της παράνομης πρόσβασης σε λογαριασμούς, υποστήριξη φυσικών κλειδιών ασφαλείας και άλλα.

Και πρόσφατα, η Google ανακοίνωσε ότι στο πρόγραμμα αυτό θα περιλαμβάνεται και η προστασία από κακόβουλα προγράμματα (malware). Για τους χρήστες που διαθέτουν APP, το Google Play Protect θα ενεργοποιηθεί αυτόματα.

«Το Google Play Protect είναι η ενσωματωμένη προστασία από κακόβουλο λογισμικό της Google για το Android. Σαρώνει και επαληθεύει 100 δισεκατομμύρια εφαρμογές κάθε μέρα για να κρατήσει τη συσκευή, τα δεδομένα και τις εφαρμογές σας ασφαλή. Υποστηριζόμενο από τους αλγόριθμους μηχανικής εκμάθησης της Google, εξελίσσεται συνεχώς για να αντιμετωπίσει τις μεταβαλλόμενες απειλές».

Οι χρήστες που χρησιμοποιούν πρόσθετες εφαρμογές προστασίας και όχι την επίσημη της Google, το Play δε μπορεί να εγκατασταθεί στις συσκευές τους.

“Μπορείτε να εγκαταστήσετε εφαρμογές εκτός του Play, μέσω των καταστημάτων εφαρμογών που έχουν προεγκατασταθεί από τον κατασκευαστή της συσκευής σας και μέσω του Android Debug Bridge. Οποιεσδήποτε εφαρμογές που έχετε ήδη εγκαταστήσει από πηγές εκτός του Google Play δεν θα καταργηθούν και θα εξακολουθούν να ενημερώνονται.” αναφέρει η Google.

Οι χρήστες του G-Suite που έχουν εγγραφεί στο Πρόγραμμα Advanced Protection, θα αποκτήσουν προστασία για τώρα, “ωστόσο, υπάρχουν και ισοδύναμα μέτρα προστασίας ως μέρος της διαχείρισης των τελικών σημείων.”

“Από τις 18 Μαρτίου, αυτές οι αλλαγές για Android θα αναπτυχθούν σταδιακά για τους Λογαριασμούς Google που έχουν εγγραφεί στο πρόγραμμα Advanced Protection. Επίσης, θα κυκλοφορήσουμε νέα μέτρα προστασίας κακόβουλου λογισμικού για το Chrome αργότερα αυτό το έτος.”

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS