ΑρχικήinetΤο μοτίβο οθόνης του Android μπορεί να χακαριστεί μέσω του ηχείου και...

Το μοτίβο οθόνης του Android μπορεί να χακαριστεί μέσω του ηχείου και του μικροφώνου

AndroidΕρευνητές από τα πανεπιστήμια της Σουηδίας και του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν ανακαλύψει μια νέα τεχνική, με την οποία το ηχείο και το μικρόφωνο του Android smartphone σας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κλέψουν το μοτίβο ξεκλειδώματος οθόνης.

Η τεχνική αυτή λειτουργεί με το σχηματισμό ενός συστήματος σόναρ, χρησιμοποιώντας ηχητικά κύματα για την παρακολούθηση της θέσης των δακτύλων σας στην οθόνη του τηλεφώνου σας. Η νέα τεχνική έχει ονομαστεί SonarSnoop.

Για να χρησιμοποιήσετε αυτό το hack, μια κακόβουλη εφαρμογή πρέπει να τρέχει στο τηλέφωνο και να εκπέμπει ηχητικά κύματα από το ηχείο ώστε τα κύματα από τα δάχτυλα του χρήστη να καταγραφούν από το μικρόφωνο και με αυτό τον τρόπο να αναγνωριστεί το μοτίβο. Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι τα ηχητικά κύματα που εκπέμπονται από την εφαρμογή είναι της τάξης των 18 kHz και των 20 kHz, που δεν ακούγονται από τα ανθρώπινα αυτιά.

Οι ακαδημαϊκοί από το Πανεπιστήμιο Lancaster στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Πανεπιστήμιο Linkoping της Σουηδίας δημοσίευσαν ένα ερευνητικό έγγραφο το οποίο αναλύει λεπτομερώς τη δοκιμή αυτής της τεχνικής στο Samsung Galaxy S4 που χρησιμοποιεί Android 5.0.1. Μπορείτε να διαβάσετε εδώ το ερευνητικό έγγραφο.

Με τη βοήθεια του SonarSnoop, οι ερευνητές μπόρεσαν να μειώσουν τον αριθμό πιθανών μοτίβων ξεκλειδώματος κατά 70%.

Αυτή η νέα τεχνική βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο προς το παρόν και τα αποτελέσματα δεν είναι τόσο ακριβή όπως θα περίμενε κανείς. Αυτή η τεχνολογία που χρησιμοποιείται πίσω από αυτή την τεχνική δεν είναι καινούργια. Το Sonar (Sound Navigation and Ranging) χρησιμοποιείται συνήθως στα υποβρύχια για τον εντοπισμό εμποδίων και άλλων υποβρύχιων αντικειμένων. Ωστόσο, το χακάρισμα μιας κλειδαριάς smartphone μέσω Sonar είναι μια αρκετά νέα έννοια.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS