15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
Latest Posts

Ιστότοποι στο Tor εκθέτουν τις δημόσιες διευθύνσεις IP των διακομιστών

Ερευνητής  ασφαλείας ανακάλυψε ότι πολλοί ιστότοποι στο Tor που χρησιμοποιούν SSL θα μπορούσαν να εκθέσουν τις δημόσιες διευθύνσεις IP των υποκείμενων διακομιστών.

Ο Yonathan Klijnsma, ερευνητής της RiskIQ, αναφέρει ότι πολλές τοποθεσίες Tor που χρησιμοποιούν SSL θα μπορούσαν να εκθέσουν τις δημόσιες διευθύνσεις IP των υποκείμενων διακομιστών. Οι σωστά διαμορφωμένοι διακομιστές που φιλοξενούν κρυφές υπηρεσίες πρέπει να αναγνωρίζουν μόνο το τοπικό host (127.0.0.1) αντί για οποιαδήποτε άλλη δημόσια διεύθυνση IP.

Ο Klijnsma εξήγησε στο BleepingComputer : «Τέτοιου είδους περιπτώσεις συναντάμε ιδιαίτερα όταν δεν χρησιμοποιείται τείχος προστασίας. Οι διακομιστές θα πρέπει να ρυθμιστούν ώστε να αναγνωρίζουν μόνο την 127.0.0.1.»

Tor

Ο εμπειρογνώμονας τόνισε ότι είναι αρκετά εύκολο να βρεθούν λανθασμένα διαμορφωμένοι διακομιστές, που εκθέτουν τη δημόσια διεύθυνση IP τους. Κάθε φορά που ένας διαχειριστής μιας κρυφής υπηρεσίας προσθέτει ένα πιστοποιητικό SSL σε έναν ιστότοπο, συσχετίζει τον τομέα .onion (ΤΟR webpage) με το πιστοποιητικό. Το πεδίο Κοινό όνομα (CN) του πιστοποιητικού αναφέρει τη διεύθυνση .onion της κρυφής υπηρεσίας.

Ο Klijnsma ανακάλυψε τους λανθασμένα διαμορφωμένους διακομιστές ανιχνεύοντας το διαδίκτυο και συσχετίζοντας τα πιστοποιητικά SSL με την διεύθυνση IP που τους φιλοξενεί. Με αυτόν τον τρόπο, ανακάλυψε τις λανθασμένες ρυθμίσεις των κρυφών υπηρεσιών στο Tor και την αντίστοιχη δημόσια IP.

Ο Yonathan Klijnsma κατέληξε στο συμπέρασμα ότι για να αποφευχθεί η έκθεση της δημόσιας διεύθυνσης IP για μια κρυμμένη υπηρεσία Tor, θα πρέπει να αναγνωρίζει μόνο την 127.0.0.1.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *