ΑρχικήsecurityAdobe: Εννέα κρίσιμες ευπάθειες επιδιορθώνονται σε Acrobat και Reader

Adobe: Εννέα κρίσιμες ευπάθειες επιδιορθώνονται σε Acrobat και Reader

Νέες ενημερώσεις ασφαλείας για τα Adobe Acrobat και Adobe Reader έχουν κυκλοφορήσει από την εταιρεία, για την επιδιόρθωση ενός σημαντικού αριθμού ευπαθειών που σχετίζονται από την αποκάλυψη πληροφοριών μέχρι και την αυθαίρετη εκτέλεση κώδικα.

Η Adobe κυκλοφορεί συνήθως ενημερώσεις ασφαλείας σε συνδυασμό με τις ενημερώσεις ασφαλείας της Microsoft, αλλά αυτό το μήνα η δεύτερη δεν κυκλοφόρησε τίποτα ακόμα.

Χθες, η Adobe κυκλοφόρησε ενημερώσεις ασφαλείας που επιδιορθώνουν 13 ευπάθειες, με 4 από αυτές να έχουν χαρακτηριστεί ως «σημαντικές», αφού θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αποκάλυψη πληροφοριών ή ενέργειες κλιμάκωσης προνομίων (privilege escalation).

Adobe

Οι υπόλοιπες 9 χαρακτηρίστηκαν ως «κρίσιμες», καθώς θα μπορούσαν να επιτρέψουν σε έναν εισβολέα να δημιουργήσει κακόβουλα αρχεία PDF ή να πραγματοποιήσουν άλλες κακόβουλες ενέργειες και θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν αυτά τα τρωτά σημεία για να εκτελέσουν εντολές στον επηρεαζόμενο υπολογιστή.

Με τις ενημερώσεις ασφαλείας που κυκλοφόρησε για τα Adobe Acrobat και Adobe Reader, η εταιρεία επιδιορθώνει πολλές ευπάθειες που αν εκμεταλλευτούν μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα όπως την αποκάλυψη πληροφοριών ή την αυθαίρετη εκτέλεση κώδικα.

Εντοπίστηκαν συνολικά 13 τρωτά σημεία

Τα τρωτά σημεία που εντοπίστηκαν και επιδιορθώνονται στο «Δελτίο Ασφαλείας για τα Adobe Acrobat και Reader» είναι:

Η Adobe συνιστά στους χρήστες να αναβαθμίσουν στις τελευταίες εκδόσεις των Acrobat DC, Acrobat Reader DC, Acrobat 2017, Acrobat Reader 2017, Acrobat 2015 και Acrobat Reader 2015 για να είναι ασφαλείς από πιθανές επιθέσεις.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS