Αρχικήinet3DMark: Η Huawei πιάστηκε να κλέβει σε benchmark tests

3DMark: Η Huawei πιάστηκε να κλέβει σε benchmark tests

Η UL, η εταιρεία που έχει φτιάξει το benchmarking πρόγραμμα 3DMark, το οποίο είναι διαθέσιμο για κινητά, tablet και pc, αφαίρεσε από την λίστα των υψηλότερων αποτελεσμάτων της, κάποιες από τις τελευταίες (και ισχυρότερες) συσκευές της Huawei, καθώς διαπιστώθηκε ότι τα αποτελέσματα ήταν «πλαστά». Οι συσκευές που αφαιρέθηκαν από την λίστα είναι το P20, το P20 Pro, το Honor Play και το Nova 3.

3dmark huawei benchmark test

“Αφού δοκιμάσαμε μονοί μας τις εν λόγω συσκευές στο εργαστήριο μας, επιβεβαιώσαμε ότι παραβιάζουν τους όρους χρήσης της υπηρεσίας μας, και αποφασίσαμε να τις αφαιρέσουμε από τις κατατάξεις με τις επιδώσεις των συσκευών που διατηρούμε” ανακοίνωσε η UL σε μια δήλωση της.

Η υπόθεση της Huawei, με μια πρώτη ματιά δεν είναι τόσο ξεκάθαρη. Τα κινητά είναι προγραμματισμένα να αυξομειώνουν την απόδοση τους ανάλογα με την χρήση που τους γίνεται, αλλά και ανάλογα με το τι είδους εφαρμογή (ή εφαρμογές) εκτελούν.  Έτσι είναι λογικό να υπάρχουν στιγμές που η επεξεργαστική ισχύς της συσκευής χρησιμοποιείται στο μέγιστο, ή στο ελάχιστο.

Ωστόσο, αυτό που διαπιστώθηκε στην περίπτωση των συγκεκριμένων συσκευών, είναι ότι είναι προγραμματισμένα να δουλεύουν στο 100% όταν εκτελείται η συγκεκριμένη benchmarking εφαρμογή 3DMark. Η UL κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα όταν εκτέλεσε διαφορετικά test με την ίδια εφαρμογή σε υπογεγραμμένη και μη υπογεγραμμένη έκδοση της (signed και unsigned version). Στην περίπτωση της μη υπογεγραμμένης έκδοσης, οι συσκευές δεν εντόπιζαν ότι εκτελούν benchmark App, δεν δούλευαν στο μέγιστο των ικανοτήτων τους, και εμφάνιζαν χαμηλότερα αποτελέσματα.

Με λίγα λογία, τελικά τα smart phones δεν είναι όσο έξυπνα πιστεύουμε ότι είναι.

H Huawei δεν είναι η πρώτη εταιρεία που κάνει κάτι τέτοιο, καθώς η Samsung είχε κάνει το ίδιο λάθος το 2013. Ενώ μέσω ενός benchmark μπορεί να καταλάβει στο περίπου ο χρήστης την δύναμη μιας συσκευής, η καθημερινή χρήση της συσκευής είναι αυτή που θα δείξει το ποσό ικανή και βολική είναι.

 

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS