ΑρχικήsecurityΤο FBI προτείνει να χρησιμοποιείς απλούς αλλά μεγάλους κωδικούς πρόσβασης

Το FBI προτείνει να χρησιμοποιείς απλούς αλλά μεγάλους κωδικούς πρόσβασης

Σύμφωνα με το FBI, οι αδύναμοι κωδικοί πρόσβασης είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που σχετίζονται με τη διαδικτυακή ασφάλεια. Ένας μεγάλος αριθμός χρηστών χρησιμοποιεί πολύ απλούς ή κοινούς κωδικούς πρόσβασης που μπορεί εύκολα να τους μαντέψει ένας κυβερνοεγκληματίας.

Αυτοί οι κωδικοί πρόσβασης μπορούν πολύ εύκολα να «σπάσουν». Γι’ αυτό το λόγο, ακούμε καθημερινά για παραβιάσεις λογαριασμών και συσκευών από hackers.

Οι περισσότεροι ειδικοί ασφαλείας προτείνουν στους χρήστες να χρησιμοποιούν ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης και να τους αλλάζουν τακτικά. Ωστόσο, πολλοί χρήστες δεν επιλέγουν ισχυρούς κωδικούς επειδή δεν μπορούν να τους θυμούνται εύκολα.

Έτσι, το FBI έκανε μια νέα πρόταση: “Αντί να χρησιμοποιείτε έναν σύντομο και πολύπλοκο κωδικό, που σας δυσκολεύει, χρησιμοποιείστε έναν μεγαλύτερο κωδικό, κάτι σαν φράση πρόσβασης”. Μπορείτε να φτιάξετε μια φράση με διάφορες λέξεις και σύμβολα που θυμάστε, με τουλάχιστον 15 χαρακτήρες. Το μεγαλύτερο μήκος των κωδικών-φράσεων πρόσβασης βοηθάει στο να τους θυμάστε καλύτερα, ενώ ταυτόχρονα δυσκολεύει τους hackers.

κωδικούς πρόσβασης

Οι απλοί κωδικοί πρόσβασης είναι εύκολο να σπάσουν γι’ αυτό θεωρούνται μη ασφαλείς. Όμως, χρειάζεται κάποιος χρόνος για να γίνει αυτό. Σύμφωνα με το FBI, οι άνθρωποι μπορούν να χρησιμοποιούν απλούς κωδικούς, αρκεί να είναι μεγάλοι, ώστε να δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο τη δουλειά των hackers, οι οποίοι θα χρειάζονται πολύ περισσότερο χρόνο τόσο για να τους μαντέψουν όσο και για να τους σπάσουν. Από την άλλη μεριά, οι ίδιοι οι χρήστες θα μπορούν να τους θυμούνται πιο εύκολα.

Επομένως, το FBI υποστηρίζει ότι η εναλλακτική λύση στους σύνθετους κωδικούς πρόσβασης είναι η αύξηση των χαρακτήρων. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται η ασφάλεια.

Για παράδειγμα, δύο από τους πιο συνηθισμένους κωδικούς πρόσβασης είναι ο «123456» και η λέξη «password». Εάν προσθέσετε και άλλους αριθμούς μετά από το 123456, θα ενισχύσετε την ισχύ του κωδικού.

Αν προσθέσετε και άλλα γράμματα ή σύμβολα πριν και μετά τους αριθμούς, θα είναι ακόμα καλύτερα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS