15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
Latest Posts

3DMark: Η Huawei πιάστηκε να κλέβει σε benchmark tests

Η UL, η εταιρεία που έχει φτιάξει το benchmarking πρόγραμμα 3DMark, το οποίο είναι διαθέσιμο για κινητά, tablet και pc, αφαίρεσε από την λίστα των υψηλότερων αποτελεσμάτων της, κάποιες από τις τελευταίες (και ισχυρότερες) συσκευές της Huawei, καθώς διαπιστώθηκε ότι τα αποτελέσματα ήταν «πλαστά». Οι συσκευές που αφαιρέθηκαν από την λίστα είναι το P20, το P20 Pro, το Honor Play και το Nova 3.

3dmark huawei benchmark test

“Αφού δοκιμάσαμε μονοί μας τις εν λόγω συσκευές στο εργαστήριο μας, επιβεβαιώσαμε ότι παραβιάζουν τους όρους χρήσης της υπηρεσίας μας, και αποφασίσαμε να τις αφαιρέσουμε από τις κατατάξεις με τις επιδώσεις των συσκευών που διατηρούμε” ανακοίνωσε η UL σε μια δήλωση της.

Η υπόθεση της Huawei, με μια πρώτη ματιά δεν είναι τόσο ξεκάθαρη. Τα κινητά είναι προγραμματισμένα να αυξομειώνουν την απόδοση τους ανάλογα με την χρήση που τους γίνεται, αλλά και ανάλογα με το τι είδους εφαρμογή (ή εφαρμογές) εκτελούν.  Έτσι είναι λογικό να υπάρχουν στιγμές που η επεξεργαστική ισχύς της συσκευής χρησιμοποιείται στο μέγιστο, ή στο ελάχιστο.

Ωστόσο, αυτό που διαπιστώθηκε στην περίπτωση των συγκεκριμένων συσκευών, είναι ότι είναι προγραμματισμένα να δουλεύουν στο 100% όταν εκτελείται η συγκεκριμένη benchmarking εφαρμογή 3DMark. Η UL κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα όταν εκτέλεσε διαφορετικά test με την ίδια εφαρμογή σε υπογεγραμμένη και μη υπογεγραμμένη έκδοση της (signed και unsigned version). Στην περίπτωση της μη υπογεγραμμένης έκδοσης, οι συσκευές δεν εντόπιζαν ότι εκτελούν benchmark App, δεν δούλευαν στο μέγιστο των ικανοτήτων τους, και εμφάνιζαν χαμηλότερα αποτελέσματα.

Με λίγα λογία, τελικά τα smart phones δεν είναι όσο έξυπνα πιστεύουμε ότι είναι.

H Huawei δεν είναι η πρώτη εταιρεία που κάνει κάτι τέτοιο, καθώς η Samsung είχε κάνει το ίδιο λάθος το 2013. Ενώ μέσω ενός benchmark μπορεί να καταλάβει στο περίπου ο χρήστης την δύναμη μιας συσκευής, η καθημερινή χρήση της συσκευής είναι αυτή που θα δείξει το ποσό ικανή και βολική είναι.

 

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *