ΑρχικήsecurityΤα H&M παρακολουθούν τους υπαλλήλους των καταστημάτων; Διεξάγεται έρευνα

Τα H&M παρακολουθούν τους υπαλλήλους των καταστημάτων; Διεξάγεται έρευνα

H&MΟ αρμόδιος για την προστασία των δεδομένων των πολιτών του Αμβούργου ξεκίνησε μια έρευνα σχετικά με τη σουηδική εταιρεία ρουχισμού H&M (Hennes & Mauritz). Η έρευνα ξεκινά λόγω του ότι υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η εταιρεία κατασκοπεύει τους υπαλλήλους της στη Γερμανία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι ανώτεροι υπάλληλοι της εταιρείας στη Νυρεμβέργη έχουν στην κατοχή τους έναν σκληρό δίσκο που περιέχει δεδομένα (60 gigabytes) με “λεπτομερή και συστηματικά” αρχεία με ιδιωτικά και ευαίσθητα δεδομένα των εργαζομένων.

Ο Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων του Αμβούργου δήλωσε ότι ο σκληρός δίσκος περιλαμβάνει πολύ προσωπικά δεδομένα που σχετίζονται με την υγεία των εργαζομένων (από πρόβλημα στην ουροδόχο κύστη μέχρι τον καρκίνο), οικογενειακές διαμάχες, εμπειρίες από τις διακοπές κλπ.

Ο Johannes Caspar, ο υπεύθυνος προστασίας δεδομένων, δήλωσε ότι τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η εταιρεία παρακολουθεί κατ’ εξακολούθηση τους υπαλλήλους της. Τα αρχεία αυτά ήταν προσβάσιμα από όλους τους managers της εταιρείας.

“Στην πραγματικότητα, μιλάμε για κανονική κατασκοπεία των εργαζομένων του H&M στη Νυρεμβέργη”, δήλωσε ο Caspar.

Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή για την H&M. Η εταιρεία δήλωσε ότι παίρνει την υπόθεση πολύ σοβαρά και εξέφρασε την “ειλικρινή λύπη” της για το επηρεασμένο προσωπικό.

Η ποσότητα και το είδος των δεδομένων στα οποία είχε πρόσβαση όλο το διοικητικό προσωπικό της H&M, δείχνει μια ολοκληρωμένη έρευνα για τη ζωή των εργαζομένων. Αυτό δεν υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια. Οι εργοδότες και οι managers γνωρίζουν τα πάντα για την ζωή των εργαζομένων από την υγεία τους μέχρι τις προσωπικές τους σχέσεις, το κοινωνικό τους περιβάλλον, τις διακοπές τους κλπ.

Η H&M δήλωσε ότι συνεργάζεται με τους αξιωματούχους για την προστασία δεδομένων, μετά το περιστατικό.

Τις επόμενες εβδομάδες, θα γνωρίζουμε το πρόστιμο που θα επιβάλει ο υπεύθυνος προστασίας δεδομένων στην εταιρεία. Σύμφωνα με το GDPR της Ε.Ε., η H&M θα μπορούσε να δεχτεί πρόστιμο πολλών εκατομμυρίων.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS