ΑρχικήinetStartpage τι συμβαίνει με την εταιρεία αναζήτησης;

Startpage τι συμβαίνει με την εταιρεία αναζήτησης;

Η Startpage ανακοίνωσε στις 28 Σεπτεμβρίου 2019 στο επίσημο blog της ότι η Privacy One Group Ltd επένδυσε στην Startpage.com. Η ανακοίνωση ανέφερε ότι η σχέση μεταξύ των δύο ομάδων ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2019 και ότι η Startpage θα συνεχίσει να προσφέρει “ποιοτικά, αμερόληπτα αποτελέσματα αναζήτησης, σεβόμενη το ιδιωτικό απόρρητο και ποτέ δεν θα αποθηκεύει τα δεδομένα των καταναλωτών”.

Στο Διαδίκτυο υπάρχουν πολύ λίγες πληροφορίες για την Privacy One Group Ltd. Αν πραγματοποιήσετε κάποια αναζήτηση δεν επιστρέψει σημαντικά αποτελέσματα και οι περισσότερες πληροφορίες που υπάρχουν στο διαδίκτυο έχουν δημοσιευθεί μετά την ανακοίνωση της Startpage.

Η Startpage δεν αναφέρει στο δελτίο τύπου ότι η Privacy One Group Ltd ανήκει στην System1.
Μια αναζήτηση όμως για την System1 επιστρέφει περισσότερες πληροφορίες. Η εταιρεία λειτουργεί στο Λονδίνο και πρόκειται για μια διαφημιστική εταιρεία.

Στην System1 χρησιμοποιούμε συμπεριφορικές επιστήμες και marketing για να βοηθήσουμε τα brand names και τους εμπόρους να επιτύχουν κερδοφόρα ανάπτυξη χωρίς να χάνουν στο παραμικρό. Τα συστήματά μας παράγουν αποτελέσματα, όχι μόνο πληροφορίες, και οι λύσεις μας βασίζονται στις γρήγορες και απλές αποφάσεις που κάνουν οι άνθρωποι κάθε μέρα.

Με λίγα λόγια μια διαφημιστική εταιρεία η System1 διαθέτει και μια ξεχωριστή μονάδα που επικεντρώνεται στο ιδιωτικό απόρρητο των χρηστών (Group One Privacy Group). Η μονάδα αυτή λοιπόν απέκτησε ένα ποσοστό συμμετοχής στη μηχανή αναζήτησης Startpage.

Φυσικά αυτή η κίνηση δημιουργεί πάρα πολλά ερωτήματα, τουλάχιστον σε όσους τους ενδιαφέρει το απόρρητο. Τι θα κάνει η Privacy One Group Ltd; Πόσο έλεγχο θα έχουν οι αρχικοί ιδιοκτήτες της Startpage στην εταιρεία και τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων; Η System1 που είναι πίσω από όλα τι θα κερδίσει;

Ωστόσο η Privacytools.io διέγραψε την Startpage από τις λίστες της όταν προσπάθησε να πάρει απαντήσεις. Αυτό σημαίνει ότι η υπηρεσία δεν συνιστά πλέον την Startpage αν και αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για ότι η Startpage παραβιάζει πολιτικές απορρήτου, αλλά ότι η απόφαση βασίστηκε σε μια σειρά από αναπάντητες ερωτήσεις και την συμπεριφορά της Startpage όταν της τέθηκαν τα ερωτήματα.

Συγκεκριμένα, η υπηρεσία PrivacyTools θέλει να μάθει:

  • Το ποσοστό συμμετοχής που απέκτησαν οι System1/Privacy One Group Ltd από την εταιρεία Surfboard Holding B.V.
  • Το τρέχον ποσοστό συμμετοχής από την System1.
  • Περισσότερες πληροφορίες για την Privacy One Group Ltd όπως την εταιρική δομή, την χώρα εγγραφής και λειτουργίας.
  • Διαγράμματα ροής δεδομένων που εμφανίζουν ποια δεδομένα μοιράζονται με εξωτερικούς οργανισμούς.

Εσείς χρησιμοποιείτε την Startρage;

____________________

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS