ΑρχικήsecurityΟι ΗΠΑ θέλουν να απαγορεύσουν οριστικά τη χρήση κινεζικών drones

Οι ΗΠΑ θέλουν να απαγορεύσουν οριστικά τη χρήση κινεζικών drones

dronesΠριν λίγο καιρό, το Υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε την απόφασή του να περιορίσει τη χρήση drones κινεζικής προέλευσης. Σύμφωνα με πηγές της Financial Times, η αμερικανική κυβέρνηση σκοπεύει να απαγορεύσει οριστικά τη χρήση σχεδόν 1.000 drones, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι είναι επικίνδυνα. Υπάρχουν σοβαρές υποψίες ότι η κινεζική κυβέρνηση τα χρησιμοποιεί για κατασκοπευτικούς σκοπούς. Δεν έχει βγει ακόμα επίσημη ανακοίνωση, αλλά ο Υπουργός Εσωτερικών, David Bernhardt, θα περιορίσει ακόμα περισσότερο τη χρήση τους σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως η πυρόσβεση.

Θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε λιγότερο κρίσιμες καταστάσεις, όπως η χαρτογράφηση και η εύρεση πόρων.

Η DJI, η κινεζική εταιρεία που έχει κατασκευάσει περίπου 121 drones (που χρησιμοποιούνται στην Αμερική) δήλωσε ότι ήταν πρόθυμη να εξετάσει την αναθεώρηση του προγράμματος. Ωστόσο, είπε ότι δεν υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία, που να δικαιολογούν την πλήρη απαγόρευση των κινεζικών drones.

Ο στρατός έχει ήδη πάψει να χρησιμοποιεί τα drones της DJI από το το 2017, καθώς η κυβερνητική υπηρεσία Homeland Security θεωρεί ότι η εταιρεία δίνει πληροφορίες σε Κινέζους αξιωματούχους. Από την άλλη μεριά, δεν έχουν δημοσιευτεί στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η Κίνα έχει πρόσβαση σε τέτοια δεδομένα.

Επίσης, πολλές υπηρεσίες είναι αντίθετες με το σχέδιο της αμερικανικής κυβέρνησης να καταργήσει τη χρήση των drones γιατί αυτά είναι πολύ χρήσιμα σε πολλούς τομείς. Η Financial Times δήλωσε ότι η Fish and Wildlife Service (υπηρεσία που ασχολείται με την πανίδα και την άγρια φύση) χρειάζεται τα drones για την καταμέτρηση των ζώων και την παρακολούθηση περιοχών, ενώ η κυβερνητική υπηρεσία Geological Survey χρησιμοποιεί τα drones για την παρακολούθηση αγροτικών και άλλων περιοχών για την κατάλληλη προετοιμασία σε περίπτωση σεισμού ή πλημμύρας.

Το Τμήμα Εσωτερικών, λοιπόν, θα πρέπει να σκεφτεί πολύ καλά την απόφασή του. Η λύση είναι να χρησιμοποιηθούν drones που έχουν κατασκευαστεί στην Αμερική. Μέχρι να γίνει αυτό, η κυβέρνηση πρέπει να αποφασίσει αν θα χρησιμοποιεί τα κινεζικά μηχανήματα (με ό,τι κινδύνους συνεπάγεται αυτό) ή αν θα εγκαταλείψει εντελώς ορισμένα σημαντικά projects.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS