ΑρχικήHow ToΠώς να προστατεύσετε κάμερες ασφαλείας και IoT συσκευές από hackers;

Πώς να προστατεύσετε κάμερες ασφαλείας και IoT συσκευές από hackers;

Οι έξυπνες συσκευές, όπως οι κάμερες ασφαλείας, οι συσκευές παρακολούθησης των μωρών και γενικά οι IoT συσκευές είναι ευάλωτες σε κυβερνοεπιθέσεις. Οι χρήστες πρέπει να αναλάβουν δράση για να καλύψουν τα κενά ασφαλείας αυτών των συσκευών και να τις προστατεύσουν από τους hackers.

Στις μέρες μας, όλο και περισσότεροι χρήστες χρησιμοποιούν τέτοιες συσκευές. Ειδικά οι κάμερες ασφαλείας βρίσκονται σε πολλά σπίτια και καταστήματα. Γι’ αυτό το λόγο, το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου (NCSC) εξέδωσε κάποιες συμβουλές για να βοηθήσει τους χρήστες να προστατεύσουν τις έξυπνες συσκευές τους.

Πολλές φορές, οι κάμερες ασφαλείας (και άλλες IoT συσκευές) είναι ρυθμισμένες με λάθος τρόπο, με αποτέλεσμα να επιτρέπουν σε hackers να αποκτήσουν πρόσβαση και να παρακολουθούν ό,τι συμβαίνει ή ακόμα και να χρησιμοποιούν τη συσκευή για να παραβιάσουν και το υπόλοιπο δίκτυο.

Το νέο εγχειρίδιο οδηγιών του Εθνικού Κέντρου «Έξυπνες κάμερες ασφαλείας: χρησιμοποιήστε τις με ασφάλεια στο σπίτι σας» δίνει τρεις συμβουλές που θα βοηθήσουν τους χρήστες να προστατεύσουν τις IoT συσκευές και θα δυσκολέψουν τους hackers:

1.Αλλάξτε τον προεπιλεγμένο κωδικό πρόσβασης

Πολλές κάμερες και άλλες συσκευές έρχονται με έναν προεπιλεγμένο κωδικό πρόσβασης, ο οποίος συνήθως είναι πολύ μικρός και μπορεί εύκολα να τον μαντέψει κάποιος. Επιπλέον, ο ίδιος κωδικός χρησιμοποιείται σε πολλές συσκευές της ίδιας σειράς, επομένως αν διαρρεύσει ο κωδικός μιας συσκευής, κινδυνεύουν και οι υπόλοιπες.

Οι ειδικοί ασφαλείας συμβουλεύουν τους χρήστες να αλλάζουν τον κωδικό πρόσβασης στις κάμερες και τις άλλες IoT συσκευές. Οι χρήστες θα πρέπει να βάλουν κάτι δύσκολο, ίσως κάποια φράση, και να αποφύγουν τους εύκολους και προβλέψιμους κωδικούς.

hackers-video τεχνικές

2.Κάντε ενημερώσεις λογισμικού

Ένα από τα πιο σημαντικά βήματα για την ενίσχυση της ασφάλειας των συσκευών είναι οι συχνές ενημερώσεις λογισμικού. Οι ενημερώσεις βελτιώνουν την ασφάλεια, ενώ ταυτόχρονα προσθέτουν νέες δυνατότητες. Επίσης, οι χρήστες μπορούν να ρυθμίσουν τις κάμερες, ώστε να γίνεται αυτόματη εγκατάσταση των ενημερώσεων.

3.Απενεργοποιήστε τις περιττές ειδοποιήσεις

Αν οι χρήστες δεν χρειάζονται τη λειτουργία που τους επιτρέπει να βλέπουν από απόσταση τα βίντεο της κάμερας (μέσω διαδικτύου), καλό είναι να την απενεργοποιήσουν. Η απενεργοποίηση δυσκολεύει τους hackers να αποκτήσουν πρόσβαση στη συσκευή.

“Η έξυπνη τεχνολογία, όπως οι κάμερες ασφαλείας και οι συσκευές παρακολούθησης μωρών, είναι φανταστικές καινοτομίες με πραγματικά οφέλη για τους ανθρώπους, αλλά χωρίς τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας είναι ευάλωτες στους εγκληματίες του κυβερνοχώρου”, δήλωσε ο Dr Ian Levy, στέλεχος στο NCSC.

“Αυτά είναι κάποια πρακτικά μέτρα, που μπορούμε όλοι να πάρουμε για να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο την τεχνολογία μας με ασφαλή τρόπο”, πρόσθεσε.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS