ΑρχικήsecurityHomeKit: Tο "όπλο" για ασφαλείς έξυπνες οικιακές συσκευές

HomeKit: Tο “όπλο” για ασφαλείς έξυπνες οικιακές συσκευές

Apple HomeKitΈνας από τους βασικούς στόχους της Apple με το HomeKit ήταν να καταστήσει τις έξυπνες οικιακές συσκευές, ασφαλείς. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε ότι θέλει να συμβάλλει και εκείνη στην επίτευξη αυτού του στόχου απαιτώντας όλες οι συσκευές να πληρούν τρεις βασικές προδιαγραφές-απαιτήσεις ασφαλείας. Αρχικά, όλοι οι κωδικοί πρόσβασης των συσκευών με σύνδεση στο διαδίκτυο πρέπει να είναι μοναδικοί και να μην μπορούν να ανακτηθούν με οποιαδήποτε καθολική εργοστασιακή ρύθμιση. Οι κατασκευαστές IoT συσκευών πρέπει να παρέχουν ένα δημόσιο σημείο επαφής έτσι ώστε οποιοσδήποτε να μπορεί να αναφέρει μια ευπάθεια και να ενεργήσει έγκαιρα. Επίσης πρέπει να δηλώνουν ρητά το ελάχιστο χρονικό διάστημα για το οποίο η συσκευή θα λαμβάνει ενημερώσεις ασφαλείας στο σημείο πώλησης, είτε στο κατάστημα είτε στο διαδίκτυο.HomeKit για ασφάλεια συσκευών

Το HomeKit protocol της Apple στοχεύει στην ασφάλεια των έξυπνων οικιακών συσκευών, αντιμετωπίζοντας την ασφάλεια σε πιο θεμελιώδες επίπεδο. Οι συσκευές -και οποιοσδήποτε τις ελέγχει- πρέπει να χρησιμοποιούν κρυπτογραφημένες επικοινωνίες. Πρέπει να εξασφαλιστεί ότι η συσκευή είναι πιστοποιημένη πριν την αποστολή μιας εντολής και η συσκευή πρέπει να ελέγξει ότι ο “εντολέας” είναι αξιόπιστος πριν τον υπακούσει.

Ο Βρετανός υπουργός επικοινωνίας Matt Warman δήλωσε ότι στόχος είναι το Ηνωμένο Βασίλειο να γίνει το ασφαλέστερο μέρος για online ενέργειες, εισάγοντας μία καινοτομία που ενισχύει και αναβαθμίζει την σύγχρονη τεχνολογία. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι δια νόμου θα επιτρέπεται στις επιχειρήσεις να κατασκευάζουν και να πωλούν συσκευές που θα συνδέονται με το διαδίκτυο, ώστε να αντιμετωπίζουν και να εμποδίζουν τους χάκερς που απειλούν το απόρρητο και την ασφάλεια των ανθρώπων. Η κυβέρνηση αναφέρει ότι σκοπεύει να εφαρμόσει το νόμο το συντομότερο δυνατό, αν και θα ξεκινήσει αρχικά ως κάτι προαιρετικό και όχι αυστηρώς υποχρεωτικό, ενώ οι υπάλληλοι θα επιβλέπουν την αποτελεσματικότητά και την απόδοτικότητά του.

Τέλος σημειώνεται πως ακόμη και η αποφυγή της χρήσης προεπιλεγμένων κωδικών πρόσβασης είναι πολύ καλύτερη από το τίποτα. Υπάρχει ακόμη ένας τεράστιος αριθμός καμερών δικτύου με προεπιλεγμένους κωδικούς πρόσβασης που πολλοί ιδιοκτήτες δεν μπαίνουν στην διαδικασία να αλλάξουν.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS