15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
Latest Posts

Το μοτίβο οθόνης του Android μπορεί να χακαριστεί μέσω του ηχείου και του μικροφώνου

AndroidΕρευνητές από τα πανεπιστήμια της Σουηδίας και του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν ανακαλύψει μια νέα τεχνική, με την οποία το ηχείο και το μικρόφωνο του Android smartphone σας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κλέψουν το μοτίβο ξεκλειδώματος οθόνης.

Η τεχνική αυτή λειτουργεί με το σχηματισμό ενός συστήματος σόναρ, χρησιμοποιώντας ηχητικά κύματα για την παρακολούθηση της θέσης των δακτύλων σας στην οθόνη του τηλεφώνου σας. Η νέα τεχνική έχει ονομαστεί SonarSnoop.

Για να χρησιμοποιήσετε αυτό το hack, μια κακόβουλη εφαρμογή πρέπει να τρέχει στο τηλέφωνο και να εκπέμπει ηχητικά κύματα από το ηχείο ώστε τα κύματα από τα δάχτυλα του χρήστη να καταγραφούν από το μικρόφωνο και με αυτό τον τρόπο να αναγνωριστεί το μοτίβο. Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι τα ηχητικά κύματα που εκπέμπονται από την εφαρμογή είναι της τάξης των 18 kHz και των 20 kHz, που δεν ακούγονται από τα ανθρώπινα αυτιά.

Οι ακαδημαϊκοί από το Πανεπιστήμιο Lancaster στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Πανεπιστήμιο Linkoping της Σουηδίας δημοσίευσαν ένα ερευνητικό έγγραφο το οποίο αναλύει λεπτομερώς τη δοκιμή αυτής της τεχνικής στο Samsung Galaxy S4 που χρησιμοποιεί Android 5.0.1. Μπορείτε να διαβάσετε εδώ το ερευνητικό έγγραφο.

Με τη βοήθεια του SonarSnoop, οι ερευνητές μπόρεσαν να μειώσουν τον αριθμό πιθανών μοτίβων ξεκλειδώματος κατά 70%.

Αυτή η νέα τεχνική βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο προς το παρόν και τα αποτελέσματα δεν είναι τόσο ακριβή όπως θα περίμενε κανείς. Αυτή η τεχνολογία που χρησιμοποιείται πίσω από αυτή την τεχνική δεν είναι καινούργια. Το Sonar (Sound Navigation and Ranging) χρησιμοποιείται συνήθως στα υποβρύχια για τον εντοπισμό εμποδίων και άλλων υποβρύχιων αντικειμένων. Ωστόσο, το χακάρισμα μιας κλειδαριάς smartphone μέσω Sonar είναι μια αρκετά νέα έννοια.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *