ΑρχικήsecurityGoogle: Αναβάλλει νέες εκδόσεις Chrome-Έμφαση σε ενημερώσεις ασφαλείας

Google: Αναβάλλει νέες εκδόσεις Chrome-Έμφαση σε ενημερώσεις ασφαλείας

Η Google ανακοίνωσε χθες ότι η κυκλοφορία των μελλοντικών εκδόσεων του Chrome και του Chrοme OS θα καθυστερήσει, λόγω των διαφορετικών συνθηκών εργασίας που έχει επιβάλει ο κορωνοϊός. Οι περισσότεροι υπάλληλοι της εταιρείας δουλεύουν πλέον από το σπίτι, με αποτέλεσμα πολλά από τα καθήκοντα και τα projects να γίνονται λίγο διαφορετικά.

“Αυτή τη στιγμή, λόγω των διαφορετικών προγραμμάτων εργασίας, σταματάμε προσωρινά τις νέες Chrοme και Chrome OS εκδόσεις”, αναφέρει η εταιρεία.

Η Google λέει ακόμα ότι αυτό που την ενδιαφέρει προς το παρόν είναι να κρατήσει ασφαλείς τις υπάρχουσες εκδόσεις, ώστε να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα οι χρήστες.

Έμφαση στις ενημερώσεις ασφαλείας για το Chrοme v80

Οι προγραμματιστές του Google Chrοme θα συνεχίσουν να εργάζονται εξ’ αποστάσεως καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού και θα δώσουν προτεραιότητα στις ενημερώσεις ασφαλείας που θα κυκλοφορούν ως Chrome v80 updates.

“Θα συνεχίσουμε να δίνουμε προτεραιότητα σε ενημερώσεις ασφαλείας, οι οποίες θα συμπεριληφθούν στο Chrome 80″, είπε η Google.

Ως απόδειξη, η εταιρεία κυκλοφόρησε την έκδοση Chrοme 80.0.3987.149 αμέσως μετά την ανακοίνωση για την αναβολή κυκλοφορίας του Chrοme v81. Η νέα έκδοση ασφαλείας διορθώνει 13 ευπάθειες, που έχουν αξιολογηθεί ως πολύ σοβαρές.

Σε ένα tweet στο λογαριασμό Chrome Developers, οι χρήστες ενθαρρύνονται να παρακολουθούν το Chrome Releases Blog για νέες εξελίξεις και οποιεσδήποτε νέες πληροφορίες σχετικά με τις επερχόμενες εκδόσεις Chrome και Chrome OS.

Τα posts για την επικείμενη κυκλοφορία του Chrοme v81 αφαιρέθηκαν

Αρχικά, είχε γραφτεί ότι η έκδοση Google Chrοme 81 θα κυκλοφορούσε στις 17 Μαρτίου. Η νέα έκδοση του Chrοme θα περιελάμβανε διάφορα νέα στοιχεία και βελτιώσεις.

Αναγκαστικά, η κυκλοφορία της θα καθυστερήσει λόγω των νέων εξελίξεων που σχετίζονται με τον κορωνοϊό.

Τη Δευτέρα, η Google ενημέρωσε επίσης τους προγραμματιστές Android ότι οι ανασκοπήσεις των εφαρμογών τους μπορεί να χρειαστούν λίγο περισσότερο χρόνο απ’ ότι συνήθως, λόγω του διαφοροποιημένου προγράμματος εργασίας.

Μερικές από τις εφαρμογές θα περάσουν από τη διαδικασία επανεξέτασης σε επτά ημέρες ή και περισσότερες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS