Παρασκευή, 5 Ιουνίου, 12:28
Αρχική security FBI: Έκλεισε το WeLeakInfo.com γιατί πουλούσε κλεμμένα δεδομένα

FBI: Έκλεισε το WeLeakInfo.com γιατί πουλούσε κλεμμένα δεδομένα

WeLeakInfo.comΤο FBI αποφάσισε να κλείσει το domain WeLeakInfo.com, καθώς ανακάλυψε το ότι το site πουλούσε δεδομένα που είχαν αποκτηθεί από hacking επιθέσεις και παραβιάσεις.

Αυτό έγινε μετά από τη συντονισμένη προσπάθεια του FBI, της NCA του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ολλανδικής Αστυνομίας, του Γερμανικού Bundeskriminalamt και της Αστυνομίας της Βόρειας Ιρλανδίας. Το FBI έκλεισε το WeLeakInfo.com και δημοσίευσε μια σχετική ανακοίνωση. Αυτή την ανακοίνωση βλέπει κάποιος αν προσπαθήσει να μπει στο site.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι οι αρχές πήραν αυτή την απόφαση, καθώς βρέθηκε ότι το domain προσέφερε συνδρομές που επέτρεπαν στους συνδρομητές να αναζητήσουν συγκεκριμένες πληροφορίες που είχαν εκτεθεί στο διαδίκτυο μετά από παραβιάσεις δεδομένων.

“Το website είχε δηλώσει ότι παρέχει στους χρήστες του μια μηχανή αναζήτησης για να ψάχνουν και να αποκτούν προσωπικά δεδομένα, που αποκτήθηκαν παράνομα, κατά τη διάρκεια 10.000 παραβιάσεων δεδομένων. Περιέχουν πάνω από 12 δισεκατομμύρια καταχωρημένα αρχεία, που περιλαμβάνουν ονόματα, emails, όνομα χρήστη, αριθμούς τηλεφώνου και κωδικούς πρόσβασης για διαδικτυακούς λογαριασμούς. Το website πουλούσε συνδρομές έτσι ώστε ο καθένας να έχει πρόσβαση στα αποτελέσματα αυτών των παραβιάσεων δεδομένων. Οι συνδρομές προσφέρουν απεριόριστες αναζητήσεις και πρόσβαση κατά τη διάρκεια της περιόδου εγγραφής (μία ημέρα, μία εβδομάδα, ένα μήνα ή τρεις μήνες)”.

Οι αρχές έχουν πλέον το domain name υπό τον έλεγχό τους, αλλά αναζητούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους διαχειριστές του και ζητούν από τους ανθρώπους να δώσουν οποιοδήποτε στοιχείο στο Κέντρο Καταγγελιών για διαδικτυακά εγκλήματα του FBI (FBI’s Internet Crime Complaint Center ή IC3).

Η εμπορευματοποίηση κλεμμένων δεδομένων

Το WeLeakInfo.com είχε δηλώσει ότι έχει στη διάθεσή του σχεδόν 12,5 δισεκατομμύρια κλεμμένα δεδομένα. Οι χρήστες του site μπορούσαν να αποκτήσουν πρόσβαση στα κλεμμένα δεδομένα πληρώνοντας μια συνδρομή.

Ανάλογα με το χρονικό διάστημα που επιθυμούσε κάποιος να έχει πρόσβαση, υπολογιζόταν και το κόστος της συνδρομής. Η συνδρομή ξεκινούσε από $ 2 και μπορεί να έφτανε τα $ 70 (για τρίμηνη απεριόριστη πρόσβαση στα αρχεία).

We Leak Info vs HaveIBeenPwned

Σε αυτό το σημείο βλέπουμε πόσο διαφορετικά μπορεί να διαχειριστεί κάποιος τη δυνατότητα πρόσβασης σε ευαίσθητες πληροφορίες που έχουν αποκτηθεί παράνομα. Το WeLeakInfo.com δίνει πρόσβαση στον καθένα για να πάρει χρήματα, ενώ ένα άλλο site, το HaveIBeenPwned ενημερώνει τους χρήστες, των οποίων τα δεδομένα έχουν παραβιαστεί, ώστε να προστατευτούν.

Στην περίπτωση του We Leak Info, οι κακόβουλοι hackers μπορούσαν να αναζητούν εκτεθειμένα ονόματα χρήστη και κωδικούς πρόσβασης και στη συνέχεια τα χρησιμοποιούσαν για να εκτελέσουν credential stuffing και phishing επιθέσεις καθώς και άλλες παραβιάσεις.

Από την άλλη πλευρά, το HaveIBeenPwned λέει μόνο αν έχει γίνει κάποια παραβίαση. Δεν παρέχει άλλες πληροφορίες.

Όταν δημοσιεύτηκε ότι το site έκλεισε, πολλοί άνθρωποι δεν ήταν σίγουροι αν επρόκειτο για φάρσα ή για πραγματική ανακοίνωση.

Μια δημοσκόπηση στο Twitter έδειξε ότι το 70% των 492 ερωτηθέντων θεώρησε ότι ήταν αστείο.

Το πιο περίεργο είναι ότι το ίδιο το WeLeakInfo.com έδειξε ότι δεν ήξερε τι συμβαίνει και έγραψε στο Twitter: “αυτή τη στιγμή γίνεται διερεύνηση του θέματος”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

LIVE NEWS

Gaia-X: η νέα πλατφόρμα cloud computing της Ευρώπης

Φαίνεται ότι η Ευρώπη αποφάσισε να απαλλαγεί από την Αμερική σε ότι αφορά τις υπηρεσίες cloud computing, δημιουργώντας το «Gaia-X».

CPA Canada: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει 329,000 άτομα

Ο οργανισμός Chartered Professional Accountants of Canada (CPA) αποκάλυψε ότι το site CPA Canada παραβιάστηκε από hackers,...

Η τεχνολογία με τον τρόπο που έχει σχεδιαστεί διαιωνίζει τον ρατσισμό

Σήμερα οι Ηνωμένες Πολιτείες καταρρέουν κάτω από το βάρος δύο πανδημιών: τον COVID -19 και την αστυνομική βαρβαρότητα. Και οι δύο προκαλούν...

Tycoon ransomware: Σε κίνδυνο Windows και Linux υπολογιστές!

Ένα νέο ransomware, που ανακαλύφθηκε πρόσφατα, στοχεύει συστήματα Windows και Linux. Το ransomware ονομάζεται Tycoon και είναι...

Τα νέα iPad Pro της Apple με σύνδεση 5G, A14X τσιπ και Mini-LED οθόνη!

Η Apple πρόκειται να κυκλοφορήσει νέα μοντέλα iPad Pro με το Α14Χ τσιπ, σύνδεση 5G, και οθόνη Mini-LED στο πρώτο μισό του...

Cisco: Σφάλματα σε IOS router επιτρέπουν πλήρη παραβίαση συστημάτων

Η Cisco αποκάλυψε τέσσερα κρίσιμα σφάλματα ασφαλείας που επηρεάζουν τον εξοπλισμό των router που χρησιμοποιούν τα IOS XE και IOS λογισμικά της....

Linux Greenie: Κυκλοφόρησε η έκδοση 20.04 με νέο desktop

Το Greenie Linux, είναι ένα λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο ubuntu, το οποίο κατασκευάστηκε ειδικά για χρήστες που...

Zoom: Σφάλματα επιτρέπουν την παραβίαση συστημάτων συμμετεχόντων!

Ερευνητές ασφαλείας από την Cisco Talos ανακάλυψαν δύο σφάλματα στη δημοφιλή εφαρμογή τηλεδιάσκεψης Zoom, τα οποία μπορούν να επιτρέψουν σε έναν κακόβουλο...

Η ανίχνευση του “Incognito mode” δεν έχει διορθωθεί ακόμη από τον Chrome

Τα website εξακολουθούν να είναι σε θέση να εντοπίζουν πότε ένας επισκέπτης χρησιμοποιεί τη λειτουργία Incognito mode του Chrome, παρά τις προσπάθειες...

Snapchat: Σταματάει να προωθεί περιεχόμενο του Donald Trump!

Το Snapchat σταματάει να προωθεί περιεχόμενο του Προέδρου Donald Trump στη ροή «Discover» της εφαρμογής! Σύμφωνα με τις δηλώσεις της εταιρίας, καταλαβαίνουμε...