ΑρχικήinetΗ Huawei κυκλοφορεί τη νέα Linux διανομή openEuler

Η Huawei κυκλοφορεί τη νέα Linux διανομή openEuler

openEuler

Πρόσφατα, η Huawei κυκλοφόρησε τον πηγαίο κώδικα του openEuler, μιας διανομής Linux που βασίζεται στο CentOS. Όπως πολλοί είχαν προβλέψει, ο πηγαίος κώδικας του openEuler δεν είναι διαθέσιμος στον Github αλλά στο Gitee, μια κινεζική εναλλακτική του Github.

Υπάρχουν δύο στοιχεία στον πηγαίο κώδικα της διανομής openEuler Linux:

Το πρώτο είναι η πηγή κώδικα, η οποία χρησιμοποιείται για την αποθήκευση του πηγαίου κώδικα.

Το δεύτερο είναι η πηγή πακέτου, που χρησιμοποιείται για την αποθήκευση πακέτων λογισμικού για την κατασκευή του λειτουργικού συστήματος.

Η Huawei έχει παρουσιάσει δύο συγκεκριμένα πακέτα, στο blogpost της, τα iSulad και A-Tune. Το iSulad είναι ένα ελαφρύ runtime που βασίζεται στις υπηρεσίες gRPC και είναι γραμμένο σε C. Οι διεπαφές του είναι συμβατές με το OCI και θα χρησιμοποιηθούν για υποδομές IoT και Cloud.

Το A-Tune, από την άλλη πλευρά, είναι ένα λογισμικό συστήματος που βελτιστοποιεί αυτόματα το σύστημα προσαρμοστικά σε πολλαπλά σενάρια με ενσωματωμένο AI-engine.

Επιπλέον, η Huawei λέει ότι έχει κατασκευάσει αυτά τα συστήματα στο Huawei Cloud μέσω αυτοματισμού σεναρίων.

Προς το παρόν, υπάρχουν περίπου 1.000 πακέτα λογισμικού στο Gitee και κάθε ένα από αυτά προσφέρει εκδόσεις αρχιτεκτονικής ARM64 και x86.

Πώς μπορείτε να κατεβάσετε το openEuler Linux Distribution;

Αν επιθυμείτε να δοκιμάσετε το openEuler, μπορείτε να κατεβάσετε τη διανομή από το επίσημο site της Huawei. Ωστόσο οι οδηγίες μπορεί να σας δυσκολέψουν, αφού δεν διατίθενται ακόμα στα αγγλικά.

Φαίνεται ότι η διανομή openEuler, προορίζεται περισσότερο για τους φανατικούς οπαδούς του Linux και όχι τόσο για όσους ασχολούνται με αυτό ως χόμπι. Το μόνο που μένει να δούμε τώρα, είναι πώς το openEuler θα μπορέσει να ανταγωνιστεί με άλλες διανομές Linux.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS