ΑρχικήsecurityΤο Facebook μπορεί να πληρώσει $ 529 δισεκατομμύρια στην Αυστραλία

Το Facebook μπορεί να πληρώσει $ 529 δισεκατομμύρια στην Αυστραλία

Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο Facebook, αντιμετωπίζει για ακόμα μία φορά νομικά ζητήματα. Συγκεκριμένα, οι υπεύθυνοι για τη προστασία των προσωπικών δεδομένων στην Αυστραλία, πηγαίνουν το Facebook σε δίκη, για το σκάνδαλο της Cambridge Analytica, το οποίο οδήγησε στην διαρροή των προσωπικών πληροφοριών περίπου 87 εκατομμυρίων χρηστών σε όλο τον κόσμο.

Σαν αποτέλεσμα, η εταιρεία τιμωρήθηκε με πρόστιμο ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την FTC, το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα πρόστιμα που επιβλήθηκαν ποτέ σε μια τεχνολογική εταιρεία.

Ωστόσο, η Αυστραλία έχει πιο αυστηρή νομοθεσία σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών της, οπότε το πρόστιμο που θα επέβαλε στο Facebook, θα μπορούσε να φτάσει τα 529 δισεκατομμύρια δολάρια, που είναι περίπου 8 φορές τα έσοδα της εταιρείας το προηγούμενο έτος.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία της χώρας σχετικά με την ιδιωτικότητα, θα μπορούσε να επιβληθεί πρόστιμο ύψους έως 1.700.000 δολαρίων για κάθε παραβίαση δεδομένων. Οι υπεύθυνοι για τον έλεγχο της ιδιωτικής ζωής στην Αυστραλία, πιστεύουν ότι τα δεδομένα 311.074 τοπικών λογαριασμών επηρεάστηκαν από το σκάνδαλο της Cambridge Analytica. Ως εκ τούτου, το πρόστιμο θα μπορούσε να φτάσει περίπου 529 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το Office of the Australian Information Commissioner (OAIC), ​​ανάρτησε μία δήλωση στην επίσημη ιστοσελίδα του, που λέει ότι το Facebook δεν ενημέρωσε τους επηρεαζόμενους χρήστες της Αυστραλίας σχετικά με τη διαρροή των προσωπικών τους δεδομένων. Η δήλωση αναφέρει επίσης ότι η εταιρεία “παρέλειψε να λάβει τα αυτονόητα μέτρα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων αυτών των ατόμων από μη εξουσιοδοτημένη διαρροή”.

Με αφορμή αυτή τη δήλωση, η Επίτροπος Αυστραλίας για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, Angelene Falk, κατηγόρησε το Facebook ως υπαίτιο για την κατάσταση, καθώς όπως είπε ο σχεδιασμός του δεν επιτρέπει στους χρήστες του να έχουν μεγαλύτερο έλεγχο των προσωπικών τους δεδομένων στην πλατφόρμα.

Σε περίπτωση που τελικά η Αυστραλία καταφέρει να επιβάλει στο Facebook το υπέρογκο πρόστιμό της, θα είναι σίγουρα ένα καλό μάθημα και για τις υπόλοιπες εταιρείες τεχνολογίας, ώστε να παίρνουν πιο σοβαρά την ασφάλεια των δεδομένων των χρηστών.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS