15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
Latest Posts

Samsung: Τέλος τα security update για το Galaxy Note 5 και το S6 edge+

Η Samsung σταμάτησε επίσημα την κυκλοφορία μηνιαίων ενημερώσεων ασφαλείας για το Galaxy Note 5 και το S6 edge+, οπότε τα νέα μοντέλα, για τους ερχόμενους μήνες, δεν θα λαμβάνουν βελτιώσεις.

Ως μέρος των μηνιαίων ενημερώσεων ασφαλείας, η Samsung κυκλοφορεί διορθώσεις για τις ευπάθειες ασφαλείας που ανακαλύφθηκαν στο λειτουργικό σύστημα Android αλλά και στις βασικές εφαρμογές του.

Περιττό να πούμε ότι, χωρίς ενημερώσεις, οι χρήστες του Galaxy Note 5 και του S6 edge+ θα παραμείνουν ευάλωτοι σε τυχόν επιθέσεις, γεγονός που καθιστά την τοποθέτηση σε άλλη υποστηριζόμενη συσκευή απαραίτητη.

Samsung

Ενώ οι μηνιαίες ενημερώσεις ασφαλείας δεν θα αποστέλλονται πλέον σε αυτές τις συσκευές, υπάρχει πιθανότητα η Samsung να δημοσιεύσει patches έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που εντοπιστεί κάποια σημαντική ευπάθεια. Ωστόσο, η εναλλαγή σε μια υποστηριζόμενη συσκευή εξακολουθεί να είναι κάτι που πρέπει να κάνουν όλοι οι χρήστες.

Πάντως, η παραίτηση της Samsung από τα Note 5 και S6 edge+ δεν μας προκαλεί μεγάλη έκπληξη, καθώς η εταιρεία συνηθίζει να προσφέρει υποστήριξη λογισμικού μόνο για δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία των συσκευών. Τα δύο αυτά μοντέλα βρίσκονται στο τρίτο χρόνο κυκλοφορίας τους οπότε αναμενόμενο για την εταιρεία να τα παραμελήσει και να ασχοληθεί με τις καινούριες κυκλοφορίες.

Πληροφοριακά, τόσο το Note 5 όσο και το S6 edge+ αποτελούν δύο αρκετά επιτυχημένα μοντέλα για το κολοσσό, χωρίς όμως, να γνωρίζουμε σε αυτό το σημείο πόσες μονάδες χρησιμοποιούνται ακόμα.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *