ΑρχικήαπόψειςStartpage τι απάντησε στις κατηγορίες για το απόρρητο

Startpage τι απάντησε στις κατηγορίες για το απόρρητο

Η Startpage, είναι μια μηχανή αναζήτησης που έχει σαν στόχο την προστασία της ιδιωτικής ζωής του χρήστη και έχει σαν βάση την Ολλανδία. Η εταιρεία πρόσθεσε μια νέα ενότητα στο FAQ της ιστοσελίδας της η οποία απαντά στις ερωτήσεις που της τέθηκαν για την αλλαγή ιδιοκτησίας που έγινε πρόσφατα.Startpage

Η Privacy One Group Ltd που απέκτησε ένα ποσοστό συμμετοχής στην εταιρεία, ανήκει στην διαφημιστική εταιρεία System1. Η System1 περιγράφει τον εαυτό της σαν μια εταιρεία που χρησιμοποιεί “τεχνολογία για να κάνει τη διαφήμιση καλύτερη και ασφαλέστερη, με παράλληλο σεβασμό της ιδιωτικής ζωής των καταναλωτών”.

Η αλλαγή δημιούργησε πολλά ερωτήματα, αφού η Startpage αλλά και η System1/Privacy One Group Ltd δεν έδωσαν πολλές εξηγήσεις για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας.

Η Startpage δημοσίευσε πρόσφατα ένα άρθρο στον ιστότοπό της, το οποίο επιχειρεί να απαντήσει σε ορισμένες από αυτές τις ερωτήσεις. Στόχος της δημοσίευσης είναι να καθησυχάσει τους χρήστες της υπηρεσίας για το ότι η συμφωνία δεν θα έχει επιπτώσεις στο απόρρητο του καταναλωτή:

  • Η βάση της Startpage παραμένει στην Ολλανδία/ΕΕ και οι ιδρυτές της Startpage θα συνεχίσουν να διαχειρίζονται την εταιρεία.
  • Οι ιδρυτές της Startpage συνεχίζουν να έχουν τον “έλεγχο σε όλες τις εφαρμογές απορρήτου“. Η εταιρεία αναφέρει ότι “οι ιδρυτές της Startpage μπορούν να απορρίψουν μονομερώς τυχόν τεχνικές αλλαγές που ενδέχεται να επηρεάσουν αρνητικά την ιδιωτική ζωή των χρηστών” και ότι “οι τελικοί χρήστες θα πρέπει να ειδοποιηθούν για οποιαδήποτε αλλαγή που σχετίζεται με την προστασία της ιδιωτικής ζωής“.
  • Οι διευθύνσεις IP του χρήστη δεν θα μοιράζονται “με κανένα μέρος”.
  • Ο τρόπος προβολής των διαφημίσεων δεν έχει αλλάξει.
  • Η System1 κατέχει ένα πλειοψηφικό μερίδιο της Startpage.
  • Οι “επιχειρήσεις” της System1 γενικά δεν ασχολούνται με τη δημιουργία ή την διατήρηση των προφίλ των χρηστών και αποθηκεύονται ή επεξεργάζονται ελάχιστες πληροφορίες χρήστη.
  • Η Privacy One Group Ltd είναι μια εταιρεία που είναι καταχωρημένη στο Delaware.

Η δημοσίευση αυτή οδηγεί όμως σε άλλη μια ερώτηση: γιατί η System1/Privacy One Group Limited επένδυσε στην Startpage; Ποιο είναι το κίνητρο της διαφημιστικής εταιρείας;

Η Startpage επιχειρεί να απαντήσει και σε αυτή την ερώτηση παρέχοντας μια δήλωση του προέδρου Michael Blend και του CEO Ian Weingarten της System1.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της εταιρείας η επένδυση έγινε:

… επειδή θεωρούμε ότι η Startpage εξυπηρετεί έναν κρίσιμο ρόλο στη διατήρηση της ιδιωτικής ζωής των καταναλωτών και ελπίζουμε ότι οι πόροι μας θα βοηθήσουν την Startpage να φέρει το απόρρητο σε εκατομμύρια νέους χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Η συμφωνία παρόλα αυτά όπως αναφέραμε χθες, δεν δημοσιοποιήθηκε, ή για να το πούμε καλύτερα δημοσιοποιήθηκε μόνο ένα μέρος της. Η System1 δεν εμφανίστηκε από την αρχή, και φυσικά οι εξηγήσεις που έδωσαν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη δεν φαίνεται να πείθουν.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS