ΑρχικήinetSamsung: Τέλος τα security update για το Galaxy Note 5 και το...

Samsung: Τέλος τα security update για το Galaxy Note 5 και το S6 edge+

Η Samsung σταμάτησε επίσημα την κυκλοφορία μηνιαίων ενημερώσεων ασφαλείας για το Galaxy Note 5 και το S6 edge+, οπότε τα νέα μοντέλα, για τους ερχόμενους μήνες, δεν θα λαμβάνουν βελτιώσεις.

Ως μέρος των μηνιαίων ενημερώσεων ασφαλείας, η Samsung κυκλοφορεί διορθώσεις για τις ευπάθειες ασφαλείας που ανακαλύφθηκαν στο λειτουργικό σύστημα Android αλλά και στις βασικές εφαρμογές του.

Περιττό να πούμε ότι, χωρίς ενημερώσεις, οι χρήστες του Galaxy Note 5 και του S6 edge+ θα παραμείνουν ευάλωτοι σε τυχόν επιθέσεις, γεγονός που καθιστά την τοποθέτηση σε άλλη υποστηριζόμενη συσκευή απαραίτητη.

Samsung

Ενώ οι μηνιαίες ενημερώσεις ασφαλείας δεν θα αποστέλλονται πλέον σε αυτές τις συσκευές, υπάρχει πιθανότητα η Samsung να δημοσιεύσει patches έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που εντοπιστεί κάποια σημαντική ευπάθεια. Ωστόσο, η εναλλαγή σε μια υποστηριζόμενη συσκευή εξακολουθεί να είναι κάτι που πρέπει να κάνουν όλοι οι χρήστες.

Πάντως, η παραίτηση της Samsung από τα Note 5 και S6 edge+ δεν μας προκαλεί μεγάλη έκπληξη, καθώς η εταιρεία συνηθίζει να προσφέρει υποστήριξη λογισμικού μόνο για δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία των συσκευών. Τα δύο αυτά μοντέλα βρίσκονται στο τρίτο χρόνο κυκλοφορίας τους οπότε αναμενόμενο για την εταιρεία να τα παραμελήσει και να ασχοληθεί με τις καινούριες κυκλοφορίες.

Πληροφοριακά, τόσο το Note 5 όσο και το S6 edge+ αποτελούν δύο αρκετά επιτυχημένα μοντέλα για το κολοσσό, χωρίς όμως, να γνωρίζουμε σε αυτό το σημείο πόσες μονάδες χρησιμοποιούνται ακόμα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS