ΑρχικήsecurityΤο Facebook επισημαίνει άρθρα για τον κορωνοϊό ως spam

Το Facebook επισημαίνει άρθρα για τον κορωνοϊό ως spam

Η κατάσταση που επικρατεί λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού επηρεάζει όλους τους τομείς της ζωής μας. Κι ενώ όλα τα κοινωνικά δίκτυα έχουν συμμαχήσει για να καταπολεμήσουν την παραπληροφόρηση και την διάδοση των ψεύτικων ειδήσεων σχετικά με τον ιό, ένα σφάλμα στο Facebook έχει επισημάνει ορισμένα άρθρα για τον κορωνοϊό ως spam, όπως ανέφεραν ορισμένοι χρήστες στο Twitter.

Το σφάλμα, το οποίο εντοπίστηκε στο News Feed spam filter, επισήμανε τις διευθύνσεις URL ορισμένων μεγάλων ιστότοπων όπως οι USA Today, Medium και Buzzfeed ως spam. Σύμφωνα με τα tweets, εκτός από το περιεχόμενο που σχετίζεται με τον κορωνοϊό, χαρακτηρίστηκε ως ανεπιθύμητο και το γενικό περιεχόμενο των ιστοσελίδων.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Facebook, Guy Rosen, ένα σφάλμα που εντοπίστηκε στο σύστημα anti-spam του Facebook είναι αυτό που προκαλεί το πρόβλημα. Επιπλέον πρόσθεσε ότι η εταιρεία έχει ήδη αρχίσει να εργάζεται για να επιδιορθώσει το σφάλμα.

Μερικές ώρες αφότου το σφάλμα ανακαλύφθηκε, το Facebook κατάφερε να το επιδιορθώσει και να αποκαταστήσει τα άρθρα που επισημάνθηκαν. Όπως αναφέρθηκε από τον Rosen, το Facebook έχει αποκαταστήσει όλες τις λανθασμένα αφαιρεθείσες δημοσιεύσεις που σχετίζονται με τον COVID-19 ή οποιοδήποτε άλλο γενικό θέμα.

Μια αναφορά της Ranking Digital Rights υποστηρίζει ότι οι πολιτικές του Facebook δεν είναι ικανές να καταπολεμήσουν την εξάπλωση των ψεύτικων ειδήσεων και της παραπληροφόρησης. Είναι πολύ σημαντικό το κοινωνικό δίκτυο να αλλάξει τις πολιτικές συντονισμού του, ώστε να μπορέσει να συμβάλει στην αντιμετώπιση της αναληθούς πληροφόρησης σχετικά με την εξάπλωση του ιού.

Πρόσφατα σε μία κοινή δήλωση τους, το Facebook μαζί με τεχνολογικούς γίγαντες όπως οι Reddit, Twitter, Microsoft, Google και LinkedIn, ανέφεραν ότι θα αγωνιστούν κατά της παραπληροφόρησης σχετικά με τον κορωνοϊό.

Μερικοί από τους χρήστες, δήλωσαν ότι το σφάλμα είναι πολύ πιθανό να οφείλεται στις νέες πολιτικές συντονισμού του Facebook.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS