ΑρχικήinetΗ Chrome επέκταση του Mega κλέβει login credentials

Η Chrome επέκταση του Mega κλέβει login credentials

Ερευνητές ασφαλείας ανακάλυψαν ότι η τελευταία έκδοση του Google Chrome extension του MEGA, κλέβει login credentials και κλειδιά ασφαλείας από crypto wallets. Μόλις ανακαλύφθηκε ότι η αυθεντική εφαρμογή αντικαταστάθηκε με μια παρόμοια, αλλά μολυσμένη, η Google αφαίρεσε την επέκταση από το Chrome Web Store.

mega extension hacked

H hack-αρισμένη επέκταση ανακαλύφθηκε από τον SerHack, ερευνητή ασφαλείας και εθελοντή στο project Monero, ο οποίος αμέσως έκανε ένα tweet με το εύρημα του, προειδοποιώντας ότι η έκδοση 3.39.4 του MEGA Chrome extension έχει μολυνθεί.

Η μολυσμένη επέκταση αφού εγκατασταθεί, ελέγχει αν ο χρήστης συμπληρώνει φόρμες με στοιχεία login από τις υπηρεσίες των Google, Amazon, Microsoft και Github, ώστε να τα καταγράψει.

Επίσης πέρα από αυτές τις 4 υπηρεσίες, μπορεί να εντοπίσει Login φόρμες και από διαφορετικές πλατφόρμες μέσω συγκεκριμένων Patterns. Ο κώδικας ελέγχει το URL της σελίδας για να δει αν περιέχονται κοινές λέξεις που θα περιέχονταν σε κάποιο Login url, όπως είναι τα “username”, “email”, “user”, “login”, “usr”, “pass”, “passwd”, ή “password”.

Εάν η επέκταση εντοπίσει κάποιο Login form, καταγράφει τα στοιχεία και τα στέλνει αργότερα σε κάποιον host στην Ουκρανία με όνομα  www.megaopac.host.

Υπάρχει όμως και χειρότερο. Μέσα στην λίστα με τα site που έλεγχε αυτόματα, υπήρχαν και cloud crypto wallets όπως είναι το myetherwallet, mymonero και το Idex.market. Εάν τα εντόπιζε τότε έτρεχε κακόβουλο JavaScript κώδικα, που προσπαθούσε να κλέψει τα private keys του συνδεδεμένου χρήστη.

Σύμφωνα με το Chrome extension archive site, crx.dam.io, η τελευταία έκδοση που δημοσιεύτηκε ήταν η 3.39.3 στις 2 Σεπτεμβρίου του 2018, και ο κώδικας της ήταν ασφαλής.

Εάν ήσασταν ένας από τους χρήστες που χρησιμοποιούσαν το συγκεκριμένο extension, σας προτείνουμε να αλλάξετε άμεσα τους κωδικούς πρόσβασης των online λογαριασμών σας.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS