ΑρχικήinetTesla: Νέο θανατηφόρο τροχαίο που ίσως συνδέεται με το σύστημα Autopilot

Tesla: Νέο θανατηφόρο τροχαίο που ίσως συνδέεται με το σύστημα Autopilot

θανατηφόρο τροχαίοΗ Αμερικανική Υπηρεσία που ασχολείται με θέματα οδικής κυκλοφορίας και ασφάλειας (NHTSA), ξεκίνησε έρευνα για ένα θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στο Λος Άντζελες, που προκλήθηκε από ένα Tesla S του 2016. Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι τώρα, το αυτοκίνητο έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα, πέρασε ένα κόκκινο φανάρι και προσέκρουσε σε ένα Honda Civic σκοτώνοντας ακαριαία τους δύο επιβάτες.

Πιθανότατα, το θανατηφόρο τροχαίο συνδέεται με το σύστημα Autopilot του Tesla S. Σύμφωνα με το Reuters, είναι το 12ο ατύχημα που ερευνά η NHTSA και σχετίζεται με τον αυτόματο πιλότο. Στις αρχές Δεκεμβρίου είχε λάβει χώρα ένα παρόμοιο περιστατικό, όταν ένα Model 3, σε αυτόματο πιλότο, προσέκρουσε σε ένα σταθμευμένο αστυνομικό αυτοκίνητο στο Connecticut.

Η NHTSA δεν έχει πει ακόμα αν το τελευταίο θανατηφόρο τροχαίο στο Λος Άντζελες προκλήθηκε όντως από το σύστημα Autopilot.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο οδηγός (άντρας) ενός μαύρου Tesla προσπέρασε ένα κόκκινο φανάρι με μεγάλη ταχύτητα και χτύπησε ένα Honda Civic σε μια διασταύρωση. Οι δύο επιβάτες του Civic πέθαναν αμέσως, ενώ οι δύο επιβάτες του Tesla οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα.

Η NHTSA δήλωσε ότι έχει αναθέσει σε μια ειδική ομάδα έρευνας τη διερεύνηση του περιστατικού και τον έλεγχο του Tesla.

Η υπηρεσία ανέφερε ότι έχει διερευνήσει πολλά ατυχήματα στα οποία εμπλέκονται μοντέλα της Tesla. Σε πολλές περιπτώσεις, το σύστημα Autopilot ήταν ενεργοποιημένο.

Την περασμένη εβδομάδα, μια γυναίκα σκοτώθηκε, καθώς ο άντρας της (οδηγός ενός Tesla) χτύπησε πάνω σε ένα σταθμευμένο πυροσβεστικό όχημα στην Ιντιάνα. Ο οδηγός δεν μπορούσε να θυμηθεί αν το Autopilot ήταν ενεργοποιημένο εκείνη τη στιγμή.

Μετά από ένα θανατηφόρο τροχαίο το 2018, που προκλήθηκε από το σύστημα Autopilot, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, δήλωσε ότι το σύστημα αυτό “δεν θα μπορεί ποτέ να είναι τέλειο”.

Ωστόσο, ο Musk εξακολουθεί να πιστεύει ότι “η πιθανότητα ενός ατυχήματος με αυτόματο πιλότο είναι μικρότερη από την πιθανότητα ατυχήματος όταν ο οδηγός έχει τα χέρια στο τιμόνι”. Παρ ‘όλα αυτά, η Tesla τονίζει πάντα ότι οι οδηγοί πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, ακόμα και όταν είναι ενεργοποιημένο το Autopilot.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας και Μεταφορών (NTSB) δήλωσε ότι οι οδηγοί εμπιστεύονται υπερβολικά τα συστήματα αυτοματισμού. Αυτό δεν είναι σωστό. Όταν βρισκόμαστε στο δρόμο πρέπει να είμαστε πάντα προσεκτικοί και σε ετοιμότητα!

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS