Παρασκευή, 10 Απριλίου, 04:36
Αρχική inet Η Chrome επέκταση του Mega κλέβει login credentials

Η Chrome επέκταση του Mega κλέβει login credentials

Ερευνητές ασφαλείας ανακάλυψαν ότι η τελευταία έκδοση του Google Chrome extension του MEGA, κλέβει login credentials και κλειδιά ασφαλείας από crypto wallets. Μόλις ανακαλύφθηκε ότι η αυθεντική εφαρμογή αντικαταστάθηκε με μια παρόμοια, αλλά μολυσμένη, η Google αφαίρεσε την επέκταση από το Chrome Web Store.

mega extension hacked

H hack-αρισμένη επέκταση ανακαλύφθηκε από τον SerHack, ερευνητή ασφαλείας και εθελοντή στο project Monero, ο οποίος αμέσως έκανε ένα tweet με το εύρημα του, προειδοποιώντας ότι η έκδοση 3.39.4 του MEGA Chrome extension έχει μολυνθεί.

Η μολυσμένη επέκταση αφού εγκατασταθεί, ελέγχει αν ο χρήστης συμπληρώνει φόρμες με στοιχεία login από τις υπηρεσίες των Google, Amazon, Microsoft και Github, ώστε να τα καταγράψει.

Επίσης πέρα από αυτές τις 4 υπηρεσίες, μπορεί να εντοπίσει Login φόρμες και από διαφορετικές πλατφόρμες μέσω συγκεκριμένων Patterns. Ο κώδικας ελέγχει το URL της σελίδας για να δει αν περιέχονται κοινές λέξεις που θα περιέχονταν σε κάποιο Login url, όπως είναι τα “username”, “email”, “user”, “login”, “usr”, “pass”, “passwd”, ή “password”.

Εάν η επέκταση εντοπίσει κάποιο Login form, καταγράφει τα στοιχεία και τα στέλνει αργότερα σε κάποιον host στην Ουκρανία με όνομα  www.megaopac.host.

- Advertisement -

Υπάρχει όμως και χειρότερο. Μέσα στην λίστα με τα site που έλεγχε αυτόματα, υπήρχαν και cloud crypto wallets όπως είναι το myetherwallet, mymonero και το Idex.market. Εάν τα εντόπιζε τότε έτρεχε κακόβουλο JavaScript κώδικα, που προσπαθούσε να κλέψει τα private keys του συνδεδεμένου χρήστη.

Σύμφωνα με το Chrome extension archive site, crx.dam.io, η τελευταία έκδοση που δημοσιεύτηκε ήταν η 3.39.3 στις 2 Σεπτεμβρίου του 2018, και ο κώδικας της ήταν ασφαλής.

Εάν ήσασταν ένας από τους χρήστες που χρησιμοποιούσαν το συγκεκριμένο extension, σας προτείνουμε να αλλάξετε άμεσα τους κωδικούς πρόσβασης των online λογαριασμών σας.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

loopfs: Θα μπορούσε να είναι το νέο σύστημα αρχείων του Linux;

Το Linux υποστηρίζει αρκετά συστήματα αρχείων, όπως EXT4, F2FS, Btrfs και XFS. Αυτά τα συστήματα επαρκούν όταν...

Έρευνα: Οι έφηβοι προτιμούν τα iPhones από τα κινητά Samsung

Σύμφωνα με έρευνα που διεξάγεται κάθε έξι μήνες με στόχο να καταγράψει τις συνήθειες των εφήβων, oι νέοι δεν επιλέγουν κινητά Samsung....

Bill Gates: Τα σχολεία ανοίγουν το φθινόπωρο και η οικονομία καταστρέφεται

Ο Bill Gates πιστεύει ότι τα σχολεία θα μπορέσουν να ανοίξουν το φθινόπωρο, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Becky Quick στο CNBC.

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ: Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις από το σπίτι για παιδιά 4-12 ετών και όλη την οικογένεια

Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις για παιδιά και οικογένειες, στις οποίες μπορούν συμμετάσχουν από το σπίτι, προσφέρει το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου...

Microsoft: Κυκλοφόρησε τις ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Office

Η Microsoft κυκλοφόρησε τις non-security ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Microsoft Office, οι οποίες περιλαμβάνουν διορθώσεις για σφάλματα καθώς και βελτιώσεις...

To νέο Cheetah mode της Τesla προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις

Το νέο Cheetah mode στο μοντέλο Tesla S ωθεί το ηλεκτρικό αυτοκίνητο από 0 στα 100 χλμ / ώρα γρηγορότερα από ότι...

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση!

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση- Το Tails, είναι ένα live λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο...

Windows 10 λειτουργία βοηθά στη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps

Τα Windows 10 θα διευκολύνουν τη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps, παρουσιάζοντάς τα μαζεμένα σε μια λίστα.

Cloudflare: Σταματά να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google!

Η Cloudflare ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google και θα μεταβεί σε έναν νέο πάροχο εντοπισμού bot που...

Το Google Stadia Pro προσφέρεται δωρεάν για δύο μήνες! Ώρα για video games!

Η κατάσταση που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα λόγω κορωνοϊού, είναι μια από τις πιο δύσκολες καταστάσεις των...