ΑρχικήsecurityProtonMail: Συνελήφθη hacker μέλος της Apophis Squad για DDoS

ProtonMail: Συνελήφθη hacker μέλος της Apophis Squad για DDoS

Ένας νεαρός hacker που συνελήφθη νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, αναγνωρίστηκε από τον email provider του, την ProtonMail, αφού ο ίδιος αποφάσισε να κάνει επίθεση DDoS στην υπηρεσία. Ο George Duke Cohan, ηλικίας 19 χρονών, δήλωσε ένοχος αυτή την εβδομάδα σε 3 διαφορετικά δικαστήρια.

Protonmail apophis squad hacker

Γνωστός με τα ψευδώνυμα 7R1D3N7, DoubleParallax και optcz1, ο Duke Cohan ήταν ενεργό μέλος της Apophis Squad, η οποία αποφάσισε να εκτελέσει επίθεση DDoS στην ProtonMail, έναν email provider με βάση την Σουηδία. Αυτό ήταν το πρώτο λάθος της Apophis Squad, καθώς ήταν ο λόγος για τον οποίο η ομάδα κυβερνοασφάλειας της ProtonMail, ξεκίνησε έρευνα.

“Σε αυτή την προσπάθεια, πήραμε βοήθεια από πολλούς επαγγελματίες στο κομμάτι του cybersecurity, οι οποίοι είναι επίσης χρήστες της πλατφόρμας μας. Τελικά όπως αποδείχτηκε, τα λεγόμενα της Apophis Squad, δηλαδή ότι δεν θα τους εντοπίσουν ποτέ, δεν βγήκαν αληθινά. Επίσης, αποδείχτηκε ότι μερικοί από τους servers της Apophis όχι μόνο δεν ήταν καλά ασφαλισμένοι, αλλά μερικοί από αυτούς είχαν κιόλας παραβιαστεί, διαρρέοντας τις πληροφορίες τους online.

“Συνδέοντας μερικά από τα ευρήματα μας, σύντομα ανακαλύψαμε ότι κάποια από τα μέλη της Apophis Squad ήταν ενεργοί χρήστες του Apophis Squad. Αυτό επιβεβαιώθηκε λίγο αργότερα από διάφορες υπηρεσίες που επικοινώνησαν μαζί μας.  Επιπλέον πληροφορηθήκαμε ότι στόχοι της Apophis στο παρελθόν είχαν γίνει και αρκετές δημόσιες υπηρεσίες διαφόρων χωρών.”

Το σύνολο των στοιχείων οδήγησε στον Duke Cohan, που αναγνωρίσθηκε ως μέλος της Apophis, την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου.

Η Βρετανική αστυνομία καθυστέρησε την σύλληψη του, στην προσπάθεια τους να συλλέξουν περισσότερα στοιχεία για άλλα μέλη της Apophis Squad, πράγμα που δεν κατάφεραν.

Τέλος, ξεκίνησαν την διαδικασία σύλληψης του, όταν δήλωσε ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα σε μια αεροπορική πτήση προς το San Francisco, αλλά και έστειλε emails προειδοποιώντας για βόμβες σε διάφορα σχολεία.

Η ProtonMail δήλωσε ότι θα συνεχίσει να παρέχει την ελευθερία που ήδη παρέχει σε όλους τους χρήστες παγκοσμίως. Ωστόσο δεν θα επιτρέψει σε καμία περίπτωση την χρήση της υπηρεσίας της για εγκληματικές δραστηριότητες, αλλά και ότι στην περίπτωση που δεχτεί κάποια επίθεση, δεν θα μείνει άπραγη.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS