ΑρχικήReviewsΗ νέα υπηρεσία ProtonCalendar από την ProtonMail

Η νέα υπηρεσία ProtonCalendar από την ProtonMail

ProtonCalendar

Οι δημιουργοί της δημοφιλούς υπηρεσίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ProtonMail, έχουν μόλις κυκλοφορήσει μία beta έκδοση του νέου κρυπτογραφημένου ημερολογίου ProtonCalendar. Η νέα υπηρεσία ημερολογίου, η οποία δημιουργήθηκε για να ανταγωνιστεί τις αντίστοιχες υπηρεσίες της Google, είναι προς το παρόν διαθέσιμη για τους χρήστες του ProtonMail, που χρησιμοποιούν μία επι πληρωμή έκδοσή του.

Όπως δηλώνει η Proton, χωρίς να κατονομάζει κάποια συγκεκριμένη εταιρεία, υπάρχουν πολλές εταιρείες που “τρυπώνουν στο ημερολόγιό σας και χρησιμοποιούν αυτές τις πληροφορίες για να βελτιώσουν τις τεχνικές διαφήμισή τους”.

Ισχυρίζεται ότι το ProtonCalendar δεν παρακολουθεί τις πληροφορίες σας, όπως για παράδειγμα τους τίτλους των διάφορων εκδηλώσεων, την τοποθεσία, την περιγραφή και τους συμμετέχοντες. Όλα τα δεδομένα κρυπτογραφούνται στη συσκευή του χρήστη πριν σταλούν στους διακομιστές της Proton. Με αυτόν τον τρόπο, δεν επιτρέπεται επίσης σε τρίτους να παρακολουθούν τη δραστηριότητα ημερολογίου του χρήστη.

Πώς θα χρησιμοποιήσετε το ProtonCalendar;

Οι χρήστες που έχουν προς το παρόν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν την κρυπτογραφημένη εφαρμογή ημερολογίου, μπορούν να το κάνουν στο ProtonMail 4.0 beta. Η επιλογή ProtonCalendar είναι διαθέσιμη στην πλαϊνή γραμμή.

Μόλις η υπηρεσία τελειοποιηθεί, θα ενσωματωθεί στο ProtonMail και θα συνδεθεί και με τον χώρο αποθήκευσης ProtonDrive. Όσον αφορά τη διάθεσή του σε άλλες πλατφόρμες, το ProtonCalendar θα κυκλοφορήσει για Android και iOS κάποια στιγμή μέσα στο 2020.

Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη του Google Calendar, είναι ότι προσφέρεται δωρεάν. Η Proton λέει επίσης ότι η βασική έκδοση του ProtonCalendar θα διατίθεται δωρεάν μετά την επίσημη κυκλοφορία της υπηρεσίας. Προς το παρόν ωστόσο το ημερολόγιο βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο και οι χρήστες μπορούν να υποβάλουν τα σχόλιά τους σχετικά με αυτό χρησιμοποιώντας την επιλογή Αναφορά Σφαλμάτων.

Το νέο ημερολόγιο προσθέτει στο οπλοστάσιο εφαρμογών και υπηρεσιών της Proton, το οποίο επικεντρώνεται σε δύο κύριες έννοιες: την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων και την Ασφάλεια. Η εταιρεία προσπαθεί να δημιουργήσει μια ολόκληρη σουίτα, που μπορεί να χρησιμεύσει ως εναλλακτική λύση για εκείνους που θέλουν να φύγουν από την Google.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS