ΑρχικήsecurityΓιατί τα Linux δεν θα πεθάνουν ποτέ; (2019 edition)

Γιατί τα Linux δεν θα πεθάνουν ποτέ; (2019 edition)

Επειδή οι περισσότεροι από εσάς -εντάξει και εμάς- αγαπάτε τα Linux, σας παρουσιάζουμε τις μεγαλύτερες Linux επιτυχίες για το 2019. Συνεχίστε να διαβάζετε και θα καταλάβετε τι εννούμε.

Linux

  1. Η IBM αγοράζει την Red Hat για 34 δισεκατομμύρια δολάρια

Η IBM αποκτά την Red Hat, η μεγαλύτερη εξαγορά εταιρείας λογισμικού που έγινε ποτέ. Είναι αλήθεια ότι η IBM ήταν ένας από τους πρώτους υποστηρικτές του Linux. Αξίζει, επίσης, να σημειώσουμε ότι η Red Hat κατάφερε να παραμείνει ανεξάρτητη, παρά την ενσωμάτωση στον κολοσσό.

  1. Clouds σε open source

Πριν από μια δεκαετία η ιδέα του cloud είχε ενθουσιάσει ελάχιστους. Σήμερα, η IDC αναφέρει ότι πάνω από το ένα τρίτο του συνόλου των δαπανών πληροφορικής παγκοσμίως βρίσκεται στο cloud. Όσον αφορά το μέλλον, η Gartner προβλέπει ότι το ήμισυ των παγκόσμιων επιχειρήσεων θα έχει πάει all-in στο cloud έως το 2021.

Σε τι τρέχει το cloud; Σε Linux. Ακόμα και η Microsoft Azure έχει παραδεχθεί ότι το Linux τρέχει πάνω από το 50% των Azure workloads. Εκτός από το Linux, η συντριπτική πλειοψηφία των υπηρεσιών cloud τρέχουν σε προγράμματα ανοιχτού κώδικα.

Linux

  1. Clouds vs. open source

Το λογισμικό ανοιχτού κώδικα, εξ ορισμού, ήταν πάντα διαθέσιμο για οποιονδήποτε να το χρησιμοποιήσει. Όπως αναφέρει το Open Source Initiative (OSI), υποστηριζόμενο από τους εταίρους του Debian, Mozilla και The Document Foundation: “Χωρίς το λογισμικό ανοιχτού κώδικα, γνωρίζουμε ότι δεν θα ήταν δυνατό το development, όπως το έχουμε συνηθίσει.

4. Clouds και Containers

Ανεξάρτητα από το πρόγραμμα που τρέχετε στο cloud, λογικά βρίσκεται σε container. Αναμφίβολα, η εύκολη στη χρήση τεχνολογία αιχμής του container κυριαρχεί στην Πληροφορική. Η διαχείρηση των containers γίνεται από το Kubernetes, το container orchestration program.

  1. Η Microsoft είναι εταιρεία ανοικτού κώδικα

Το 2019, η Microsoft πέταξε το ιδιόκτητο πρόγραμμα περιήγησης Edge για μια νέα έκδοση ανοιχτού κώδικα που βασίζεται στο Chromium. Απελευθερώνει επίσης το Teams groupware program- είτε το πιστεύετε ή όχι – σε Linux desktop. Η Microsoft ισχυρίστηκε επίσης ότι το υπόλοιπο Office θα εμφανιστεί στο Linux. Η Microsoft έχει επίσης τη δική της διανομή Linux, το Windows SubSystem για Linux 2.0, το οποίο λειτουργεί σε συνεννόηση με τα Windows 10.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS