ΑρχικήinetNHTSA: Ερευνά καταγγελίες για Tesla οχήματα που αυξάνουν ταχύτητα και προκαλούν ατυχήματα

NHTSA: Ερευνά καταγγελίες για Tesla οχήματα που αυξάνουν ταχύτητα και προκαλούν ατυχήματα

Tesla Η Εθνική Υπηρεσία Οδικής Ασφάλειας και Κυκλοφορίας (NHTSA) θα ξεκινήσει μια έρευνα για ατυχήματα που σχετίζονται με 500.000 αυτοκίνητα Tesla. Η έρευνα ξεκινά λόγω των πολλών καταγγελιών για ξαφνική επιτάχυνση των οχημάτων.

Η μελέτη θα γίνει για τα εξής μοντέλα: Tesla Model S που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2012 και 2019, Tesla Model X που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2016 και 2019 και Tesla Model 3 που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2018 και 2019.

Η NHTSA έλαβε το αίτημα για έρευνα στις 19 Δεκεμβρίου 2019. Όπως είπαμε, η έρευνα ζητήθηκε λόγω της απροσδόκητης επιτάχυνσης των συγκεκριμένων μοντέλων.

Αναφέρθηκαν 127 καταγγελίες πελατών που αφορούσαν 123 διαφορετικά οχήματα. Οι καταγγελίες αφορούσαν 110 ατυχήματα και 52 τραυματισμούς επιβατών.

Το άτομο που ζήτησε την έρευνα από τη NHTSA, ονομάζεται Brian Sparks και δήλωσε ότι η Tesla “δεν ανταποκρίνεται” στις καταγγελίες πολλών θυμάτων.

“Τα θύματα δυσκολεύονται να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα των οχημάτων τους και ακόμη περισσότερο να επικοινωνήσουν με την εταιρεία”, γράφει ο Sparks στην αναφορά του στη NHTSA.

“Στις 29 Νοεμβρίου 2019, οδηγούσαμε το μοντέλο μας Tesla 3, ηλικίας πέντε μηνών. Πλησιάζαμε σε ένα κόκκινο φανάρι, όταν ξαφνικά το αυτοκίνητο επιτάχυνε μόνο του. Ο σύζυγός μου αναγκάστηκε να φρενάρει απότομα για να μην χτυπήσει ένα άλλο αυτοκίνητο”, έγραψε ένας ιδιοκτήτης.

Ένας άλλος ιδιοκτήτης Tesla αυτοκινήτου ανέφερε ένα περιστατικό κατά τη χρήση του συστήματος αυτόματης στάθμευσης. Το θύμα δεν κρατούσε το τιμόνι και δεν είχε τα πόδια του στο γκάζι, ωστόσο το αυτοκίνητο επιτάχυνε και ο οδηγός έπρεπε να πατήσει φρένο απότομα, αλλά και πάλι χτύπησε έναν στύλο και έκανε ζημιά στο αυτοκίνητο.

Σε μερικές περιπτώσεις υπήρχαν και τραυματισμοί.

Στις 17 Δεκεμβρίου 2019, ένα μοντέλο Tesla S έπεσε στον τοίχο ενός αρτοποιείου στο Οντάριο του Καναδά, καθώς ο οδηγός προσπαθούσε να παρκάρει. Ο οδηγός και ένας υπάλληλος του φούρνου τραυματίστηκαν.

Η καταγγελία αναφέρει και άλλα πολλά περιστατικά.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας και Μεταφορών ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι στις 25 Φεβρουαρίου θα γίνει μια συνάντηση για τον καθορισμό της πιθανής αιτίας της σύγκρουσης ενός Tesla Model X το 2018. Η σύγκρουση οδήγησε στο θάνατο του οδηγού.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS