ΑρχικήsecurityΗ αφρικανική IT εταιρεία Conor διέρρευσε 1 εκατομμύριο αρχεία web browsing

Η αφρικανική IT εταιρεία Conor διέρρευσε 1 εκατομμύριο αρχεία web browsing

Conor Η εταιρεία vpnMentor ανακάλυψε μια βάση δεδομένων που είναι εκτεθειμένη στο διαδίκτυο και περιέχει πολύ ευαίσθητα και προσωπικά δεδομένα και τη διαδικτυακή δραστηριότητα χρηστών. Μεταξύ των δεδομένων, είναι διαθέσιμο το ιστορικό περιήγησης των χρηστών σε πορνογραφικά sites. Τα δεδομένα που έχουν εκτεθεί, φαίνεται ότι ανήκουν κυρίως σε χρήστες της Νότιας Αφρικής. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η βάση δεδομένων ανήκε στην αφρικανική IT εταιρεία Conor.

Η διαδικτυακή δραστηριότητα όσων χρησιμοποιούν το web filtering λογισμικό της Conor εκτέθηκε στο διαδίκτυο μαζί με άλλες προσωπικές τους πληροφορίες.

Το λογισμικό ήταν ένα φίλτρο που αναπτύχθηκε για πελάτες ISP με σκοπό τον περιορισμό της πρόσβασης σε συγκεκριμένα sites και τύπους online περιεχομένου.

H vpnMentor ανακάλυψε τη βάση δεδομένων στις 12 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τους ερευνητές, ήταν μη προστατευμένη και μη κρυπτογραφημένη.

Η βάση δεδομένων περιείχε πάνω από 890GB δεδομένων και πάνω από 1 εκατομμύριο αρχεία χρηστών.

Η vpnMentor δήλωσε ότι ήταν σε θέση να δει τη δραστηριότητα ενός χρήστη σε πορνογραφικά sites. Επίσης, ήταν εύκολος ο εντοπισμός ατόμων σε διάφορες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης λόγω των εκτεθειμένων user names.

Η εταιρεία είπε ότι μπορούσε να δει τη δραστηριότητα των πελατών πολλών ISP κατά τους τελευταίους δύο μήνες. Οι συγκεκριμένοι ISP εδρεύουν στις χώρες της Αφρικής και της Νότιας Αμερικής,

Πέρα από τα sites που επισκέπτονται οι χρήστες, οι ερευνητές της vpnMentor μπόρεσαν να δουν και άλλα στοιχεία, που εκθέτουν την καθημερινή τους δραστηριότητα: MSISDN, διευθύνσεις IP, διάρκεια της σύνδεσης ή της επίσκεψης σε ένα site, όγκος δεδομένων που μεταφέρονται και πλήρη URL των sites που επισκέπτονταν οι χρήστες. Επίσης, οι ερευνητές μπορούσαν να δουν εάν ένα site είχε μπλοκαριστεί από το φίλτρο ή όχι.

Επιπλέον, η βάση δεδομένων εξέθετε τον τρόπο λειτουργίας του filtering λογισμικού της Conor και τους κανόνες για το μπλοκάρισμα περιεχομένου. Αυτό είναι επικίνδυνο, γιατί αυτές οι πληροφορίες μπορούν να χρησιμοποιούν από κακόβουλους hackers για την παράκαμψη του φίλτρου.

Η Conor έχει πολλούς χρήστες σε πολλές χώρες: Τσαντ, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Γκαμπόν, Γκάνα, Κένυα, Λεσόθο, Μαλάουαϊ, Ναμίμπια, Νότια Αφρική και Τανζανία. Όσον αφορά στη Νότια Αμερική, οι πελάτες της βρίσκονται κυρίως στη Βολιβία, την Κολομβία και τη Βενεζουέλα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS