ΑρχικήsecurityΙστότοποι στο Tor εκθέτουν τις δημόσιες διευθύνσεις IP των διακομιστών

Ιστότοποι στο Tor εκθέτουν τις δημόσιες διευθύνσεις IP των διακομιστών

Ερευνητής  ασφαλείας ανακάλυψε ότι πολλοί ιστότοποι στο Tor που χρησιμοποιούν SSL θα μπορούσαν να εκθέσουν τις δημόσιες διευθύνσεις IP των υποκείμενων διακομιστών.

Ο Yonathan Klijnsma, ερευνητής της RiskIQ, αναφέρει ότι πολλές τοποθεσίες Tor που χρησιμοποιούν SSL θα μπορούσαν να εκθέσουν τις δημόσιες διευθύνσεις IP των υποκείμενων διακομιστών. Οι σωστά διαμορφωμένοι διακομιστές που φιλοξενούν κρυφές υπηρεσίες πρέπει να αναγνωρίζουν μόνο το τοπικό host (127.0.0.1) αντί για οποιαδήποτε άλλη δημόσια διεύθυνση IP.

Ο Klijnsma εξήγησε στο BleepingComputer : «Τέτοιου είδους περιπτώσεις συναντάμε ιδιαίτερα όταν δεν χρησιμοποιείται τείχος προστασίας. Οι διακομιστές θα πρέπει να ρυθμιστούν ώστε να αναγνωρίζουν μόνο την 127.0.0.1.»

Tor

Ο εμπειρογνώμονας τόνισε ότι είναι αρκετά εύκολο να βρεθούν λανθασμένα διαμορφωμένοι διακομιστές, που εκθέτουν τη δημόσια διεύθυνση IP τους. Κάθε φορά που ένας διαχειριστής μιας κρυφής υπηρεσίας προσθέτει ένα πιστοποιητικό SSL σε έναν ιστότοπο, συσχετίζει τον τομέα .onion (ΤΟR webpage) με το πιστοποιητικό. Το πεδίο Κοινό όνομα (CN) του πιστοποιητικού αναφέρει τη διεύθυνση .onion της κρυφής υπηρεσίας.

Ο Klijnsma ανακάλυψε τους λανθασμένα διαμορφωμένους διακομιστές ανιχνεύοντας το διαδίκτυο και συσχετίζοντας τα πιστοποιητικά SSL με την διεύθυνση IP που τους φιλοξενεί. Με αυτόν τον τρόπο, ανακάλυψε τις λανθασμένες ρυθμίσεις των κρυφών υπηρεσιών στο Tor και την αντίστοιχη δημόσια IP.

Ο Yonathan Klijnsma κατέληξε στο συμπέρασμα ότι για να αποφευχθεί η έκθεση της δημόσιας διεύθυνσης IP για μια κρυμμένη υπηρεσία Tor, θα πρέπει να αναγνωρίζει μόνο την 127.0.0.1.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS