ΑρχικήUpdatesΗ Microsoft κυκλοφόρησε το Windows Terminal Preview v0.10

Η Microsoft κυκλοφόρησε το Windows Terminal Preview v0.10

Η Microsoft κυκλοφόρησε το Windows Terminal Preview v0.10 με νέες δυνατότητες και βελτιώσεις. Αν θέλετε να εγκαταστήσετε το Windοws Terminal, μπορείτε να επισκεφτείτε το Microsoft Store ή να κάνετε λήψη του πακέτου από τη σχετική σελίδα του GitHub.

Πάμε να δούμε τι νέο υπάρχει:

Υποστήριξη χρήσης ποντικιού

Το Windows Terminal υποστηρίζει τώρα την είσοδο του ποντικιού σε εφαρμογές Windows Subsystem για Linux (WSL) καθώς και σε εφαρμογές Windows που χρησιμοποιούν virtual terminal (VT) input. Αυτό σημαίνει ότι εφαρμογές, όπως το tmux και το Midnight Commander θα αναγνωρίζουν τις εντολές, όταν κάνετε κλικ με το ποντίκι σε στοιχεία στο παράθυρο του Terminal!

Ρυθμίσεις

Duplicate Pane

Με τη νέα έκδοση του Windows Terminal, μπορείτε να ανοίξετε ένα νέο παράθυρο (pane) με διπλό προφίλ. Αυτό μπορεί να γίνει με την προσθήκη των εντολών “splitMode“: “duplicate” στη λίστα εντολών του “splitPane” στα key bindings. Αυτό το key binding θα εμφανίσει ένα διπλό προφίλ, αλλά μπορείτε να προσθέσετε και άλλες επιλογές, όπως “commandline”, “index”, “startingDirectory”, and “tabTitle”.

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις επιλογές του key binding, μπορείτε να δείτε αυτό το blog post.

{“keys”: [“ctrl+shift+d”], “command”: {“action”: “splitPane”, “split”: “auto”, “splitMode”: “duplicate”}}

Διορθώσεις σφαλμάτων

  • Η εμφάνιση του κειμένου είναι σημαντικά καλύτερη, όταν αλλάζει το μέγεθος του παραθύρου!
  • Τα πλαίσια, όταν χρησιμοποιείτε dark theme, δεν είναι πλέον λευκά!
  • Η γραμμή εργασιών (που είναι auto-hidden) θα εμφανίζεται τώρα, όταν το ποντίκι βρίσκεται στο κάτω μέρος της οθόνης.
  • Το Azure Cloud Shell μπορεί τώρα να τρέξει PowerShell, να υποστηρίζει εντολές μέσω ποντικιού και να ακολουθήσει το επιθυμητό shell της επιλογής σας.

Όλα τα παραπάνω μπορείτε να τα βρείτε στο Windows Terminal Preview v0.10.

Η Microsoft δήλωσε ότι οι προγραμματιστές της ασχολούνται με τη διόρθωση κάποιων σφαλμάτων για να προετοιμαστούν για την κυκλοφορία του v1. Το Windows Terminal v1 θα κυκλοφορήσει τον Μάιο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS